Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

SMS voor ouderen

Beoordeling 7.6
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 5e klas havo | 417 woorden
  • 24 februari 2009
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 7.6
12 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
SMS voor ouderen

Veel oudere mensen kopen tegenwoordig een mobiel, dit omdat ze zelf willen dat ze overal vandaan kunnen bellen en sms’en of dat hun (klein)kinderen het belangrijk vinden dat ze altijd bereikbaar zijn. Maar het grootste probleem is dat die generatie niet goed met een mobiel om kan gaan, vooral het sms’en is een lastige klus. In dit artikel wordt beschreven hoe u een sms moet versturen, en hoe u zo nu en dan met andere mensen kunt communiceren via de mobiele telefoon.

De meeste mensen kunnen wel in het menu komen van de telefoon, dit is al een grote voorwaartse stap. Als u dit niet kunt, zou ik u aanraden de handleiding van de mobiele telefoon even door te lezen. Ga dan naar het kopje ‘berichten’, ook dit staat in de handleiding, open dat kopje de toets linksboven van het toetsenbord, die toets heet de OK-toets. Nu bent u in het menu van het kopje ‘berichten’, hier kunt u verschillende keuzes maken bijvoorbeeld: inbox, outbox, MMS schrijven en SMS schrijven. U selecteert ‘SMS schrijven’ en u drukt weer op de OK-toets, die nog steeds linksboven van het toetsenbord zit. Het typen van de sms zelf wordt door ouderen vaak gezien als het moeilijkste gedeelte van het proces. Maar naarmate u het vaker doet, krijgt u er enige handigheid in en gaat het steeds sneller.


Als u uw mobiel erbij pakt ziet u op het toetsenbord allemaal letters, die u nodig zult hebben bij het maken van uw SMS. Als u de bovenstaande aanwijzingen gevolgd heeft kunt u beginnen met het typen van uw SMS. U ziet dat bij het cijfer 2 de volgende letters staan: A, B en C. Als u drie keer op het cijfer twee drukt, krijgt u de derde letter die op die toets staat, de C dus. Als u dan bijvoorbeeld de letter O moet hebben, drukt u drie keer op de 6. Dit geldt bij elke letter, en zo kunt u dus woorden typen. Ook is het belangrijk om te weten welke toets de spatie is. Meestal is het cijfer 0 of de toets rechts onder van het toetsenbord. Als u een letter verkeerd typt of u wilt de SMS opnieuw typen kunt u gebruik maken van de delete-toets. Dit is de toets met een rood telefoontje en/of de letter C erop, als u daarop klikt gaat de letter die u het laatst getypt hebt weg, als u meerdere letters wilt verwijderen drukt u meerdere malen op de delete-toets.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.