ADVERTENTIE
Meer kans op slagen?

De gouden tip van docenten: oefen met oude examens. Eindexamensite.nl helpt je daarmee. Via die tool kun je oude examenopgaven oefenen en krijg je feedback over welke onderdelen je nog niet beheerst. Zo leer je super efficiënt. Maak nu een gratis proefaccount of gebruik de kortingscode '5EURO'.

Nu oefenen!

De jeugd van tegenwoordig!Waar kijkt de jeugd van tegenwoordig naar? Iedereen heeft er zo zijn eigen mening over. En wat is de aard van die programma’s? Daar heeft ook iedereen zijn eigen mening over. Het was dus hoog tijd om dit een keer te onderzoeken.Er wordt vaak gedacht dat de jeugd veel naar films en geweld op televisie kijkt. Uit onderzoek is gebleken dat dit reuze meevalt want, de jeugd kijkt veel meer naar soaps en series. Soaps zijn het populairst. Maar vooral ook comedyseries zijn populair.De soap waar nog altijd het meeste naar gekeken wordt is: Goede tijden slechte tijden. Maar is het leuk om naar te kijken? Daar kun je over twisten. De een vindt het helemaal geweldig want, het zijn toch zo’n leuke mensen! Er gebeuren toch veel leuke dingen! Ook kunnen diegenen zich er heerlijk bij ontspannen, en zich helemaal in leven in de soap. Anderen moeten er weer helemaal niets van hebben. Ze vinden het maar één grote onzin! Men vindt het veel te onrealistisch en veel te slecht geacteerd. Diegenen zullen er nooit één minuut van hun leven naar kunnen kijken.

Over het niveau van de soaps verschillen de meningen wat minder. De meeste mensen zijn het er toch wel over dat het niveau van de soaps vrij laag is. Vooral de oudere generaties denken vaak: “Die jeugd van tegenwoordig! Ze zijn allemaal zo passief en zo zonder enig niveau. En die moeten later de maatschappij leiden.” Dat de jeugd geen niveau heeft is eigenlijk onzin. Dat de soaps waar de jeugd veel naar kijkt weinig niveau hebben is anders weer een stuk duidelijker.Toch wordt er ook naar andere programma’s door de jeugd gekeken dan alleen soaps en series. Er zijn bijvoorbeeld genoeg jongeren dien aar sportprogramma’s en zelfs af en toe naar het journaal kijken. Deze programma’s met een wat hoger niveau zorgen er dan ook voor dat de jeugd niet zo “dom” wordt als velen van oudere generaties wel eens denken.Over de hoeveelheid tijd die door jongeren naar televisie wordt gekeken, verschillen de meningen ook per generatie. De jongeren zelf vinden dat het allemaal wel meevalt terwijl, de oudere generaties het allemaal absurd veel vinden. Uit onderzoek is gebleken dat jongeren gemiddeld toch wel rond de drie uur per dag televisie kijken. Een hele tijd dus. Van die drie uur wordt er misschien twee uur naar soaps en series gekeken, en ongeveer één uur naar andere programma’s. Er wordt dus ook veel tijd naar programma’s met een zogenaamd hoger niveau gekeken door de jeugd.

De jeugd kijkt dus veel naar televisie en vooral naar soaps en series. Maar wat is de invloed van soaps op het leven van jongeren? En wat is nou de precieze aard van de soaps? Over deze vragen verschillen nog altijd de meningen, en dat zal nog wel een tijdje zo blijven.


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.