Reizen en milieu

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • Klas onbekend | 535 woorden
  • 29 maart 2001
  • 106 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
106 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

Het verkeer tast het milieu aan omdat auto’s bussen en vrachtwagens gassen uitlaten en dat is erg slecht voor het milieu. Ook wegen zijn slecht want dan kunnen dieren niet oversteken en als ze dat wel doen dan worden ze meestal overgereden en gaan ze dood. Hieraan is wat te doen als we oversteek tunnels maken voor de dieren waar ze dan doorheen kunnen. En we kunnen ook met de trein gaan voor de auto’s is dat beter maar treinen gebruiken elektriciteit en dat moet opgewekt worden en de afval wordt meestal ergens gedumpt en de afval stoffen in de rook worden gewoon zonder pardon de lucht in gestuurd. Ook daardoor word de aarde warmer en bestaat zometeen de noordpool niet meer en dat is heel erg want de noordpool vind ik heel bijzonder. Zo ook de vliegtuigen maken van het milieu een zootje want zij rijden sorry vliegen op brandstof en dat word meestal gedumpt aan het einde van de reis in de zee omdat als ze dan neerstorten op het laatste moment dan krijgen ze geen explosie door de brandstof. Ook omdat vliegtuigen snel vliegen hebben ze veel brandstof nodig en ze gooien er extra veel in zodat ze genoeg hebben. Natuurlijk moet ook autoracen stoppen, nu zul je denken wat heeft racen met reizen te maken? Nou eigenlijk is er een overeenkomst daartussen want meestal als iemand aan reizen denkt dan denken de meeste mensen aan reizen met de auto en auto racen doe je met de auto dus dat klopt wel erg. Terug naar het milieu, autoracen is eigenlijk heel erg zinloos omdat je rondrijd zonder een erg goede reden en het geeft ook veel geluidsoverlast en bij autoracen hoort natuurlijk ook karten dus moeten kartbanen ook gesloten en gesloopt worden alhoewel ik daar ontzettend tegen ben. Mensen gaan niet met het openbaar vervoer omdat ze dat te langzaam vinden en te druk ,ook heeft het openbaar bijna altijd in het spits uur vertraging en dan komen mensen te laat op hun werk en dat is irritant ook scholieren gaan met de trein en als die trein dan vertraging heeft dan zijn ze te laat en moeten ze een briefje halen en dan moeten ze weer vroeger opstaan omdat ze dan te laat zijn en dat is dan de schuld is van het openbaar vervoer. Mensen die wel met het openbaar vervoer gaan vinden het handig want als ze vroeg opmoeten staan kunnen ze nog een beetje uitrusten want als met de auto moeten gaan moeten ze heel goed opletten ook carpoolen is hierbij erg handig omdat dat geld bespaart en dan kan de carpooler ook nog effe uitrusten. Mensen vinden het niet leuk als schiphol uitbreid want de huizen die er dichtbij staan krijgen dan hele erge geluidsoverlast en dan gaan mensen klagen en dat vind schiphol nou weer niet leuk. Ook als schiphol uitbreid worden de wegen drukker omdat het op schiphol ook drukker is word er meer personeel gevraagd en moet er weer meer personeel naar toe en dan word het drukker en drukker. Ook de Betuwe lijn is irritant voor de mensen die ernaast woont omdat ze dan ook erg veel last hebben van geluidsoverlast.

REACTIES

N.

N.

hey josfan,
Je bent de grootste schat die ik ken we hadden voor het werkestuk een 9 nou ga ik zeker over want ik stond superslecht voor nederland
dus SUPER bedankt

veel
liefs en
kusjes
je bedanker nicole

21 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.