Bedreigde dieren

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 518 woorden
  • 16 februari 2003
  • 346 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
346 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

BEDREIGDE DIEREN

Er worden steeds meer dieren bedreigd en uitgeroeid.

Ik schrijf dit verslag over bedreigde dieren, omdat er vreselijk veel dieren bedreigd of uitgeroeid worden door gevolgen van de mens: jacht, afkappen van bos en bijv. natuurrampen.

Er is grote bedreiging voor wilde dieren. Steeds meer leefruimte word afgepakt door de mens. Door het broeikaseffect overstromen gebieden. Er vliegen bossen in brand. Vaak denken de mensen bij zoiets natuurlijk eerst aan andere mensen, of zij niet gewond of gedood zijn, maar er zijn des te meer dieren die bij een bosbrand of overstroming om het leven komen. Eigenlijk is de grootste bedreiging van dieren de mens, want de mensen zijn degenen die ervoor zorgen dat er bossen omgekapt worden. Het broeikaseffect is veroorzaakt door de uitlaatgassen van auto’s van mensen, en dan heb ik het nog niet eens over de jacht wat op veel dieren loert, simpelweg om medicijnen, sieraden of bontkleden van te maken.

Ik vind zeehonden hele mooie dieren, jammer genoeg vinden heel veel mensen dat. En daarom worden er veel (vooral jonge) zeehondjes doodgemaakt voor hun zachte velletje om bijvoorbeeld een vloerkleed van te maken. Ik vind dit echt belachelijk, waarom zou je een dood dier op je vloer willen hebben liggen? Er staan vaak dingen in de krant of het is op televisie, over de manier waarop die zeehondjes worden gedood. Waarschijnlijk worden ze doodgeknuppeld en dan zijn ze niet in een keer dood en dat is natuurlijk extra zielig als ze ook nog pijn moeten lijden.

Tijgers behoren tot de gevaarlijkste dieren van de wereld. Ze staan bekend om hun mooie vacht en gevaarlijke uitziende kop. Vooral hun vacht is erg mooi gekleurd en daarom erg gewild bij jagers. Maar er zijn meer dingen waarom de tijger gewild is. De slagtanden worden gebruikt om medicijnen van te maken, of voor crèmes en cosmeticaproducten. Van de acht soorten tijgers die er waren zijn er nu nog 5 soorten over. De Sumatraanse tijger is de bekendste en daar zijn er nog de meeste van. Tijgers kwamen vroeger in veel gebieden voor, ook in Europa, maar dat is door de jacht een stuk minder geworden.

Ook Walvissen worden bedreigd. Er is veel jacht op deze ‘grote vissen.’ Het is verboden om op ze te jagen maar toch word er nog veel te veel illegaal gejaagd. Kaviaar wordt van walvissenvlees gemaakt. Maar er worden ook medicijnen van gemaakt, en het vlees van een walvis is een Chinese delicatesse. Ondanks dat er veel dieren worden bedreigd en afgemaakt is er ook best veel hulp. Van Greenpeace bijvoorbeeld. Zij zetten kruizen op de vachtjes van jonge zeehonden zodat ze niet meer gebruikt kunnen worden, en dus niet op deze jonge zeehondjes meer word gejaagd. Er zijn ook veel natuurreservaten voor bijvoorbeeld tijgers. Het is natuurlijk het beste dat de mensen gewoon niet meer op bedreigde dieren jagen zodat ze in de vrije natuur kunnen blijven leven.

Ik hoop dat jullie nu wat meer weten over bedreigde diersoorten, er zijn er natuurlijk nog veel meer die ik niet genoemd heb, ook voor die dieren is hulp hard nodig.

REACTIES

K.

K.

tijgers hebben geen slagtanden.

16 jaar geleden

B.

B.

er staat de hele tijd word en het moet wordt met dt zijn doe er alstublieft wat aan.verder vindt ik u website heel goed en van mij krijgt u een hele grote pluim.
groeten bas boersma

17 jaar geleden

T.

T.

erg leuk!!
ik zit in de dierenbescherming en ik vind dat mensen zich meer met dieren en milieu bezig moeten houden!!
xxxxjes thamar

20 jaar geleden

L.

L.

ik vind het wel een leuk opstel maar ik heb er niks aan dus jammer ik wil een werkstuk over bedreigde diersoorten doen maar ik zoek wel effe verder

greets

luuk

19 jaar geleden

H.

H.

hallo

dit opstel is heel erg goed en interessant
ik heb er veel van geleerd
ik hoop dat je nog meer opstellen gaat schrijven

groetjes Henrike

19 jaar geleden

F.

F.

wil je er asjeblieft wat informatie over de dolfijn bij doen?

12 jaar geleden

S.

S.

Leuwk! Ik doe het ook over Bedreigde diersoorten. Wel staan er een paar spelingsfouten in! Ik vindt niet dat dat hoort in havo/vwo. Maar verder is het heel goed.

10 jaar geleden

R.

R.

zooooooooooooo oud dit whahahaha

4 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.