Auto van de zaak

Beoordeling 3.6
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 4e klas havo | 267 woorden
  • 7 januari 2002
  • 116 keer beoordeeld
Cijfer 3.6
116 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Auto van de zaak is ouderwets.

Studenten van de ‘’Vrije Universiteit’’ hebben een promotie onderzoek gedaan. Het onderzoek ging over de voordelen die het heeft om met de fiets naar het werk te gaan. Uit dit onderzoek is gebleken dat het veel voordelen heeft om met de fiets naar het werk te gaan.

In de test moesten de deelnemers drie maal per week een gemiddelde afstand van 8.4 kilometer naar het werk fietsen. Soms was het slecht weer maar de deelnemers moesten gewoon doorfietsen. Wat een doorsettings vermogen zeg.

Bij de deelnemers nam hun conditie flink toe. Bij mensen met een slechte conditie was 3 kilometer per keer al ruim voldoende. Hun conditie nam met ongeveer 10% toe. De fiets is voordeliger dan sporten want als ze een sportblessure oplopen dan kunnen ze vaak langdurig niet meer werken. Doordat hun conditie toeneemt daalt het ziekteverzuim. Ook het milieu heeft er baat bij, want als iedereen met de fiets naar het werk gaat komen er minder gassen in de lucht. Dat is dan ook weer voordelig voor mensen met ademhalings problemen.

De baas heeft er ook voordeel bij, want dat scheelt toch veel een auto van 50.000,- of een fiets van 1.500,- en dan reken ik de wegenbelasting niet eens mee. Fietsen handelaren zouden veel meer fietsen verkopen, maar aan de andere kant zouden autodealers minder verkopen. Benzinestations zouden wat minder verdienen.

Alles heeft zo zijn prijs. Als je het een laat en het ander doet dan word er een altijd beter van en een ander altijd minder. Het is uiteindelijk het gunstigst voor de baas, omdat die minder kosten heeft.

REACTIES

H.

H.

Je werkstuk is echt niet zo goed

21 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.