Jeugdculturen

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 4e klas havo | 822 woorden
  • 24 september 2001
  • 119 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
119 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

Hardrock Hoe ziet een gemiddelde Hardrocker eruit?? Ze hebben meestal een zwart T-shirt met een band of zo erop, een spijkerbroek of een legerbroek aan , daarbij meestal legerkisten. Hardrockers hebben lang haar. Ze lijken een beetje op alto's. Meestal zien ze er niet verzorgd uit, dat komt omdat ze slordig gekleed zijn en ze hebben meestal vies haar.

Ontmoetingsplekken en de muziek. Er bestaan veel hardrock cafés, zoals het Hard Rock Café. De muziek bestaat meestal uit gitaar, drum, zang en bas. De meeste hardrock concerten worden door veel mensen bezocht. De favoriete muziek van hardrockers is : Sepultura, Cradle of filth, Black sabbath, the Gathering, Tiamat, Type 'o negative, my dying bride.

Skaters Skaters luisteren naar hardcore, deze hardcore verschilt wel van "gabber-hardcore". De hardcore waar skaters van houden klinkt meer als hardrock. De muziek is eenvoudiger en sneller en heeft meer energie, de skater krijgen dan zeg maar een duwtje in de rug, ze krijgen dan extra zin om te skaten.

Hoe ziet een gemiddelde skater eruit? Skaters hebben hun eigen kleding die te koop is in speciale skateshops. Een paar populaire merken zijn Stussy, Split ,Third railen en Airwalk. Skaters dragen meestal hele wijde broeken waar ze goed in kunnen skaten en waar de bescherming onder kan, hoe wijder hoe beter. Er hangen meestal kettingen aan zo;n broek. De schoenen moeten makkelijk zitten en goed aanvoelen op het skateboard. Skaters gebruiken over het algemeen geen drugs,want ze zijn eigenlijk een sport aan het beoefenen. Wat doen skaters zoal. Ze hangen het liefst heel de dag rond op de “ramp”, een skate baan. (zie plaatje) Skaters zijn de hele dag bezig met hun skates en het verbeteren van hun trucks. Ze gaan ook wel eens naar hardcore concerten waar ze vaak aan "Crowd surfing" doen ,dit is van af het podium in de mensenmassa springen en dan word die persoon doorgegeven.

Gabbers De gabbertijd is nu wel een beetje voorbij maar er zijn er nog wel een paar. Gabbers zijn een zeer duidelijke groep je kunt ze aan veel dingen herkennen. Ze scheren meestal hun hoofd kaal. Soms hebben ze een klein eilandje waar een staartje op zit. Ze lijken een beetje op neo-naties maar zijn dat niet. Hoe ziet een gemiddelde gabber eruit? De meeste gabbers dragen trainingspakken van het merk Australian of cavello, dit zijn dure trainingspakken die ze het liefst heel de dag aan hebben. De meeste hebben ook nog een bomberjack met een vlag er op. Ze dragen veel gouden
kettingen,armbanden en oorbellen.Ze dragen allemaal Nike air max .gouden kettingen en sportschoenen van het merk Nike, liefst Nike Air Max. Verder zijn de meeste gabbers extreen mager.

De muziek en hun dansje. Gabbers dansen op een speciale manier op hun eigen muziek "Hardcore" , zeer snelle muziek met veel beats per minuut. Er zijn twee verschillende Hardcore. De eerste is gewoon Hardcore en de tweede Happy Hardcore. Hardcore klinkt als housemuziek, maarheeft veel meer beats per minuut. Op deze muziek word heel snel gedanst.De meeste gabbers gebruiken drugs op hardcore-feesten.

Ze schoppen, op het ritme van de muziek hun voeten één voor één vooruit, terwijl de knieën gebogen zijn. Ze zwaaien tegelijkertijd met hun armen en wijzen met hun vinger op de maat van de muziek.

Straight-edgers Deze mensen zijn leden van een groep die besluiten zo te worden. Dit zijn mensen die zich heel “netjes” gedragen. Straighte mensen drinken geen alcohol en gebruiken geen drugs. Omdat ze niet drinken reageren ze anders dan degenen die wel drinken. Mensen die besluiten straight te worden hebben goed nagedacht en de moed opgebracht te stoppen met drank en drugs. Je moet er van overtuigd raken dat het plezier niet tegen een kater opweegt. Veel straighte mensen behoren tot de groep skaters. Deze scene is Hardcore (rock), ook skaters genoemd.

Skinheads

Het ontstaan van de skinheads moet, zoals vele jeugdstromingen, gezocht worden in Engeland. Daar ontstond aan het einde van de jaren '60 een beweging onder de jongeren die door de media al snel vernoemd werd naar het in het oog springende kenmerk: het kaalgeschoren hoofd - of in het Engels skinhead. De ontwikkeling van de skinheads moet gezien worden in relatie tot de ontwikkelingen binnen de jeugdcultuur van Engeland als geheel vanaf de jaren '50. Skinheads zijn kaalgeschoren jeugd in zwarte bomberjacks met het wapen van Rotter-dam, de Nederlandse vlag of nog directere verwijzingen naar extreem-rechts gedachtengoed als badges op de mouwen gespeld. Aan de andere kant, heeft de skinhead-'beweging' niet alleen te maken met extreem-rechts, neo-nazisme. De oorsprong van de beweging heeft zelfs meer multiculturele aspecten dan sommige skinheads op dit moment lief zullen zijn.

Punkers Punkers zijn mensen die van extreme hardrock houden .Ze kleden zich vaak heel erg extreem zolas op het plaatje ,ze hebben vaak een hanenkam of gewoon heel fel gekleurd haar.Ze heebn veel pearcings en andere lichaams versieringen.

Volgens mij zitten ze regelmatig aan de drugs!

REACTIES

M.

M.

nou ik wil even zeggen dat van dit werkstuk 90 procent niet klopt het is naar mening gevormd en niet naar feiten ik vind dit heel slecht om dit zo weertegeven op scholieren.com .

groeten Marijn

21 jaar geleden

J.

J.

kei mooi konk mooi over typen

20 jaar geleden

A.

A.

Bedankt voor deze nuttige informatie

20 jaar geleden

J.

J.

Heey Jordi,
goeie site hor!!!
heb ik veel aan gehad!!!
thanks!
bey

18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.