Introductieles Film

Beoordeling 4
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 4e klas vwo | 603 woorden
  • 7 oktober 2003
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 4
6 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Introductieles Film

Op donderdag 11 september hadden wij onze eerste introductieles. Het thema van deze les was Film. De les werd verzorgd door onze eigen leraar. Door deze les ben ik erachter gekomen dat veel mensen vaak films kijken. De meeste doen dat thuis voor de televisie, ook al is het mooier als je er een kijkt in de bioscoop. Dat komt omdat er in de bioscoop een groot scherm is en het geluid mooier is. Ook kijk je de film geconcentreerder als je in de bioscoop zit, dit komt bijv. doordat je daar niet afgeleid kan worden door je moeder die iets vraagt. De leukste film die ik ooit heb gezien vind ik Kruimeltje. Ik vind dat de film een heel mooi verhaal heeft, en ook een heel leuk einde. Daar houd ik wel van als er een goed einde zit aan een film (dat is ook bijna altijd). Lord of the Rings vinden veel mensen bij mij uit de klas mooi, dat vinden ze omdat het zich afspeelt in een mooie omgeving, ook de acteurs zien er mooi uit. De acteurs passen perfect bij de film, en ze acteren ook heel goed. Wat een beetje minder is, is de techniek zo vertelde mijn leraar dat hij de schaduw van de microfoon in beeld zag. Zelf vind ik deze film ook heel mooi. Films zijn minder leuk als er geen verhaal in zit, niet spectaculair genoeg zijn of te voorspellend zijn. Er zijn heel veel mensen nodig om een film te produceren, bijv. acteurs, regisseur, producer, cameraman enz. Ik had niet verwacht dat je zo veel mensen nodig had om een film te produceren. Bij het maken van een film gebruikt de cameraman verschillende camerahoudingen: Kikkerperspectief (van onderen) hierdoor kun je mensen groter laten lijken, vogelperspectief (van boven)hierdoor kun je mensen kleiner laten lijken, closeup (hoofd heel dicht bij)hierdoor kun je een uitdrukking beter laten zien, mediumshot (half lichaam), totaalshot (heel lichaam).

We hebben ook nog een klein stukje film gekeken in deze les, namelijk Excaliber. Waar we op moesten letten waren de camerahoudingen van de cameraman. Ik heb gezien: een closeup, mediumshot, totaalshot en een vogelperspectief. Ik vond het stukje film niet zo leuk, dat komt omdat ik niet zo houd van films waar veel in gevochten wordt en ik begreep de film ook niet goed. Ik weet natuurlijk niet of er de hele film wordt gevochten omdat we maar 5 minuten hebben gekeken. De film begreep ik niet goed omdat we niet op het begin begonnen.

Als laatste kregen we de opdracht om een stukje dialoog vorm te geven. De opdracht was om dit te doen door een decor van de locatie te maken en een storyboard over de scène te maken. Dit was best een moeilijke opgaven, omdat wij niet goed wisten waar we het dialoog over zouden laten gaan. Toen we eruit waren, waren we snel aan de slag gegaan met het tekenen van het decor en het storybord. Ik vond dit wel een leuke opdracht. Dat kwam omdat ik me net zo voelde of ik een film aan het maken was.

Ik vind dat ik een hoop van deze les heb geleerd, zo weet ik nu dat: De camerahouding heel belangrijk is. Hoe een film wordt gemaakt, en dat dit moeilijk is, maar wel leuk. Ook ben ik erachter gekomen dat je echt heel veel mensen nodig hebt om een film te maken.

Ik vond het een leuke les, omdat ik wel houd van film kijken. Ook vond ik het een leuke les omdat de opdracht die we op het laatst moesten doen heel leuk was.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.