Ontwikkelingslanden

Beoordeling 3.9
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • Klas onbekend | 346 woorden
  • 6 december 2001
  • 55 keer beoordeeld
Cijfer 3.9
55 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

In ontwikkelingslanden sterven er iedere dag veel mensen aan ziektes als aids. In westerse landen zijn er allerlei dure geneesmiddelen en vaccins die het proces van aids afremmen.

Waarom worden die niet in ontwikkelingslanden gebruikt?

Ten eerste is er de prijs. De medicijnen tegen aids zijn verschrikkelijk duur. Het is niet dat er extra dure grondstoffen zijn gebruikt ofzo. Maar die maatschappijen hebben miljoen al niet miljarden erin gestopt. Nu willen die fabrikanten die kosten eruit halen, met winst. Daardoor zijn die medicijnen niet betaalbaar voor mensen in ontwikkelingslanden. We pompen al jaren geld in de ontwikkelingslanden. Als je ze echt wil helpen moet je die medicijnen goedkoper maken of zelfs gratis. Die mensen hebben er dan meer aan.

Ten tweede zijn er nog veel meer andere problemen in ontwikkelingslanden. Deze problemen, zoals geweld en hongersnood, zijn belangrijker en moeten eerst opgelost worden. Maar ja, daar is ook geld voor nodig. De mensen in westerse landen geven al zoveel geld aan ontwikkelingslanden. Dat geld kan niet altijd worden gebruikt voor medicijnen. Dan gaat hongersnood voor. Willen de fabrikanten echt aan liefdadigheid doen moeten ze de medicijnen goedkoper maken.

Ten derde duurt het een hele tijd voordat iemand weet dat hij aids heeft, Als hij er uberhaupt ooit achter komt. Een persoon kan de ondergang van minstens nog 12 andere zijn. En die op zich ook weer van 12 andere. Aids is in een cultuur waar hygiëne niet zo goed zo doorgegeven. 40% van de mensen in ontwikkelingslanden zijn al besmet. En dan is het al te laat, je kan er dan niet veel meer veranderen. Alleen door die medicijnen kunnen die mensen nog een beetje langer leven. Als ze die medicijnen al hadden van te voren kon een gezond persoon zelfs helemaal nooit aids krijgen.

Conclusie: Het verstrekken van medicijnen tegen aids in ontwikkelinglanden is te duur om echt waar te maken. Bovendien zijn er nog teveel andere problemen in ontwikkelingslanden die ook geld kosten. En tenslotte kan je er niks meer aan veranderen als je echt aids hebt. Dan kan je alleen je leven nog maar verlengen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.