Strafblaadje

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • vmbo/havo | 736 woorden
  • 3 februari 2004
  • 44 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
44 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Strafblaadje voor wiskunde
Waarom mag ik niet praten onder de les…?

Hieronder zie je 2 a-4-tjes vol geschreven staan over:
waarom ik niet mag praten in de les, en waarom dan niet.

Het is gewoon niet heel erg slim om tijdens de les te gaan zitten kletsen want dan kan je niet goed verstaan wat de leraar of de lerares aan het vertellen is. Of als de leraar of lerares iets aan het uitleg. En dat is wel zo handig om dat te horen, want anders snap je naderhand niet wat je moet doen.

Of je snapt niet hoe je een som uit moet rekenen. En dan kan je je huiswerk niet maken omdat je het dan niet snapt. Of je moet het aan je ouders gaan vragen maar dan is het ook maar de vraag of hun al die sommen dan snappen.

Maar als je ouders het dan dus niet snappen dan moet je naar een vriendin of een vriend fietsen of lopen om te kijken of hij of zij het snapt, maar als die ook heeft lopen kletsen ( wat waarschijnlijk wel het geval is, omdat de meeste vriendinnen van mij meestal ook zitten te kletsen, en dus ook dit soort irritante strafblaadjes moeten maken. ) dan snapt die gene het ook niet of die heeft geen tijd om het uit te leggen omdat ze met haar of zijn strafblaadje bezig is en hard zit na te denken wat hij of zij is zal gaan schrijven. En dan moet je weer terugfietsen of lopen en dan ben je zo weer een uur verder.

Maar dit alles kost natuurlijk allemaal extra tijd enz. En dat is vervelend want dan heb je minder tijd om naar buiten te gaan of te sporten of iets anders te gaan doen waar je zin in hebt. In ieder geval als je je huiswerk dan niet hebt gemaakt krijg je weer problemen op school met je leraar bijvoorbeeld. Omdat je dan je huiswerk niet heb gemaakt en dan moet je weer een a-4-tje vol gaan schrijven.

Amanda Vlekke 2d
Waarom je je huiswerk altijd moet maken of je moet een uurtje nablijven of iets dergelijks, maar het is in ieder geval niet iets leuks.
En dan heb je daar weeeeer extra tijd voor nodig en dan kun je dus weer niet gaan sporten of leuke dingen gaan doen of naar vriendinnen toe gaan of misschien wel naar je lover als je die dan toevallig hebt.
Maar daar moet ik nu deze 2 a-4-tjes niet over volschrijven want dan was ik wel sneller klaar geweest.
En dan was ik nu al bezig met m’n huiswerk voor Frans! Dus uiteindelijk is het gewoon heel erg handig als je gewoon altijd je mond dichthoud tijdens de les want dan zijn je andere cijfers ook beter bij alle andere vakken. En dan krijg je daar ook geen problemen. Bijvoorbeeld dat je moet nablijven.

Maar door het nablijven krijg je je strafblaadje dan niet meer op tijd af en dan moet je misschien weer een ander blaadje volschrijven waarop dan staat waarom je altijd al je strafwerk altijd in orde moet hebben.

Maar als je dan een toets krijgt, dan snap je die sommen natuurlijk nog steeds niet en dan krijg je een heel slecht cijfer daarvoor. En dan blijf je misschien wel zitten omdat je dan teveel tekorten hebt door het vak wiskunde. En dan doe je er alleen maar een jaar langer over. Of je gaat naar een lager niveau maar als je gewoon iedere x hetzelfde door blijft gaan moet je op een gegevenen moment van school af en een baan gaan zoeken.

Maar omdat je dan geen diploma hebt kan je zeer moeilijk een goede baan vinden die goed verdiend en die je ook echt leuk vind. Want de meeste bedrijven nemen je niet aan als je geen diploma hebt. Maar dan krijg je dus een baantje wat niet goed verdiend en dan kan je weinig leuke dingen doen en dat is natuurlijk wel jammer. Of je moet met een rijke man of vrouw trouwen dan heb je geluk. Maar als die ook teveel heeft geklets onder de les dan is dat ook niet het geval.

Dus met andere woorden let gewoon heel erg goed op in de les en maak al je opdrachten altijd. Zodat je alles goed snapt en dus later een goede baan krijgt en leuke dingen kan gaan doen!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.