TV-loze week

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas vwo | 277 woorden
  • 9 februari 2002
  • 39 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
39 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

TV-loze week

De TV is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Nederlandse gezinnen. De TV is een belangrijk deel van het leven geworden en we kijken er niet raar van op als de TV dag en nacht aanstaat. Als we nu eens met z’n allen de TV een weekje niet zouden gebruiken, wat zou er dan gebeuren?

Het lijkt voor de burger een te grote taak. Tegenwoordig is men veel te veel gebonden aan een favoriete soap of er komt een bekende film, die men graag nog een keer wil kijken. Een voordeel van een TV loze week, zou zijn dat de gewelddadige programma’s, die dagelijks op de beeldbuis verschijnen, even verdwijnen. Men vergeet echter bijna dat de TV ook een grote nieuwswaarde heeft. Het journaal bijvoorbeeld, houdt de mensen op de hoogte van de gebeurtenissen in het binnen- en buitenland. Ook educatieve programma’s en documentaires zullen een week van de TV verdwenen zijn. Een mogelijk argument van de tegenstanders zou zijn: “Wat doen we met onze vrije tijd?” Het is vooral de jeugd die per dag gemiddeld 4 uur voor de TV zit; de TV is dus ook een belangrijke bron van amusement geworden.

Bedrijven en instanties zullen echter minder blij zijn met een TV loze week. De reclame’s. die een grote invloed hebben op het koopgedrag van de mens, zullen ook verdwijnen, waardoor bedrijven een lagere omzet hebben. De reclamespotjes van de overheid, de zogenaamde “postbus 51” reclame, die het doel hebben de kijker te informeren, verdwijnen dan ook van de TV.

Een TV loze week is momenteel niet meer mogelijk. Zowel de bedrijven en de Tv-kijkers zullen felle tegenstanders zijn.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.