Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eminem

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 3e klas havo | 463 woorden
  • 24 januari 2004
  • 22 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
22 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Eminem, (Marshall Bruce Mathers III) is geboren in Kansas City op 17 oktober 1973. Hij was nog maar een paar maanden oud toen zijn vader hem verliet. Sindsdien heeft hij nooit meer wat van hem gehoord. Op het internet staan brieven die zijn vader naar hem heeft gestuurd maar dat is allemaal bullsh*t. Aan zijn moeder heeft hij ook nooit echt veel aan gehad. Die gaf al het geld uit aan drugs en drank en zoveel geld hadden ze niet dus ze waren erg arm. Zijn moeder had iedere week wel een ander vriendje. Toen hij nog maar een paar jaar was verhuisden ze naar Detroit. Ze bleven daar niet lang. Na een paar maanden verhuisden ze weer terug naar Kansas. Ook daar bleven ze niet lang want ze gingen weer terug naar Detroit en dat een paar jaar lang. Eminem had dus toen al meer vijanden dan vrienden want vrienden maak je niet in zo'n korte periode. Hij werd vaak gepest op school. Op zijn negende jaar liet zijn paar maanden oudere oom een liedje horen. Een hiphop nummer van NWA als ik het goed heb. Ronnie, zijn oom dus, was altijd al geinteresseerd in hiphop en hij had eminem er ook mee beinvloed. Eminem kreeg er steeds meer interesse in te krijgen en ging later mee doen aan battles. Hij werd steeds beter en vaak stond hij ergens bovenaan de lijst. Hij had een album opgenomen, infinite, maar dat werd een grote flop in Detroit en in veel meer steden werd de cd nog geen eens uitgebracht. Maar hij liet de moed niet zitten en hij nam een demo op. Slim Shady EP. Hij stuurde die naar verschillende platenmaatschappijen waaronder interscope. Dre hoorde de tape en wilde weleens meer weten. Hij had er geen idee van dat eminem blank was dus hij schrok even toen hij voor hem stond. Maar Dre gaf er geen moer om en bood een contract aan. Even later (1999) kwam Slim Shady LP uit en dat werd een goed verkocht album. Hij bracht daarvan de singles Hi my name is, guilty concsience en I just dont give a fuck uit. Hi my name is werd een grote hit. In 2000 kwam zijn 3 album uit: Marshall Mathers LP. Grote hits daarvan zijn The Real Slim shady, Stan en the way I am. The Eminem show, zijn laatste album, kwam in 2002 uit. grote hits daarvan zijn cleaning out my closet, without me, business en sing for the moment. 8 Mile. Geen autobiografie maar wel veel gebaseerd op ijn leven komt in nederland in januari 2003 uit en word een groot succes, nog groter is het succes van de soundtrack, lose yourself, mooi lied. nou eminem is nu veel bezig met produceren van albums van oa obie trice, 50 cent en gunit en natuurlijk D-12.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.