Basketballtraining

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 5e klas vwo | 247 woorden
  • 18 november 2001
  • 411 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
411 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
LO
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Opdracht 1 Als eerste wordt er drie minuten lang warmgelopen. Dit gebeurt zonder bal, omdat er altijd ballen alle kanten opvliegen, waardoor de oefening wordt verstoord.

Opdracht 2 In deze oefening gaan we er van uit dat we twee baskets tot onze beschikking hebben. Een meervoud hiervan is echter geen probleem, want de oplossing wijst zich vanzelf. Op de eerste basket worden lay-ups gemaakt. Iedereen komt aanlopen van ongeveer 7 meter. Op dit punt staat een pion. Iedereen wordt dus ‘gedwongen’ eerst een stukje te dribbelen met de bal alvorens de lay-up te maken. Bij de tweede oefening staat er een pion op ongeveer zes meter (schuin) van de basket vandaan. Vanaf dit punt worden afstandsschoten gemaakt. Deze oefeningen duren 10 minuten.

Opdracht 3 In deze oefening worden er tweetallen gemaakt. Alle tweetallen stellen zich op op de middellijn. Een van de twee gaat aanvallen, de ander gaat verdedigen. Er kunnen dus per ‘ronde’ twee tweetallen deze oefening uitvoeren. De oefening is afgelopen wanneer er een doelpoging heeft plaatsgevonden of als de tegenstander de bal heeft onderschept. De oefening duurt totdat iedereen minimaal een keer heeft verdedigd en een keer heeft aangevallen.

Opdracht 4 In de overgebleven tijd van deze les worden partijtjes gespeeld. De klas wordt opgedeeld in 4 groepen. De teams spelen mono-basketball (naar het mono-korfbal) op één basket. Wanneer de bal door de verdedigende partij is onderschept of als er een punt is gemaakt, dan wordt de bal uitverdedigd tot aan de middellijn. De aanvallers worden verdedigers, de verdedigers worden aanvallers.

REACTIES

W.

W.

ik heb geen commentaar want het is een goed werkstuk.
ik houd mijn werkstuk ook over basketbal en ik heet ook wessel.

21 jaar geleden

H.

H.

thanks ik moet ook een les geven en aan dat mono basketball heb ik wel wat aan

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.