Opdracht 4: schurk

Beoordeling 2
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • vmbo | 815 woorden
  • 16 juli 2008
  • 2 keer beoordeeld
Cijfer 2
2 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Engels handelingsdeel 3

The Da Vinci code
voor dit handelingsdeel heb ik opdracht 4 gekozen. De schurk die ik koos voor opdracht 4 is: Silas, de monnik, gespeeld door Paul Bettany.

Silas is een steng gelovige katholiek die het volgens de strenge doctrine volgt. Het is van de Opus Dei, een groep die tegen de Priory of Sion is, die al duizenden jaren bestaan en wordt doorgegeven.
Silas is Opus Dei en volgt het en doet boetedoening door zelfkastijding, hij kiest ervoor om een ascetisch leven te leiden. Silas gelooft er zo erg in, dat hij ervoor doodt. Hij denkt dat hij een engel is, de boodschapper van Christus en vraagt door zelfkastijding kracht aan Christus.

Het verhaal begint in het Louvre museum, Jacques Sauniere rent zo hard mogelijk weg voor een monnik in het zwart. Snel rent Jacques naar een schilderij en gooit het eraf zodat er een metalen hek bij de deur naar beneden schuift, Silas kan er niet langs. Maar Silas pakt zijn pistool en richt het op Jacques en zegt; vertel het me, vertel het me, wil je sterven voor dit geheim? En dan, als Silas de hendel van zijn pistool overhaalt, zegt Jacques; vergeef me God, hij verteld zijn geheim. Jacques zei, het ligt onder de roos. Silas bedankt hem en schiet hem neer. Jacques leeft nog, maar zal aan zijn verwondingen sterven.

Silas belt met zijn meester en vertelt dat de vier bewaarders dood zijn. De meester vraagt of hij weet waar het doel ligt, en Silas antwoordt dat ze het allemaal hebben bevestigd. Ze beëindigen het gesprek en Silas gaat naar een kamertje waar kaarsen staan op een tafeltje met het symbolische beeldje van Jezus aan een kruis. De albino monnik Silas doet zijn monnik-jas uit en er zijn overal rode striemen en littekens te zien, hij haalt een ketting los van zijn been en schreeuwt van de pijn, het bloedde best erg. En dan doet hij de ketting nog strakker om zijn andere been heen en het begint te bloeden, hij bidt tot God. Daarna doet Silas zichzelf nog meer pijn met een soort harde zweep en slaat zijn hele rug open om te lijden voor Christus.

Silas gaat naar de kerk en Zuster Sandrine zegt dat hij machtige vrienden heeft en hij antwoordt; Bisschop Aringarosa is heel aardig en goed voor mij geweest. Dan vraagt Silas of ze wat kan vertellen over de Rose Ligne en kijkt om zich heen. Na een tijdje uitleg over de Rose Ligne zegt hij dat hij haar niet verder zal storen en dat hij erop staat dat ze weg gaat. Hij pakt haar hand vast en zegt: moge Gods vrede met u zijn, dan loopt de Zuster weg. Silas loopt naar de roos toe, hij pakt een groot beeld en slaat de vloerplaat kapot. Hij haalt er een box uit, er staat op job 38 : vers 11. dan loopt Silas naar de Zuster en vraagt waar de sluitsleutel is, ze antwoordt; en niet verder... Silas zegt; en niet verder. Dan zegt hij; u bent de zuster van de kerk en dient de Priory of Sion en ze antwoord; God had maar één ware boodschap en Silas slaat haar dan neer. Ze is op slag dood.

Silas zoekt de sluitsleutel, om de bron van de macht van de kerk op aarde te vernietigen, de Heilige Graal. Maar eerst moet hij de sluitsleutel vinden, want daar zit een heel groot geheim in, de kaart die wijst naar de Heilige Graal.

Silas komt erachter waar de sluitsleutel is en gaat ernaar toe. Hij gaat stiekem het huis binnen bij de gehandicapte en verstopt zich. Dan pakt hij Sophie Neveu met een mes bij haar keel en eist de sluitsleutel, maar ze zijn hem te slim af en overmeesteren hem. Ze maken hem vast en ze zien aan hem dat hij voor Opus Dei werkt en dat hij een boeteketting om heeft om te lijden zoals Christus aan het kruis. Ze nemen hem mee het vliegtuig in omdat hij nog van pas kan komen bij het oplossen van het mysterie. De butler, vriend en chauffeur van de gehandicapte man, bevrijdt hem. Ze doen samen een poging de gehandicapte, zijn vriend en Sophie te overmeesteren en te doden. Dit mislukt ook.

De laatste scène waarin Silas speelt is in een woning in Engeland. Silas vindt de 2 politieauto's voor het appartement maar verdacht en slaat op de vlucht. Op dat moment arriveren nog meer politieauto's en vallen ze het huis binnen. Silas schiet 3 politiemensen neer en schrikt op van een kreet, hij draait zich om en schiet in een snel reflex om zo te ontsnappen. Hij blijkt zijn beste vriend en tevens ook leermeester dood te schieten. Silas wordt overmeesterd door politie maar weigert zijn wapen te laten vallen. Met een verdachte beweging word Silas doodgeschoten. Dit was Silas de monnik. Hij verdwijnt hiermee uit de film.

Glenn
821 woorden

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.