Gebouwen in Londen

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas vmbo | 1132 woorden
  • 13 december 2004
  • 206 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.9
  • 206 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Voorwoord

Ik heb het onderwerp “bekende gebouwen in Londen” gekozen. Het leem me wel me een leuk onderwerp. Ik ben er zelf ook een keer geweest een paar jaar geleden en ik vond het heel erg leuk. We hebben toen ook door heel Londen gelopen om allerlei gebouwen te bekijken en natuurlijk om te winkelen!
Zelf vind ik Londen een hele leuk stad, met veel bijzondere dingen. Ik vind het leuk om er informatie over op te zoeken, en kan er zo mijn eigen dingen aan toevoegen die ik nog weet.
Ik hoop dat het een mooi werkstuk wordt.

Ik denk wel dat het lastig zal gaan worden omdat ik engelse bronnen moet gebruiken. Ik ben niet zo heel goed in engels dus ik denk dat een woorden boek zeker wel handig kan zijn!

Mijn hoofdvraag is : Wat zijn de Meest toeristische gebouwen van Londen?
Deelvraag 1: Wat is the Big Ben?
Deelvraag 2: Wat is the Tower Bridge?
Deelvraag 3: Wat is Bachingham Palece?
Deelvraag 4: Wat is Tower of London?
Deelvraag 5: Wat is Westminster Abbey?

Wat is the Big Ben?

In de nacht van 6 oktober 1834 werd het oude paleis Westerminster verwoest door een brand. Ze wilden een nieuw gebouw, en maakten een nieuw ontwerp. Het werd een klokken toren. De klok is gemaakt in 1858. De toren moest heel speciaal zijn. Barry, de ontwerper, had Benjamin Hall de opdracht gegeven om de klok te maken. Hij was een beroemde klokken maker. Barry huurde nog 2 andere klokken makers in. Dent en Whitehurst heten ze.

Eigenlijk klopt de naam “Big Ben” ook helemaal niet. De toren is namelijk vernoemd naar Benjamin Hall.


Toen de Jlok klaar was, gingen ze hem testen. Bij het testen ging de bel kapot. Volgens deskundigen was de bel toen veel te zwaar. De bel moest vervangen worden. De restauratie duurde bijna een jaar. Daar na deed hij het gelukkig weer.

Nu is de klokken toren erg beroemd en er komen elk jaar vele toeristen op af om de toren te bekijken en te beklimmen.

Wat is the tower of Bridge?

De Tower Bridge werd gebouwd in 1881 en was klaar in 1894. Hij is dus nu al meer dan 100 jaar oud. De brug werd ontworpen door John Wolfe-Barry en Horace Jones

De brug zelf werd vroeger tot 1976 aangedreven door stoomrecht om omhoog getakeld te worden. Nu is het systeem geëlektriseerd.

Het midden van de brug kan opgetrokken worden, om grote boten en schepen door te laten varen. Eerst werd hij elke dag ongeveer 50 keer opgetrokken, maar nu is dat nog maar 4 of 5 keer per week.

De Tower Bridge zijn twee indrukwekkende gebouwen. Het is een toren en een brug. Het is een van Londen`s bekendste gebouwen. Vroeger was dit gebouw een gevangenis!! Nu is het een brug waar vele auto’s dagelijks overheen rijden en waar veel toeristen graag overheen willen lopen.

De brug is 60 meter lang, en de torens zijn 43 meter hoog. Je kan de torens ook beklimmen en zien hoe het mechaniek is gebouwd, en hoe alles in elkaar zit. Als je eenmaal boven bent, heb je een prachtig uitzicht op de stad.

Wat is Buckingham Palace?

Buckingham Palace is gebouwd in 1703 en was bedoeld als stadswoning voor de hertog van Buckingham. Koning George III kocht het huis in 1762 voor £28.000 en veranderde het in het officiële paleis van het Britse koningshuis. Vroeger was Buckingham Palace niet het officiële paleis van de Britse koningin, maar de Londense verblijfplaats. De koningin was er alleen als ze in Londen op bezoek was, maar in 1837 heeft koningin Victoria er de vaste verblijfplaats van het Britse koningshuis van gemaakt.

Het paleis heeft ongeveer 600 kamers, inclusief de koninklijke kamers, de kamers voor het personeel en de hofhouding. Er werken ongeveer 300 mensen in het paleis. De koningin heeft zelf ongeveer 10 kamers op de eerste verdieping en vanuit deze kamers heeft zij een mooi uitzicht op het park van 18 hectare groot dat naast haar paleis licht.
Het paleis heeft enorme grote zalen voor feesten en diners, een overdekt zwembad, een privé bioscoop en een galerij met de schilderijencollectie van de koningin.

Op dit moment wonen er in Buckingham Palace de koningin en haar man, de hertog van Edinburgh en haar personeel.

Als je geluk hebt ben je op tijd om de wisseling van de wacht te zien waarbij de paleiswachters elkaar aflossen. Dat is een indrukwekkende gebeurtenis met veel militairen en geschreeuw!

Wat is the Tower of London?

De Tower werd in 1097 gebouwd door Willem de Veroveraar in Londen. De muren van de Tower zijn vijf meter dik, en was daarom ook bedoeld om de stad te beschermen tegen vijanden. Als er geen vijanden waren, werd de toren bewoond door engelse heersers.

Later werd hij als gevangenis, paleis, wapenmagazijn, dierentuin en opslagplaats voor de kroonjuwelen gebruikt.

In de tijd dat de toren als gevangenis werd gebruikt, waren de mensen erg bang. Als je eenmaal in deze gevangenis zat, hoefde je niet meer te hopen dat je hier ooit nog levend uit zou komen. Ook zijn hier twee jonge prinsen vermoord. Niemand weet de oorzaak, en daar zullen we ook nooit achter komen.

Nu word de Tower als opslag ruimte gebruikt voor kroon juwelen. In totaal zijn er in de Tower tien kronen te bezichtigen. Je kunt de kroonjuwelen bekijken, maar dat is eigenlijk niet echt leuk want je gaat op een lopende band langs alle juwelen.

Wat is the Westermind Abbey?

Dit is een van de oudste en de bekendste kerken van Londen. Hij is heel mooi met allemaal hoge torens en mooie schilderingen. De originele naam van deze kerk is eigenlijk “de Collegiale Kerk van St. Peter”
Het bouwwerk wat er nu staat, is het resultaat van de verbouwing die is begonnen in 1245 door Henry III. Het verbouwen ging maar liefst door tot aan 1745.
Er hebben hier veel huwelijken en begrafenissen plaats gevonden. In de kerk liggen ook veel koningen, koninginnen en andere bekende mensen begraven. Het is een van de grootste graven monument van de wereld! Het is een hele verzameling door de geschiedenis heen. Je kunt de graven ook bezoeken.

Nawoord

Het ging beter dan ik verwacht had! Ik had goede bronnen gevonden, die ook niet al te moeilijk te begrijpen waren. Met een woorden boek en een beetje hulp van mijn broertje is het me best aardig gelukt. Ik heb 1175 woorden. Gelukkig! Ik was bang dat het me nooit zal lukken!
Het werkstuk vind in zelf wel goed gelukt. En ik ben er ook wel tevreden over. Ik was er op tijd mee begonnen, dus had ook geen stress op het laatst dat ik bang was dat het niet op tijd af zou komen.

Ik vond het leuk om er aan te werken, omdat het niet heel erg moeilijk was. Ik kom alles goed vinden, en heb geprobeerd het goed te vertalen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

B.

B.

er staat is het werkstuk ofzo...
"leem" maar er moet staan
"Leek"

groetjes bart

14 jaar geleden

R.

R.

wat is dit slecht had je hier een voldoende voor?

4 jaar geleden