Muziekverslag

Beoordeling 4
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas vwo | 458 woorden
  • 11 juli 2007
  • 40 keer beoordeeld
  • Cijfer 4
  • 40 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Muziekverslag
Muziek… zucht…

Mijn beginsituatie… mijn eigen muzikale beginsituatie. Het eerste punt wat ik in dit verslag mag gaan beschrijven. Poeh, wat heb ik veel zin om hierover te schrijven. Mijn beginsituatie, net alsof die situatie inmiddels anders is geworden.

Nou laat ik het maar braaf gaan doen. Maar wat moet ik dan gaan beschrijven? Op de vraag van wat voor muziek ik houd, antwoord ik meestal maar dat ik niet van muziek houd. Dat is eigenlijk ook weer niet waar. Er is best wel muziek die ik mooi vind, maar ik bind me ‘gewoon’ niet aan een bepaalde stijl of zanger of wat dan ook. Af en toe hoor ik wel iets leuks, iets moois, maar dan is het niet gelijk zo dat ik alle soortgelijke nummers mooi vind. Ik hoor wel veel muziek, maar altijd als ik zelf kan en mag beslissen, gaat de muziek uit.

Nog zo’n idioot punt die ik mag beschrijven. In hoeverre de muziek in de jaren ’60 onze muziek heeft beïnvloed. Dit punt sluit perfect aan op het vorige punt: het interesseert me allebei geen moer…


Natuurlijk is ‘onze’ muziek beïnvloed. Alles uit het verleden heeft invloed op het heden. Maar het verschil is hoever. De muziek uit de jaren ’60 heeft ‘onze’ muziek enorm beïnvloed. Laat ik het maar bekijken door een voorbeeld over eten. Er zijn vele recepten gemaakt. In de jaren ’60 ook. Nu wordt dat recept nog vaak gebruikt, maar iedere kok past het recept een beetje aan naar zijn smaak. In de toekomst wordt er vast wel weer een keertje een nieuw recept gemaakt, waar vast wel naast nieuwe ook oude ingrediënten worden gebruikt.

En ja gedrag wordt ook beïnvloed door muziek, maar ja niet alle gedragsveranderingen zijn een gevolg op muziekveranderingen. Ik denk toch echt dat door de tijdsgeest in de jaren ’60 de intrede van die popmuziek kwam. Het verschilt denk ik ook per persoon hoe ‘erg’ die wordt beïnvloed door muziek. Persoonlijk denk ik dat ik me niet direct laat beïnvloeden door muziek, maar indirect weer wel; sommige mensen die beïnvloed zijn door muziek beïnvloeden mij.

En dan het punt muziek en religie. Nou dat laat ik denk ik ook maar aan andere personen over. Met sommige (pop)muziek kun je God denk ik niet dienen, maar of je nou zo goed bezig bent als je alleen maar gospel meebrult vraag ik me zeer af. Met dat meebrullen zijn er zoveel die niet menen of niet weten wat ze brullen en dan valt het bij mij onder het kopje spotten.

En dan het allerlaatste punt wat mijn mening over dit onderwerp is lijkt me niet meer nodig om op te schrijven, want dat lijkt mij allang duidelijk…

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.