Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

BESCHRIJVING VAN GEBRUIKSVOORWERP: De Xbox1. Vormgeving

De Microsoft Xbox is een van de nieuwste generatie consoles. Het is de eerste console van Microsoft en het wordt dus afwachten hoe de verkoopcijfers worden. Hij moet het opnemen tegen de Nintedo GameCube en de Playstation 2, wie al een goede naam op de markt hebben. De Xbox heeft 733 Mhz Processor, wat de snelste processor is van een console op dit moment. Hij is 41 cm lang, 9 cm breed en 25 cm diep. Hij is gemaakt van hard plastic en metaal. Qua kleurgebruik spring hij er niet echt uit. Hij is voornamelijk zwart met in het midden een groene cirkel. Wat misschien wel het opvallendste is dat er een grote X op de bovenkant staat. Ondanks dat hij niet erg kleurrijk is, vind ik het toch een apart en mooi design. Vooral door de groene cirkel in het midden valt hij op en dat zorgt er voor dat hij er een stuk spannender uitziet2. Functie

De Xbox is ontworpen om er games op te spelen maar wordt er niet direct bij gebruikt. Hij is ook deels ontworpen om er DVD’s in af te kunnen spelen, maar dat is niet het voornaamste doel. Een product als de Xbox zou aan de volgende eisen moeten voldoen: 1. Hij moet makkelijk te bedienen zijn, 2. Dat er geen handleiding bijzit van een paar 100 pagina’s, 3. Dat hij er mooi uitziet, zodat hij niet je woonkamer verpest als hij daar staat, 4. Dat hij voldoende functies moet hebben, 5. Hij moet niet al te groot zijn, zodat je hem makkelijk ergens neer kan zetten. Uiteraard is de Xbox makkelijk te bedienen. Hij is bedoelt voor verschillende doelgroepen, ondermeer voor kinderen onder de 10, dus dan moet hij wel makkelijk te bedienen zijn. De handleiding die erbij zit, is makkelijk te begrijpen en niet al te lang. Ik vind dat de Xbox een appart en mooi design heeft, hij maakt de woonkamer alleen maar smaakvoller. Qua functies zit het ook goed. Je kan er dus games op spelen en DVD’s in afspelen, maar je kan er ook mee over het internet tegen elkaar spelen en er allerlei accessoires op aansluiten die het gamen nog leuker maken. Hij is ook niet groter dan een DVD speler of Videorecorder, dus te groot zal hij niet snel zijn. De Xbox gebruikt stroom en sluit je dus aan op het lichtnet.

3. Schoonheid

De Xbox is zoals ik al zei, niet de enige console op de markt en moet het opnemen tegen de Nintedo GameCube (afgebeeld) en de Playstation 2.

Alle twee hebben ze een aparte vormgeving en zou niet iedereen z’n smaak zijn. De GameCube heeft een totaal andere vormgeving als de Xbox en ik vind hem een stuk minder mooi.

Alhoewel hij in verschillende kleuren te krijgen is, ziet hij er

Saai uit en je zou hem niet gauw in je woonkamer zetten, in

tegenstelling met de Xbox. Uiteindelijk vind ik de Xbox

mooier als de GameCube en in vergelijking met de Playstation 2

vind ik ze qua stijl niet echt verschillend en ik vind ze dus allebei even

mooi.4. Eigen mening

De Xbox heeft een apart design en zou daarom niet bij iedereen in de smaak vallen, maar ondanks dat gaat het bij consoles uiteindelijk toch om de prestaties en niet om het uiterlijk. Verder heeft hij een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en is een stuk goedkoper dan de Playstation 2 en de prestaties zijn beter. Toch heeft de Xbox ook z’n zwakke kanten. De spellen die er voor uitkomen, zullen niet goedkoop zijn en omdat het DVD’s zijn kan je ze ook niet kopiëren. Ook de accessoires zullen niet goedkoop zijn. Maar aan het apparaat zelf valt niet veel aan te merken. Hij voldoet aan de eisen van de gebruiker, maar dat moet ook wel, want anders kan hij de strijd met de andere twee consoles niet winnen. Bij de Xbox staat voornamelijk het functionele aspect voorop, natuurlijk het oog wil ook wat maar daar gaat het bij dit product niet om. Hij is makkelijk te bedienen en je raakt er niet snel op uitgekeken. Er valt weinig te verbeteren aan de Xbox. Je kan er allerlei accessoires bij kopen, zoals een afstandsbediening voor als je er DVD’s in af wilt spelen, een stuurtje voor racespellen, extra controllers. Het is dus een erg compleet product voor een niet al te hoge prijs. Alhoewel hij een stuk duurder is dan de (verouderde) Nintendo 64, levert hij betere prestaties en heeft hij meer functies. Maar het wordt dus nog afwachten welke console de strijd wint, de Nintendo GameCube, de Sony Playstation 2 of de Microsoft Xbox.
REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

W.

W.

Yo weet je wanneer je als en wanneer je dan moet gebruiken?

17 jaar geleden

B.

B.

Je zult wel een onvoldoende hebben gekregen voor het verslag, mocht de mentor er verstand van hebben ;-)

16 jaar geleden