Reiki

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas vwo | 940 woorden
  • 25 oktober 2002
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
12 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Reiki is een Japans woord dat “de kracht van de zon” betekent. Reiki is universele levensenergie. Het is ook de naam van de geneeswijze die erop is gericht die energie in een mensenlichaam in balans te brengen. Het wordt ook wel vergeleken met yoga, meditatie enz.

Leefregels
Ik ben vrij en gelukkig, juist vandaag!
Alles is perfect, juist vandaag!
Ik leef bewust in het nu
Ik ben dankbaar voor alles wat op mijn pad komt
Ik heb respect voor mijn ouders,
mijn leraren en alle ouderen
Ik verdien mijn brood op een eerlijke manier
Ik houd van mijn naaste zoals ik van mijzelf houd
Ik ben vol liefde voor elk levend wezen
Iedereen is in staat aan een persoon die ziek is of zich niet goed voelt energie te geven via de handen. Wij hebben zelf de neiging onze handen precies te plaatsen waar de genezende energie het meest nodig is. Door reiki wordt de kracht van je lichaam om zichzelf te genezen opnieuw ontwikkeld. Het herstelt de harmonie tussen lichaam en geest, heft blokkades op en het ontspant je lichaam. Reiki heeft (naast de helende werking) in principe geen bijwerkingen. Dat wil zeggen dat niet iedereen het talent heeft om reiki goed uit te kunnen voeren. Er zijn ook de zogenaamde kwakzalvers. Deze mensen hebben geen helende krachten(of beperkte) en vragen er veel geld voor. Dit geeft negatieve reacties op reiki. Men kan nu met Reiki alle kwalen genzen, maar niet alle mensen. Hiermee wordt bedoeld dat je wel alle mensen kan behandelen, alleen het heeft niet bij iedereen hetzelfde resultaat.

Niet iedereen is even positief over Reiki, de meeste mensen zijn ontevreden over Reiki en denken dat het kwakzalverij is. Denk hierbij aan de negatieve reactie van de media over Jomanda die de kanker van Silvia Millecam probeerde te helen. Zonder resultaat en Silvia stierf. Veel mensen vinden daarom dat Reiki kwakzalverij is. Ook zijn veel mensen negatief omdat je Reiki niet kan meten(en de westerse geneeswijze wel). Maar veel mensen hebben niet door dat Reiki al eeuwen lang bestaat. De westerse geneeswijze bestaat daarentegen veel korter. Er zijn natuurlijk ook mensen die met plezier Reiki ontvangen en die hier positief over zijn.
De eerste graad verkrijg je door een inwijding. Deze inwijding is een rituele handelingen waardoor je opengesteld wordt als kanaal voor de zelfgenezende kracht. Dit kanaal wordt gezuiverd van blokkades, zodat de energie beter kan doorstromen. Je ook hoe je jezelf kunt aansluiten op de Reiki energie zodat je Reiki zowel kunt geven als ontvangen.

De tweede graad Hierbij wordt nog dieper gegraven. Je krijgt vijf symbolen aangereikt met de daarbij passende spreuken. Een behandeling word hierdoor krachtiger. Ook kun je hierna op afstand behandelen(met foto) en leer je een innerlijke behandeling te geven. Je kunt werken met trauma's, frustraties en pijnen uit het heden en verleden. Maar je kunt ook positieve doelen behandelen zoals je toekomst.

De derde graad van Reiki is de Master graad. Nog verder wordt je opengesteld voor de universele levensenergie. Je leert hoe je een cursus moet geven en hoe je anderen inwijdt in Reiki. Je wordt reiki instructeur of reiki leraar. Dit is de laatste en hoogste graad. Dit wil niet zeggen dat iemand die master is in reiki ook meteen goed is. Je hebt mensen die een soort natuurtalent hebben en anderen zijn er gewoonweg niet voor aangelegd.
De herontdekker van Reiki is Mikaomi Usui. De man heeft jaren gezocht naar een manier om te helen met de handen. Na jaren van studeren en reizen vindt hij uiteindelijk een geschrift van de volgelingen van Boedha met de symbolen en de beschrijving om te helen. Hij weet alleen nog niet precies hoe dit werkt. Hij besluit om een plaats te zoeken om te mediteren en te vasten(net zoals Boedha). Na 21 dagen zonder eten op de berg Kurama krijgt hij op de laatste dag de symbolen en de manier om ze toe te passen in een visioen te zien. Hij behandelt een aantal jaren mensen in de achterbuurten van Japan. Maar de mensen komen telkens terug met dezelfde klachten. Hieruit concludeert hij dat de ontvanger ook moet meehelpen aan zijn eigen geneeswijze. Zo ontstonden de reiki leefregels die ervoor zorgden dat de mensen voorgoed genezen waren. Usui weidde nog vele master in. Die op hun beurt weer anderen inwijden.

De Voordelen en nadelen van Reiki:
Voordelen:
- Reiki vult je levensenergie aan. Je voelt je daardoor gezonder en beter.
- Een reiki behandeling werkt stressverlagend doordat je ontspant.

Nadelen:
- Reiki valt niet te meten of aan te tonen(de westerse geneeskunde wel). Dit wil niet zeggen dat het niet werkt.
- Het geneest niet altijd waar jij wil. De Reiki energie gaat naar de plek in je lichaam waar het meest nodig is en dat is niet altijd hetzelfde als waar je voor kwam.
- Het werkt niet altijd even snel. Het is een proces waarbij veel rust nodig is.
- Reiki wordt niet vergoed door de verzekering. Reiki behandelingen zijn vrij duur.

Reiki kan goed worden toegepast, als aanvulling bij geneeskundige en fysiotherapeutische behandelingen, om het genezingsproces te versnellen.

Reiki help bij alle soorten klachten, zoals:
- chronische klachten
- allergieën
- rugpijn
- stress
- trauma’s
- chronische vermoeidheid
- migraine
- ADHD
- dyslexie
- slaapstoornissen

Ik zelf heb een aantal behandelingen gehad van mijn moeder. Dit was thuis en ik heb hier geen geld voor hoeven te betalen. De behandelingen zijn goed bevallen en ik heb nu veel minder migraine dan voorheen. Ik moet je wel vertellen dat niet iedere heler echt heelt. Mijn moeder heeft de master-degree en is zeer goed in reiki. Zij is een natuurtalent, en daar heeft ons gezin veel profijt van.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.