Chinese geneeskunde

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 4e klas vwo | 310 woorden
  • 10 december 2003
  • 23 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
23 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ANW
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Chinese Geneeskunde: De principes van de Chinese geneeskunde gaan terug tot de begrippen uit de oude Chinese

natuurfilosofie. De basisgedachte hierbij is dat ziekte ontstaat wanneer de balans verstoord is. Door deze balans te herstellen zal men weer gezond worden. De oude meesters bestudeerden de natuurlijke processen en bouwden op die kennis hun medische theorieën. In tegenstelling tot andere geneeswijzen heeft de Chinese geneeskunde zich 4000 jaar ongestoord kunnen ontwikkelen. Hierdoor is ze uitgegroeid tot een zeer uitgebreid en waardevol systeem dat een grote bijdrage kan leveren aan de huidige gezondheidszorg. Chinese geneeskunde is in feite niet alternatief. Wanneer Chinese geneeskunde?: Chinese geneeskunde is een compleet medisch systeem. Daardoor is een groot scala van aandoeningen goed te behandelen, vaak effectiever dan met chemische medicamenten en zonder de nadelige bijwerkingen. Niet alleen de klachten, maar ook de onderliggende oorzaken worden behandeld.

Klachten waarbij Chinese Geneeskunde heel effectief werkt zijn o.a.: Buikpijn Chronische vermoeidheid Burn-out Eczeem Eetstoringen
Geheugenstoringen Concentratiestoringen Hoofdpijn Gewrichtspijn Hooikoorts
Lusteloosheid Menstruatieklachten Huilbaby Moeheid Opvliegers
Schouderklachten Postnatale moeheid RSI Rugklachten Tennisarm
Slapeloosheid Overgangsklachten Spierpijn Nekklachten Tenniselleboog

Heel bekend is ook de ondersteuning bij: - het stoppen met roken - het stoppen met te veel alcohol TCG therapeut: Voor veel mensen is de acupuncturist een bekend soort therapeut voor allerlei klachten. Acupunctuur is echter maar één facet van de Chinese geneeskunde. Tegenwoordig spreken we liever van een Traditioneel Chinees Geneeskundig therapeut (TCG therapeut), omdat nu ook de in Nederland opgeleide therapeuten inzicht hebben in meerdere behandelmethodes. De Chinese geneeskunde heeft één van de meest verfijnde diagnostische technieken van de wereld. Door het voelen van de pols, het bekijken van de tong en het gericht stellen van vragen kan de Chinese geneeskundige de oorzaak van de klacht opsporen. Tevens is de TCG therapeut in staat om ziekten, die nog niet zijn uitgebroken, waar te nemen zodat er preventief gehandeld kan worden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.