Duurzaam hotel

Beoordeling 10
Foto van een scholier
 • Opdracht door een scholier
 • 4e klas vwo | 1501 woorden
 • 9 december 2020
 • 1 keer beoordeeld
Cijfer 10
1 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Methode
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Inhoudsopgave

 • Inleiding
 • Het hotel WoKaRa 
 • Voorzieningen en faciliteiten
 • Restaurants in WoKaRa
 • Voorziening (schoon) water
 • Duurzaamheid in WoKaRa
 • Voorziening elektriciteit
 • Brochure

Inleiding

Wij zijn drie projectontwikkelaars die zonder het milieu te belasten, het toerisme in Dubai een impuls willen geven. De enige manier daarvoor zijn duurzame hotels. Daarom hebben wij dit rapport opgesteld om stellen wij manieren voor om een duurzame hotels te ontwikkelen die  ook heel luxe hotel zijn.  

Het hotel WoKaRa: hoe ziet het eruit. 

Het hotel is van alle gemakken voorzien. Het hotel heeft de vorm van een donut met in het midden een binnenplaats met verschillende luxe faciliteiten zoals: 3 luxe zwembaden, een bubbelbad, een bar en als je lekker wilt dineren of lunchen is er een restaurant in het midden van de binnenplaats. De binnenplaats is overdekt met een koepel van lichtdoorlatende zonnepanelen. Hierdoor wordt er energie opgewekt en met behulp van milieuvriendelijke airco en goede isolatie is het er altijd koel. En voor de sportieven en natuurliefhebbers is er een prachtige golfbaan. Deze golfbaan ligt 360 graden rondom WoKaRa.Uniek en alle ronde vormen duiden op duurzaamheid en circulariteit. 

Het hotel WoKaRa en haar omgeving

De plattegrond:

Legenda:

= sportschool. Deze sportschool bevindt zich in het midden van het plein en heeft een wijde variatie van tientallen toestellen.

 = bioscoop. Deze bioscoop staat in een ruime zaal in het hotel, het is er binnen geluid- lichtdicht en met een scherm van 20m bij 15 m is dit een van de meest luxe bioscopen in de VAE.

= restaurant. In het hotel staan 2 restaurants, buiten aan het strand staat er nog 1. Restaurant 1 in het hotel is open voor avondmaaltijd en borrelen. Restaurant 2 is open voor ontbijt en lunch. Restaurant 3 (aan zee) is de hele dag open.

= zwembad. Er zijn drie zwembaden, elk met hun eigen specialiteit. Het rechthoekige zwembad heeft een stroom, het zwembad met de bocht is eén groot bubbelbad met overal zitplekken en het ovale bad is 

de kamer indeling:

1: het balkon. Met een jacuzzi op een groot balkon dat uitkijk op de zee of woestijn is dit een heerlijke plek om te ontspannen in je eentje.

2: De slaapkamer. Met een kingsize bed en een 2 meter flatscreen TV in het midden van de kamer is dit de plek om van al dat golfen en champagne drinken bij te komen door heerlijk te slapen.

3: De badkamer. De badkamer bezit zich over een luxe bad en een grote douche. Met haar prachtige marmeren muren is dit een echte droombadkamer.

Dit wil je ook lezen:

4: Ontspanningsruimte. Net intensief gegolfd? Dan kan je hier met je partner een film pakken of een potje biljart spelen en een lekker drankje doen in je eigen bar. 

Het hotel beschikt over een zout water zuiveringsinstallatie onder de grond naast de zee waardoor er altijd genoeg zoet water is om het hotel te onderhouden. Hiermee wordt ook de golfbaan voorzien van water. Voorzieningen en Faciliteiten

- Hotel aan zee.

- Drie zwembaden (grijs water).

- Privé golfbaan (golf karretjes met zonnepanelen voor energie opwekking).

- Drie restaurants (voornamelijk vegetarische restaurants).

- Luxe kamers voorzien van luxe badkamer met o.a. een bad/jacuzzi en airco

- Room service Restaurants in WoKaRa

In WoKaRa zijn drie restaurants beschikbaar, twee van deze restaurants zijn vegetarisch. Het andere restaurant gebruikt alleen biologische vlees dat wordt komt van persoonlijke boerderij van het hotel. In de twee vegetarische restaurants zijn heel veel verschillende gerechten beschikbaar. In het andere restaurant staan ook mooie vlees- en visgerechten op de kaart, natuurlijk zijn alle gerechten 100% biologisch. 

Duurzaamheid 

Ons hotel bestaat uit verschillende installaties om het verblijf en het hotel zo duurzaam mogelijk te maken. Hierbij gebruiken wij de nieuwste technieken en vernieuwen wij constant onze installaties om het hotel zo duurzaam mogelijk te maken.

Hoe maken wij de watervoorziening duurzaam?

Door middel van cloud seeding wordt er water geproduceerd. Dat door een grote plantenbak met groenten wordt opgevangen. 

bron1::https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/4982556/cloud-seeding-dubai-hoe-werkt-het

Deze plantenbak wordt ook gebruikt voor het voorzien van de groenten voor de restaurants. Het overige water gaat verder via een waterval dat loopt door het hotel voor overig watergebruik van het hotel. 

Nog een manier om ons water duurzaam te gebruiken is door het hergebruiken van de verdampte lucht in de sauna’s. Dit doen we door apparatuur in de sauna’s die het verdampte water opvangen en filteren zodat het gebruikt kan worden voor verschillende doeleinden. 

Met de ondergrondse zoutwater machine wordt het zeewater ontzilt, waardoor WoKaRa schoon water heeft dat niet geschikt is als drinkwater. Dit water wordt wel gebruikt voor onder andere de zwembaden en ook voor de douches, baden en voor het toilet. 

Onze zwembaden worden verwarmd door gezuiverd rioolwater. Wanneer dit water wordt gezuiverd blijft er restwarmte over. Dit wordt naar de zwembaden gepompt om ze op aangename temperatuur te houden. Het gezuiverde rioolwater wordt hierna gebruikt als toilet water. Naast de zoutwater machine, worden onze zwembaden ook gevuld door grijs water. Dit is water dat gebruikt is bij verschillende faciliteiten, zoals: de wasmachine, de wastafel, douche en bad. Nadat het water bij deze faciliteiten is gebruikt, wordt het water gefilterd en is dat met combinatie van chloor weer schoon genoeg om te worden gebruikt voor de zwembaden. 

De opdracht gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen

Onze zwembaden worden verwarmd door gezuiverd rioolwater. Wanneer dit water wordt gezuiverd blijft er restwarmte over. Dit wordt naar de zwembaden gepompt om ze op aangename temperatuur te houden. Het gezuiverde rioolwater wordt hierna gebruikt als toilet water. Naast de zoutwater machine, worden onze zwembaden ook gevuld door grijs water. Dit is water dat gebruikt is bij verschillende faciliteiten, zoals: de wasmachine, de wastafel, douche en bad. Nadat het water bij deze faciliteiten is gebruikt, wordt het water gefilterd en is dat met combinatie van chloor weer schoon genoeg om te worden gebruikt voor de zwembaden. 

Grijswater circuit

Elke douche beschikt ook over een waterbesparende douchekop.  Met de speciale comfortsaver wordt er lucht toegevoegd waardoor de straal meer volume heeft en het water sneller kan stromen. Behalve dat het bespaart geeft het de douche een extra luxe van wellness.

bron 2:. (https://www.comfortsaver.nl/werking/

Duurzaamheid in WoKaRa

Naast de golfbaan ligt een biologische boerderij die 100% biologische groenten verbouwd. Water voor deze boerderij komt uit de zoutwater installatie. 

Ook is er een 100% biologische veeteelt, dat het hele restaurant kan voorzien voor de vleesgerechten  voor de gasten. Het vlees is van bijzonder hoge kwaliteit en wordt alleen gebruikt voor WoKaRa en verder niet voor verkoop. De planten op de golfbaan en de boerderij worden verzorgd door middel van Bijenkasten. Bijen zorgen er ook voor dat er automatisch planten worden gezaaid voor de nodige decoratie. De honing wordt gebruikt in de keuken en beschikbaar voor het uitgebreide ontbijt buffet. De keukens in onze restaurants zijn duurzaam en hygiënisch.  De meeste faciliteiten  zijn gemaakt van gerecycled materialen en de gerechten worden bereid op elektrische kookplaten.

Afbeelding: bijenkorven

Voorziening duurzame elektriciteit

Alle kamers zijn goed geïsoleerd zodat de gekoelde lucht binnen blijft door o.a. dubbelglas. De muren zijn geïsoleerd door EPS HR++ parels. Deze isolatie zorgt ervoor dat er minder elektriciteit gebruikt hoeft te worden om de kamers op temperatuur te houden. 

bron 3:(https://www.isolatie-info.nl/spouwmuurisolatie/soorten-spouwmuurisolatie)

Afbeelding: EPS HR++ parels

De elektrische golfkarretjes zijn voorzien van een dak met daarin zonnepanelen, hierdoor wordt er veel elektriciteit opgewekt. 

Ook worden er in veel ramen van WoKaRa doorzichtige zonnepanelen gebruikt.

Afbeelding zonnepanelen in golfkarretjes en ramen.

WoKoRa

____________

Een hotel waar je duurzaam kan genieten.

Het hotel

Ons hotel dat op op 1 km afstand van het strand ligt is van alle gemakken voorzien met onze heerlijke suites kunt u duurzaam genieten. Onze suites zijn uitgerust met de beste apparatuur om uw verblijf zo duurzaam mogelijk te maken. 

Restaurants

Bij ons hotel kunt u heerlijk culinair dineren en lunchen in  een van onze 3 restaurants. Hier wordt gewerkt met verse producten met groente uit eigen tuin en 100% biologische ingrediënten. Onze gerechten worden met veel liefde bereid in de keuken volledig gemaakt van gerecyclede materialen. 

Zwembaden

Het hotel is uitgerust met leuke luxe zwembaden. De zwembaden worden verwarmd en gezuiverd door  restwarmte uit de waterzuiveringsinstallatie. Het water zelf is duurzaam en zogenoemd grijs water. Dit water wordt hergebruikt en gezuiverd. Het hotel heeft een recreatiezwembad met duikplanken en waterglijbanen en een bubbelbad bij een bar. Het derde is een recreatiezwembad dat ook aansluit aan een bar. 

Golfbaan

Het hotel beschikt over 160 hectare golfplezier. Bij het hotel kunt u een golfset en een golfkar huren. Ook bij het partijtje golf wordt er duurzaam gedacht. Onze golfkarretjes rijden namelijk op zonne-energie en hebben een dak met ingebouwde zonnepaneel. 

Huurtarieven golfsets Huurtarieven golfkar

2 uur           15 euro 2 uur           20 euro

Kamers

Alle kamers zijn voorzien van kingsize bed, een luxe badkamer met wellness gevoel en uitzicht op de groene en fleurige tuin en golfbaan.

Sportschool

Het hotel beschikt over een luxe sportschool met alle attributen en apparaten om fit te blijven. Het gebruik van de sportschool is bij de prijs inbegrepen. 

Bruiloften

Het hotel kan ook voor ceremonies zorgen ook bruiloften. Bij een bruiloft hebben we meerdere zalen tot onze beschikking ook kunt u kiezen voor een buffet. Dit buffet komt vers uit de keuken en u heeft keuze uit verschillende soorten.

___________________________________________________________________

Wij hopen u graag te zien WoKoRa, duurzaam genieten

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.