Een dagje Museon

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Keuzeopdracht door een scholier
  • 3e klas havo/vwo | 398 woorden
  • 10 januari 2002
  • 17 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
17 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak

Keuzemenu B hoofdstuk 3
Een dagje Museon.

Om te beginnen plannen we voor een klas à dertig leerlingen een dagje Museon. Met als onderwerp “eskimo`s vroeger en nu”

De leerlingen verzamelen om op een donderdag ochtend 8:10 op school (met zelf meegebracht lunchpakket en pen of potlood). Hier krijgen ze uitleg over het uitje en worden ze in groepjes van 6 verdeeld . Er gaan drie docenten mee.

Om 8:30 is de bus voor komen rijden en stappen we in. De bus is gehuurd bij HTM-Specials voor een bedrag van f200-, per uur met plaats voor 55 pers. en zal twee uur nodig zijn bij het halen om 8:30 en het terugbrengen om 14:45.

Eenmaal aangekomen worden we door een vriendelijke juffrouw die de gids zal zijn voor vandaag,de rondleiding kost f65,-voor de hele groep.We hangen onze jassen op in de GRATIS garderobe. Het is donderdag dus het Museon is `s ochtends gesloten voor andere bezoekers dan scholen, een mooie bijkomstigheid is dat de entree gratis is voor scholen.

Eerst krijgen we een korte uitleg(10 à 15 minuten) over wat de regels zijn en wat we gaan doen, het is inmiddels al 9:30. Na de uitleg krijgen we een rondleiding met interactieve onderdelen met behulp van de aanwezige computers.

Na de 2 en half uur durende rondleiding is het lunchtijd en de kinderen krijgen een frisdrank naar keuze.

Na een uur lunchen is het tijd om zelf een beetje de boel te gaan verkennen. Dit aan de hand ven een boekje met opdrachten ,er zijn drie verschillende versie zodat de 5 groepjes elkaar niet in de weg lopen. De boekjes hebben een waarde van f3.00 per stuk . De rondleiding behandeld verschillende aspecten, een paar vragen, een paar opdrachten op de computers, een klein opstel, kanoen in een simulator, een onderzoekje naar de herkomst, en zelf een iglo bouwen met je groepje (van kunststof blokken ).

Voor het zelfverkennen kregen we twee en half uur de tijd, hier op volgt een korte na bespreking, gaan we naar huis met de inmiddels voorgereden bus. Op school aangekomen is het 15:30 en wordt er verteld dat de week erna een verslag moet worden geschreven over het uitje.

Kostenplaatje
Huur bus: htm-specials 2 uur à 200,-p.u. =f 400,- 1 x gids à f 65,- =f 65,- Entree f 0,- =f 0,- Drankjes 33x(blikjes Sprite, Pepsi, Sisi) à f0.80 =f 26.40
Boekjes 30xf 3.00 =f 90.,- + -------------------- Totaal F 581.40

Is f 15,- per leerling eigen inleg + Inleg schoolbestuur f 131.40

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.