Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Thirteen (2003)

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 628 woorden
  • 7 augustus 2005
  • 94 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.2
  • 94 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
A. Kennisopdrachten

1a. De titel van de film is ‘Thirteen’ en de regisseur is Catherine Hardwicke.
1b. Er is geen boek van de film.
2. De hoofdrol speler zijn Ewan Rachel Wood (Tracy) en Nikki Reed (Evie).
3. De genre van de film is Drama, het gaat over drugs en verslaving.
4. Het verhaal speelt zich op school, straat en bij Tracy thuis af.
5. Het verhaal speelt zich in deze tijd af, dat herken je aan de drugs, mobieltjes, kleding enz.
6. De hoofdpersonen.


Tracy: (evan Rachel Wood)
Tracy is aan het begin een lief, braaf meisje die altijd
hoge cijfers op school haalt. Ze schrijft gedichten en
heeft leuke vriendinnen maar ze is op school een
beetje een buitenbeentje. Op een dag wordt ze jaloers op het populairste meisje van school, Evie. Als ze na een tijdje vriendinnen met haar wordt, nergeerd ze haar oude vriendinnen en gaat ze stelen en drugs gebruiken. Evie trekt dan bij haar in.

Evie: (Nikki Reed)
Evie is het populairste meisje van de school en alle
jongens zijn verliefd op haar. Ze zit aan de drugs
en steelt veel. Haar moeder is overleden en daarom
woont ze nu bij haar tante die vaak weg is omdat ze

model is. Als Evie bevriend raakt met Tracy slaapt ze daar veel. Als de moeder van Tracy, Melanie, Evie niet wilt adopteren wordt ze heel boos en veraad ze alle drugs op Tracys kamer.

7. De film gaat over Tracy en Evie die bevriend raken en stelen en drugs gebruiken.
Daardoor komt er veel ruzie thuis.

8. Samenvatting van de film.

Tracy is een meisje van 13 jaar en ze woont met haar broer en moeder in een huis in de stad. In het begin van de film is Tracy een aardig en lief meisje die goed haar best doet op school en hoge cijfers haalt en ze heeft leuke vriendinnen, alleen is ze niet zo populair op school en ze is daarom best jaloers op het populairste meisje van de school, Evie. Op een dag stapt ze op Evie af in de poging vriendinnen met haar te worden, aan het begin vind Evie het niks, todat Tracy in de stad een portomonee vol met geld steelt van een vrouw. Ze worden hele goede vriendinnen en Evie slaapt bijna elke dag bij Tracy. Door Evie laat ze haar andere vriendinnen in de steek, spijbelt ze veel, begint aan de drugs en steelt ze. Thuis gaat het ook steeds slechter, ze krijgt een grotere mond en krijgt steeds meer ruzie met haar moeder terwijl haar moeder niets verkeerts doet. Evie probeert wel heel aardig voor Tracys moeder te doen omdat ze hoopt dat ze haar wilt adopteren. Tracy laat ondertussen stiekem piercings zetten, ze heeft er al 1 in haar tong en Evie zet er zelf nog 1 in haar navel. Na een tijdje is de moeder van Tracy het zo zat, dat ze zelf Tracys vader opbelt om te vragen of hij Tracy in huis wilt nemen. Als Evie hoort dat de moeder van Tracy haar niet wilt adopteren, wordt ze kwaad en gaat naar haar tante toe om te zeggen dat Tracy een slechte invloed op haar heeft en vertelt haar alles, en zegt dat dat allemaal Tracys schult is. Ook gaat ze de moeder van Tracy vertellen over de drugs in Tracys kamer. De tante van Evie verteld Evie dat ze gaan verhuizen omdat ze dan niets meer met Tracy te maken hoeft te hebben. Nadat Evie weg is bezeft Tracy wat ze allemaal fout heeft gedaan, ze heeft nu geen vrienden meer en blijft waarschijnlijk zitten op school.

Mijn mening

Ik vind het een hele leuke film, hij is mooi en je gaat er echt in meeleven. Dat dit echt gebeurt zou je niet verwachten, maar het is wel zo.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Thirteen (2003)"