Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Oorlogswinter (2008)

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 320 woorden
  • 14 juni 2009
  • 91 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
91 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Filmverslag 'oorlogswinter'


Michiel is een jongen van 15 jaar. Het verhaal speelt zich af in de tweede wereldoorlog. Michiel kreeg van zijn buurjongen Dirk een envelop. Michiel kan niet weten wat erin staat, omdat het nog dicht is. Dirk en drie anderen willen het distributiekantoor van de Duitsers gaan overvallen. Als dit mislukt, moet Michiel de brief aan Bertus geven. Bertus is een jongen die werkt bij een smid. Nadat Dirk en de anderen de overval hebben gedaan en het was mislukt wou Michiel naar Bertus gaan om de brief te brengen, maar toen zag Michiel iets vreselijks; Bertus werd opgehaald en aangehouden door de Duitsers. Daarna maakt Michiel de brief zelf open. In de brief staat dat er een Geallieerde Engelse piloot is neergestort en in het bos is ondergedoken. Deze piloot heet Jack en is gewond. Michiel moet hem nu verzorgen. Later komt hij er achter dat Jack een Duitser in het bos heeft vermoord. Dan worden er tien mannen uit het dorp gevangen genomen door de Duitsers. Ze worden pas vrij gelaten als degene die de Duitser doodgeschoten heeft zich komt melden. Omdat niemand dat doet worden vijf van de tien mannen neergeschoten, daar is de vader van Michiel ook bij. Hij neemt zijn zus Erica mee naar Jack omdat die nog steeds gewond is. Zijn zus is verpleegster en zij kan Jack verzorgen. Hij zegt het ook tegen zijn oom Ben. Hij wordt oom genoemd omdat hij vaak langs kwam bij de familie van Michiel. Michiel vertrouwd oom Ben de hele tijd maar aan het eind van de film blijkt oom Ben een verrader te zijn. Als oom Ben Jack zogenaamd veilig naar Engeland wil brengen komt Michiel erachter dat zijn oom Ben voor de Duitsers werkt. Hij kan oom Ben nog net tegenhouden. Zijn zus breng Jack nu veilig naar de overkant van de rivier naar Zwolle. Als oom Ben probeert te vluchten schiet Michiel hem dood.

REACTIES

D.

D.

er mag wel wat meer bij hoor als dit alles is............!!!!!

doe er meer bij nu!!! anders doe ik iets en dat weet ik wel!!!!!!!!!!!!!!.....................!!!

13 jaar geleden

B.

B.

ja zeg dat wel
is heel weinig

13 jaar geleden

B.

B.

Het is niet super veel. Misschien volgende keer wat uitgebreider?

12 jaar geleden

H.

H.

dit is wat ik nodig had een korte samenvating xd

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Oorlogswinter (2008)"