Left luggage (1998)

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 360 woorden
  • 6 maart 2004
  • 148 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
148 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Korte samenvatting: Left Luggage

Korte Samenvatting: Chaja is een meisje dat van joodse afkomst is, maar zich niet erg joods voelt. Ze is een filosofiestudente. Haar vader heeft in de 2de wereld oorlog 2 koffers begraven met spullen, waar hij in de hele film naar zoekt. In het begin van de film zie je haar in een restaurant werken en je ziet duidelijk dat ze het er niet naar haar zin heeft. Dan neemt ze op staande voet ontslag en gaat naar een ander baantje zoeken. Een zekere meneer Apfelschnitt helpt haar daarbij, hij is een goede vriend van haar en helpt haar met van allerlei dingen. Op een gegeven moment gaat Chaja naar een orthodox-joods gezin voor een baan als een kinderoppas, het is de familie Kahlman. Ze merkt dat die mensen erg streng en orthodox zijn, ze moet zich aan allerlei joodse regels houden. De conciërge die daar in dat gebouw werkzaamheden verricht die heeft een hekel aan de joden. Er is een jongetje genaamd Simcha, dat niet kan/wil praten en daarom besluit ze maar te blijven. Dan gebeurt het: Simcha begint te praten! Een tijdje later heeft Chaja weer ruzie met de conciërge en krijgt ze een betaald verlof voor een week.(een wapenstilstand) Dan na die week hoort ze dat Simcha is overleden en op het einde is ze daar naartoe gegaan en hebben ze allemaal verdriet.

De hoofdpersoon van de film is de filosofiestudente Chaja. Het is een meisje van joodse afkomst, en ze heeft zwart haar. Het belangrijkste probleem van haar is dat ze werk nodig heeft waarin ze zich redelijk in thuisvoelt, en de oplossing is dat ze dat werk ook vindt.

Andere personen die in de film spelen zijn Meneer Apfelschnitt, Simcha en de rest van de familie Kahlman, Chaja’s vriendin, de conciërge van de flat bij de familie Kahlman etc. Chaja’s vriendin, meneer Apfelschnitt, Simcha en de familie Kahlman behalve de man, zijn Chaja’s helpers. De ‘tegenstanders’ van Chaja zijn de conciërge en de man van de familie Kahlman.

De film speelt zich af rond de jaren ’70 in Antwerpen. De filmsoort is een drama.

REACTIES

?.

?.

Het is wel een Beetje een Slechte Samenvatting hoor.... Dr klopt niet veel van. Vast geen hoog cijfer voor gekregen.

12 jaar geleden

M.

M.

Deze samenvatting is nogal slecht, er klopt idd niet echt veel van.

12 jaar geleden

I.

I.

supergoede samenvatting, hoog punt voor gekregen?

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Left luggage (1998)"