Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

La vita è bella (1997)

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 290 woorden
  • 5 augustus 2008
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 5
6 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
La vita è bella

Hoofdrolspelers: Guido, Dora en Giosue
De film gaat over Guido die een dame van een hooizolder red en die dame heet Dora.
Guido wordt verliefd op Dora maar Dora die heeft al trouwplannen want zei gaat trouwen met een facistenleider. Guido probeert alles om dora te winnen maar dat gaat niet zo makkelijk als hij dacht. De plek waar Guido werkt als ober daar wordt ook de bruiloft van Dora gehouden. Maar als Guido Dora ziet dan gaat alles mis bij de tafel van Dora laat Guido iets vallen en Dora ziet dat. Als guido de spullen gaat opruimen dan gaat Dora ook onder de tafel en dan zegt Guido: wat doe jij hier prinses.
En Dora die zoent dan Guido, dan zegt Dora: neem me mee.

5 jaar later hebben ze een kind, Giosue, die heel veel van tanken houdt; op een dag in hun boekenwinkel wordt Guido meegenomen naar het gemeentehuis en Giosue blijft daar alleen achter. Dan, als Guido terugkomt en hij de winkel sluit, dan ziet hij erop staan: Joodse winkel. Op de verjaardag van Giosue gaat zijn moeder zijn oma halen en als ze terug komt dan ziet ze dat haar hele huis overhoop is en dat Guido en Gioseu weg zijn en dan weet ze meteen dat ze naar de concentratiekamp gaan. Giosue denkt dat het een spelletje is want dat had zijn vader gezegd en de hoofdprijs is een tank.
Aan het einde van de film zit Giosue in een kast, hij wacht daar tot hij wordt bevrijd en ondertussen heeft Guido zich als vrouw verkleed om Dora te gaan zoeken maar hij wordt ontdekt en hij wordt doodgeschoten. Dora overleeft het en haar zoontje ook.

Dit was een film verslag van Melissa

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "La vita è bella (1997)"