Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Ik ook van jou (2001)

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 807 woorden
  • 15 juni 2005
  • 298 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.4
  • 298 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
Filmverslag
Algemene informatie
Titel: In Oranje
Jaar van uitgave: 2004
Acteurs:
Yannick van de Velde (Remco van Leeuwen)
Thomas Acda (Erik van Leeuwen)
Wendy van Dijk (Sylvia van Leeuwen)
Peter Blok (Arend te Pas)
Porgy Franssen (Dokter Vlieberg)
Lucretia van der Vloot (Moeder Winston)
Erik van Muiswinkel (Trainer regionale team)
Truus Dekker (Mw. Swinkels)
Erik van Ebbinge (Arts in ziekenhuis)
Cas Enklaar (Veerman)
Ton Kas (Politieagent Willems)


Verslag
Remco van Leeuwen is 12 jaar en heeft één grote passie, en dat is voetbal. Ook zijn vader Erik van Leeuwen is helemaal bezeten van het spel. Remco is een fan van zijn vader, die heel goed kon voetballen. Vader had oranje net niet gehaald en is groenteman geworden. Sylvia is een hele goede en zorgzame moeder. Remco droomt van een uitverkiezing voor het Nederlands elftal. Hij traint vaak en krijgt adviezen van zijn vader. Hij kent zelfs het volkslied uit zijn hoofd, dat is belangrijk vind hij.

Remco moet een wedstrijd spelen bij zijn voetbalclub. Er is een scout van het regionale team bij de wedstrijd aanwezig. Ook Erik is erg zenuwachtig, want hij hoopt erg dat zijn zoon word uitgekozen voor het elftal. Maar hij is zo zenuwachtig dat hij een hartaanval krijgt. Hijzelf zegt later dat het wel meevalt. Maar een paar dagen later overlijdt hij toch. Sylvia en Remco vinden het heel erg. Remco moest nog zoveel vragen of voetbal.

Ondanks alle tegenslag wordt Remco uitgenodigd voor het regionale elftal. Het kan hem niet veel schelen. Hij wil niet meer voetballen tot zijn vader terug is. Moeder legt uit dat dat niet kan maar Remco kan het maar niet begrijpen. Uiteindelijk gaat hij langs bij zijn maatje Winston. Zijn moeder roept geesten op via het Wintigeloof. Of het nu aan het Winti ligt of niet, Remco ziet zijn vader plotseling! Hij kan met hem praten en hij krijgt weer adviezen. Remco is dolblij en gaat weer enthousiast aan het voetballen. Onder de wedstrijden van het regionale team staat zijn vader langs de lijn, maar niemand ziet hem behalve Remco. Maar helaas is er weer een tegenslag voor Remco. In een wedstrijd met het regionale team raakt hij geblesseerd aan zijn enkelbanden. Van dokter Vlieberg mag hij nooit meer voetballen. Zijn wereld stort weer even in. Maar zijn vader helpt hem. Hij krijgt drukverband en gaat weer gewoon voetballen, en goed ook! Hij wordt zelfs uitgenodigd voor een selectiewedstrijd van het nationale jeugdelftal.

Maar dan ontdekt moeder Sylvia de brief van dokter Vlieberg waarin staat dat Remco nooit meer mag voetballen. Remco had die brief namelijk verstopt. Hij moet een tijdje van huis wegblijven om de selectiewedstrijd, die voor hem van levensbelang is, toch te kunnen spelen. Moeder Sylvia zou het hem zeker verbieden. Samen met vader vlucht hij naar het Olympisch Stadion. Hij mag van zijn vader een wedstrijd spelen met andere grote overleden helden. Pelé, Beckenbauer, Platini en niet te vergeten zijn grote held: Garrincha. Het zijn net als zijn vader een soort ‘geesten’. Dat is dus een stukje fictie. Maar Remco vindt dat hij zijn vader niet meer nodig heeft, hij wordt te veel aan het handje gehouden door zijn vader vindt hij. Vader besluit dan weg te gaan. Als Remco de volgende morgen wakker word zijn de helden en zijn vader weg. Hij besluit dan meteen naar de selectiewedstrijd te gaan.

Op de dag van de grote wedstrijd gaat hij naar het stadion om de wedstrijd te spelen, ook zijn vriend Winston is erbij. Remco speelt een slechte eerste helft, de coach zeurt en het publiek geeft hem veel nutteloze aanwijzingen. Er wordt veel van hem verwacht. In de rust komt een woedende moeder met dokter Vlieberg aanstormen. Hij mag van zijn moeder niet meer verder. Remco is radeloos en teleurgesteld. Dokter Vlieberg onderzoekt Remco nog eens en zegt dat hij toch verder mag spelen. Remco doet in de tweede helft erg zijn best en de ene na de andere bal is goed ook de coach en het publiek geven hem nu waardering.


Een week later komt het telefoontje. Remco is uitgenodigd voor het nationale jeugdelftal! Een jongensdroom komt uit. Zijn moeder en hij leggen het weer bij en hij krijgt ook een leuk vriendinnetje Anneke die verder geen rol speelt in het verhaal.
Hij verheugt zich erg op de wedstrijd en Remco doet opeens weer erg aardig tegen zijn zusje die hij vaak plaagt.

Op de grote dag zien we een goed gevuld Philips-stadion in Eindhoven. Sylvia, Anneke en natuurlijk de rest van de familie zit op de tribune. Hij komt op en ze gaan het volkslied zingen. Maar hij is de woorden vergeten! Wat een ramp, juist nu hij ze moet kennen vergeet hij ze. Maar dan ziet hij zijn vader op het dak van het stadion zitten, en die fluistert hem de tekst in. Vader knipoogt en dan eindigt de film.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

het verhaal gaat niet zo ze moeder is overleden niet zijn vader


16 jaar geleden

K.

K.

zijn vader is dood hij steld zich dat voor dat en vader nog leeft

7 jaar geleden

J.

J.

in de tekst staat remco bij zijn vriendje Winston is en zijn moeder vraagt om het Winti ritueel uit te voeren

het ritueel word uitgevoerd zijn oma

11 jaar geleden

J.

J.

wat een facinerende samenvatting

11 jaar geleden

D.

D.

ik weet nit welke film jij hebt gekeken maar bij mij gaat tog echt zijn vader dood

11 jaar geleden

H.

H.

zn pa gaat inderdaad dood alleen Remco ziet zijn pa als een geest .
bij de wedstrijd van het nederlands elftal (dat hij gescout word ) raakt remoc weer geblesseerd

10 jaar geleden

K.

K.

ik vindt het wel zielig voor de vader en remco als hij dood is

10 jaar geleden

M.

M.

hij blijft niet slapen op het olympius stadion hij gaat s'avonds nog naar huis want dan doet hij nog slaap pillen in het drinken jonge kijk gewoon de goede film of denk ff naa

9 jaar geleden

J.

J.

Heb je de film wel gezien ofzo Silvia heeft ook nog een vriend na de dood tss

9 jaar geleden

A.

A.

marta heeht gelijk denk goed na

9 jaar geleden

P.

P.

niet best dit

7 jaar geleden

M.

M.

In oranje

3 jaar geleden

Andere verslagen van "Ik ook van jou (2001)"