Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Gandhi (1982)

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 294 woorden
  • 29 juli 2008
  • 7 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.9
  • 7 keer beoordeeld

Film
Persoon
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
Gandhi
Gandhi was degene die 350 miljoen mensen uit India heeft bevrijd van de Britten. Zonder wapens of geweld. Nou ja, hij had wel een wapen: zijn menselijkheid. Het leven van Gandhi wordt heel mooi verteld in deze film. Een hele leerzame, interessante, spannende en leuke film. In de film is Gandhi op verschillende plaatsen te zien. Doordat Gandhi geen geweld gebruikte, en zelfs geen geweld gebruikte als tégen hem geweld gebruikt werd, hadden de gewelddadige acties van de Britten geen invloed op Gandhi en de enorme hoeveelheid aanhangers van hem. Doordat hij zich ook niet verzette tegen (de uitspraken van) (bijvoorbeeld) rechters, hadden ze dus helemaal geen grip meer op hem. Als de Britten weer een één of andere smoes hadden bedacht om Gandhi zo lang mogelijk vast te zetten, zei Gandhi als de rechten vroeg wat hij ervan vond: “U mag het weten. Als u mij vast wilt zetten moet u dat zeker doen.” Daarmee toonde hij aan dat het hem niet uitmaakte, waardoor straffen niet meer een straf zijn. Straffen zijn om iemand te straffen, maar als die persoon het geen straf vind, is het geen straf meer, en heeft het dus niet het effect wat de rechter wil. Daardoor heeft Gandhi ook nooit lang ik de gevangenis gezeten. Toen de Britten de zoutindustrie in India wilden overnemen, ging Gandhi met heel veel aanhangers naar de zoutzuiveringen toe. Niet om met geweld de zuiveringsinstallaties terug te krijgen, maar om rustig naar de bewakers te lopen, en dan neergeslagen te worden. Daarmee toonden ze aan dat ze niet bang waren voor het geweld van de Britten. Natuurlijk konden de Britten niet doorgaan met hun gewelddadige acties, want ze hadden geen invloed meer op Gandhi en zijn aanhangers. Toen hebben de Britten India overgegeven.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Gandhi (1982)"