Fucking Åmål (1998)

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 348 woorden
  • 14 januari 2004
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
13 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Samenvatting:

Het verhaal gaat over twee lesbische meisjes, Elin (Alexandra Dahlström) en Agnes (Rebecca Liljeberg). Agnes woont nog maar een jaar in Åmål en ze is helemaal niet populair. In het begin van de film wordt Agnes zestien jaar en geeft ze een feestje. Maar er komt maar één meisje opdagen en die jaagt ze weg omdat ze haar eigenlijk niet leuk vindt. Elin en haar zus Jessica hebben niks te doen dus besluiten ze om naar Agnes’ feestje te gaan. Jessica sluit een weddenschap af met Elin. Elin moet Agnes zoenen. Elin zoent Agnes en ze wint de weddenschap. Later op de avond komt Elin nog eens terug, want ze is eigenlijk echt verliefd op Agnes. Maar als Agnes later contact probeert te zoeken met Elin, negeert Elin haar, want ze durft niet openbaar maken dat ze lesbisch is. Elin begint dan een relatie met Johan, maar deze relatie is eigenlijk om haar liefde voor Agnes te verbergen. Op het einde durft Elin wel toe te geven dat ze lesbisch is en begint ze een echte relatie met Agnes. Eigen mening: Ik vond het een zeer goede film, vooral omdat het onderwerp zeer origineel is. Het is een film die een nogal delicaat onderwerp belicht. Dit is volgens mij zeer goed gelukt. Er zat ook veel afwisseling in de film: er werd goed gecombineerd met komische, romantische en ontroerende stukken. Ik vind wel dat de regisseur Elin beter als 16-jarige had voorgesteld en Agnes als 14-jarige, omdat Elin er ouder uitziet dan Agnes. De acteurs en actrices speelden hun rol ook bijna perfect, wat deze film nog meer waarde geeft. Je kan hun gevoelens zo van hun gezicht lezen. Van de muziek weet ik niet veel meer, maar de muziek was zeker niet slecht. Algemene Gegevens:

Regisseur: Lukas Moodysson
Het is een Zweedse film, die werd uitgebracht in 1998
Montage: Michal Leszczylowski, Bernhard Winkler
Geluid: Morten Holm
Muziek: Robyn, Broder Daniel, Las Gullin, Yvonne. Camera: Ulf Brantås. Met: Alexandra Dahlström, Rebecca Liljeberg, Mathias Rust, Erica Carlson. Speelduur: 89 minuten
De film won een zilveren beer.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Fucking Åmål (1998)"