Barbie als de prinses en bedelaar (2004)

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 690 woorden
  • 16 februari 2009
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
14 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Naam: Barbie
Datum: 30 oktober 2008
Vak: Nederlands
Klas: 6 vwo
Waarom heb ik deze film gekozen? Ik heb deze film gekozen omdat barbie gewoon leuk is, en je kan er veel van leren.
Hoofdpersoon:
Erika is de hoofdpersoon samen met prinses Annelies, ze zijn de hoofdpersonen omdat de film over hun gaat.
Bijpersonen: Lucas en Ken zijn de bijpersonen, ze zijn de bijpersonen omdat hun Erika en prinses Annelies helpen.
Tijd:
Ik denk dat het ongeveer in de 16 eeuw afspeelt want ze wonen ik kastelen en als je het sorp ziet lijkt het echt net de 16e eeuw.

Het verhaal speelt zich af in chronologische volgorde omdat er geen terugblikken of flash backs in de film voorkomen.
Mijn mening:
Ik vind het echt een super gave film, je kan er ook veel van leren, zo leer je beleeft te zijn en dat fantaseren goed voor je is.

Het verhaal
Barbie
Erika woonde in het dorp, ze was naaister want ze moest de schuld van haar ouders afbetalen aan de boze stiefmoeder. Ze wers erg slecht behandelt maar ze kon prachtig naaien. Het koningklijke huis kocht daar altijd hun kleren. Erika kon erg goed zingen en droomde er ook van om later de wereld rond te reizen met zingen, ze zong altijd en overal, op straat vooral om wat extra’s te verdienen. Prinses Annelies moest over een week met een rijke ambasadeurs zoon trouwen, ze kende hem helemaal niet dus erg blij was ze niet. Haar goeie vriend en bediende nam haar een keer mee naar het dorp, om te laten zien wat vrijheid is. Annelies hield ook erg veel van zingen, toen hoorde ze Erika zingen en ze ging kijken naar wie er zong, de stiefmoeder van Erika kwam er op dat moment aan en pakte al haar verdiende geld af. Annelies zag dit en gaf haar daarna een paar centen extra. Ze keken elkaar aan, deden hun muts af, en het leken echt net 2 zusjes. Tioen moest Annelies weer gaan. Eenmaal bij het kasteel aangekomen, ging ze naar haar kamer. Haar kat werd uit haar kamer gelokt, ze ging de kat zoeken en toen was opeens prinses Annelies verdwenen. Maar ze zou immers over een paar dagen al gaan trouwen en de bruiloft moest doorgaan, adnders konden ze het koningkrijk niet ressen. De bediende van Prinses Annelies bedacht voor tijdelijk een oplossing, hij ging naar Erika toe, en zei moest zich voordoen als prinses totdat Annelies weer terecht was. Erika wilde hier graag aan meehelpen dus ze deed het. Ondertussen ging de bediende opzoek naar Annelies. Ook hij werd gevangengenomen, samen zaten ze opgesloten in de oude goudmijn. Erika wist niet meer wat ze moest doen. Een goede vriend van de koningin was verbaast dat de prinses er nog was en hij bedacht tegelijketijd dat dat haar niet kon zijn, hij kon aantonen dat ze het niet was. Erika werd opgesloten in e kerker, de kat van Erika was gaan zoeken naar Annelies en de bediende, de kat die net een hond leek had ze gevonde! Hij groef een gat en jah hoor daar was hij dan bij Annelies en de bediende. Nu moesten ze alleen nog omhoog komen. De bediende maakte een gat en er kwam water uit, hij maakte meer gaten en in de ton konden ze omhoog komen. Annelies moeder moest het koningkrijk redden en haar goeie vriend had gezegd dat Annelies dood is, en dat hij wel geld had om het koninkrijk te redden. Tegen haar zin moest ze toch maar met hem trouwen, op de bruiloft toen ze het ja woord moest zeggen zei Annelies nee stop! Haar moeder keek verbaast om en de man rende weg! Erika wist te ontsnappen en kon de 2 dwaze hulpjes van de man laten struikelen en de zoon van de ambasadeur ging samen met de bediende achter de man aan. Annelies had wat in de mijn ontdekt wat veel geld opleverde en dus kon ze met de bediende rouwen en het koningkrijk was ook gered, Erika kon met de zoon van de ambasadeur trouwen en haar schuld aflossen van de boze stiefmoeder. En zo eindigde het verhaal en ze leefden nog lang en gelukkig.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.