ADVERTENTIE
Zie jij op tegen het lezen van al die boeken voor je leeslijst?

Probeer dan eens een luisterboek! Wij geven je acht tips van boeken die op je leeslijst staan en die je kunt terugvinden op Storytel. Check het blog en probeer Storytel nu 30 dagen gratis! 


Check het blog!

Verslag van de film “The diary of Anne Frank”De film begon in het achterhuis. De vader (meneer Frank) van Anne had het concentratiekamp overleefd. Hij zocht het dagboek van Anne. Miep en meneer Kraler waren er ook. Miep had het dagboek gevonden en gaf het aan meneer Frank. Meneer Frank opende het boek en begon er in te lezen. Het verhaal begon…Anne Frank kwam in het achterhuis terecht met nog wat andere familieleden. Ze maakten eerst kennis met elkaar. Daarna maakten ze afspraken wat je wel en wat je niet mocht doen. Onder het achterhuis zat een kruidenfabriek. Miep en Kraler gingen weg. Het was 8 uur. Meneer Frank gaf Anne een doos met daarin haar verzameling plaatjes van filmsterren en een dagboek. Meneer Frank vertelde Anne dat ze nergens meer heen mocht. Niet meer naar dansles en ook niet meer naar pianoles. Waar Anne erg blij mee was is dat ze ook die vervelende schoenen niet meer hoefden te dragen. Daarna kreeg ze van haar vader een pen om in haar dagboek te schrijven. Er reed politie langs. Iedereen was stil. Bang dat ze werden opgepakt. Anne zegt dat ze later danseres of actrice wil worden. Maar de meeste mensen in het achterhuis vinden Anne niet aardig. Anne heeft een keer per ongeluk melk over een van de vrouwen (die ook in het achterhuis wonen) haar jas gegooid. Nu vind die vrouw haar een verwent kreng.

Miep had een radio gekocht. Want ze ging boodschappen doen. Plotseling hoorden ze voetstappen buiten, het werd stil, het luchtalarm ging af.
Er kwam iemand naar binnen. Het was een inbreker die op de kluis uit was. Het lukte de dief niet iets te ondernemen en toen is hij weg gerend.

Er kwam nog een onderduiker bij de familie. Hij hete meneer Dussel. Meneer Dussel vertelde wat er zoal gebeurde buiten. Hij vertelde dat er uit allerlei huizen mensen werden weggehaald. Anne vroeg aan meneer Dussel of hij familie de Vries kende (want in die familie zat Anne’s vriendin Sanne).Meneer Dussel zei dat die familie ook uit hun huis zijn gehaald.

Het is nacht. De hele buurt slaapt. Anne krijgt een vreselijke nachtmerrie over Sanne. Ze schreeuwt de hele buurt bij elkaar. In haar droom is ze bang ook meegenomen te worden door de politie. Meneer Frank komt bij haar zitten en troost haar. Ze legt haar droom uit aan haar vader en vertelt dat ze alleen van haar vader houd. Maar dat vind haar vader niet goed want haar moeder vind het jammer dat Anne steeds om haar vader roept i.p.v. haar moeder.

Anne schrijft in haar dagboek: 29 oktober 1942. Het is avond. Er wordt hevig gebombardeerd bij hun in de buurt. Er is een hoop lawaai van de bommen en schoten. Alles trilt en beeft en alle ramen springen kapot. Het is een heuse ravage. De inwoners van het achterhuis zitten allemaal bij elkaar en ze kijken uit het raam. Ze zijn bang.

De volgende dag zitten ze aan tafel. Ze bidden voor het eten en steken kaarsen aan. Ze krijgen cadeautjes en ze zingen. Dan gaan ze eten. Anne geeft Margot als cadeau een gedicht. Anne geeft haar vader een stropdas en ze geeft meneer Dussel watten voor in z’n oren. Dat is bedoeld om Anne niet te horen als ze onrustig slaapt.Er komt weer iemand binnen. Het is die inbreker weer. Hij gaat het nog een keer proberen om die kluis open te krijgen. Het zou de politie kunnen zijn dus ze zijn allemaal stil en de lichten gaan uit. De kat van Peter maakt geluid. Peter pakt de kat maar struikelt daardoor en maakt veel kabaal. De dief rent weg zonder buit. Maar de dief heeft de deur open laten staan. Meneer Frank gaat de deur dicht doen. Alleen komt er iemand binnen. Het is een man met de politie. Die man helpt de politie. Meneer Frank weet nog net achter de deur te duiken. Ze bidden voor meneer Frank. De man loopt door met de politie het huis in. Achter hun rug om rent meneer Frank terug. Hij is weer achter de kast. De man en de politie horen geluid. Ze zijn stil… dan miauwt de kat. Dan gaat de man en de politie weer weg. Iedereen is opgelucht. Ze bedanken God door te bidden. Dan gaan ze weer zingen. Ze zijn nu 1 jaar, 5 maanden en 25 dagen in het achterhuis. Anne schrijft in haar dagboek dat er een nieuw jaar is aangebroken. Dan gaat ze naar Peter. Peter en Anne worden verliefd en zoenen elkaar bijna. Dan worden ze geroepen. Miep heeft cake mee gebracht. Ze snijden de cake aan en daarna vertrekken Miep en Kraler weer. Ze vieren nieuw jaar.Ze vinden dat de kat weg moet omdat hij nu al 2 keer hun leven op het spel heeft gezet. Maar Peter en Anne willen dat niet. Anne en Peter zitten op zolder. Ze vertellen elkaar allerlei dingen. Dan gaan ze weg en verkleden ze zich. Anne maakt zichzelf op alleen duurt het een beetje lang. Zij doet dat in een algemene ruimte. Meneer Dussel wil ook in die algemene ruimte alleen wacht hij tot Anne klaar is.


Anne is bij Peter op z’n kamer. Ze vraagt of Peter wel eens een meisje heeft gekust. Dan kussen ze elkaar.

De familie krijgt slecht nieuws te horen. De mensen die hun voedselbonnen leverde zijn opgepakt. En meneer Kraler ligt in het ziekenhuis.

Peter en Anne vervelen zich. Peter speelt wat met een bootje. Anne komt bij hem staan. Ze kijkt naar het bootje en gaat weer terug. Ze praten wat.

Het is avond. De vader van Peter pakt stiekem een brood. Hij wordt betrapt door de moeder van Anne. Ze is erg boos. Ze wil dat hij vertrekt. Maar als hij vertrekt wil Peter mee en dat vind Anne niet leuk. Ze ruziën de laatste tijd veel om voedsel. Er is al zo weinig en alles wat ze hebben moeten ze delen.

D-day (bevrijdingsdag) is begonnen. Ze feesten een beetje omdat ze denken dat het is afgelopen. Maar het word nog slechter. Nu is ook de groenteman opgepakt omdat hij 2 joden ondergedoken had zitten.

De telefoon gaat. Ze mogen niet opnemen. Ze ruziën want meneer Dussel vind dat ze wel moeten opnemen. Ze nemen niet op.

Anne en Peter zitten weer samen. Ze vertellen elkaar dingen over het leven.Dan… plotseling… een politieauto!!! Rijd hij door of niet? Hij stopt. Peter en Anne zoenen elkaar omdat ze weten dat ze opgepakt worden. Dan beukt de politie de deur in… ze slopen alles wat er in het huis staat. Dan lopen ze naar de kast en porren met een geweer tegen de achterwand van de kast. Dan zien ze de familie… Het is over. Ze worden opgepakt en in de politieauto afgevoerd…


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

C.

C.

een goede filmverslag egt suprr
ik kan hem goed gebruiken
je heb goed naar de film gekijken
egt suprrrrrr
ik sit ook op vmbo en das egt de bom he
nouw in eerder geval bedaknt
bye bye
doeii.......:D
chel

16 jaar geleden