Afblijven (2006)

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 293 woorden
  • 3 maart 2008
  • 46 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
46 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Recensie Afblijven de Film

“…Een spannend & leerzaam verhaal…”
Afblijven is één van de vele jeugdboeken van Carry Slee.
De hoofdpersoon van Afblijven is Melissa. Melissa's vrienden zijn Jordi, Fleur, Debby en Kevin. Jordi is haar beste vriend.
Melissa en Debby zitten op hiphopdans. Op een dag komen er mensen kijken of er hiphopdansers geschikt zijn voor hun videoclip. Debby en Melissa en een paar andere worden uitgekozen voor de audities. Omdat Melissa te laat is dankzij Debby, moet ze in haar eentje auditie doen. Ene Jim geeft haar in de kleedkamer wat pillen(drugs) en zegt dat die goed voor haar zijn. Melissa neemt ze in en ze mag meedoen in de clip. Vanaf die dag is niets meer hetzelfde voor Melissa. Ze raakt verslaafd aan de drugs, ze liegt tegen haar beste vriend Jordi, ze krijgt steeds grotere ruzies met haar ouders waarbij ook Jordi betrokken raakt, ze wordt verliefd op Jim, Debby wordt steeds jaloerser op Melissa en ook op Fleur omdat zij met Toine heeft. Het wordt Melissa echt teveel als Jim haar begint te bedreigen. Ze is bang, en omdat haar ouders haar de ruimte niet geven loopt ze weg van huis. Iedereen zoekt haar, maar ze is ontvoerd door Jim.
Het onderwerp is erg actueel en leerzaam, omdat de jeugd van nu ook niet goed nadenkt voordat ze iets doen. Het grootste deel van de jeugd is dus ook verslaafd aan drugs op jonge leeftijd.

Het verhaal is zo gemaakt, dat het echt over iemands leven kan gaan. Zo kunnen er dus ook kinderen nadenken wat zij kunnen doen als hen zoiets overkomt.
Ook is het verhaal erg spannend, je wilt voortdurend weten wat er gaat gebeuren met Melissa.
Kortom, Afblijven is een spannend & leerzaam verhaal.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Afblijven (2006)"