Lijkwade van turijn

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 468 woorden
  • 10 januari 2002
  • 21 keer beoordeeld
Cijfer 6
21 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

De lijkwade van Turijn

De lijkwade van Turijn is een linnen doek van ongeveer z’n 4.28 meter lang en 1.02 meter breed en werden vroeger de joden in begraven. En velen denken dat in die doek jezus heeft gelegen toen hij dood was maar ook velen denken dat het een vervalsing is die in de middeleeuwen zijn moeten gemaakt want C 14 onderzoek toont aan dat het doek uit het jaar 1500 zou moeten komen. Dus het zou geschilderd moeten zijn maar de onderzoekers hebben ontdekt dat als je goed na de lijkwade kijkt dat je dan drie d ziet en ze zeggen dat ze daar toen nog niet aan dachten maar toen zijn ze ook naar andere onderzoeken gaan kijken. Eén daar van is een mummi die ze ook geprobeerd hebben om met het C 14 onderzoek te kijken hoe oud het was maar het linnen waar ze mee in gewikkeld was verschilde z’n 1000 jaar met lichaam zelf.
Nou is er iemand die zegt dat als vlas oogst het radioactievitieshoogte stijgt
Maar nog een ding is dat de lijkwade bij een brand is geweest en de zelfde man zegt dat dan de radioactievitieshoogte weer stijgt. Hier onder ziet u een tabel met een verhouding let ere dan wel op dat demensen van het C14 onderzoek uit gaan van één. Nog een belangrijk ding om te weten is dat het gehalte per 500 jaar halveerd. In de lijkwade zaten ook gaten die die door tin zijn gevormd. Ook is een foto gemaakt van het gezicht en daar is het gezicht wonderbaarlijk duidelijker
Maar als we naar de lijkwade kijken zien we duidelijk wonden op de schauders van het kruis ook zijn de zweep inslagen goed te zien de bloed sporen van wonden in de handen en voeten te zien. We ver geten de bloed ssporen van zijn doorne kroon.
Het doek is van italie naar nog een paar landen gegaan en daar waren toen gevechten om de lijkwade die is toen verstopt in een muur en daar is hij ook weer uit ghehaald daarna is de lijkwade naar frankrijk gegaan waar ook de vervalsing heeft kunnen plaats vinden. Nog een merk waardig verhaal is dat rond de 6e en 7e eeuw veel gezichten veranderden naar het gezicht van de lijkwade dit is ook de tijd toen de lijkwade door de landen ging. En het C 14 kan altijd nog gelijk hebben maar zeker weten zal erg moeilijk worden want het kan natuurlijk altijd anders uitvallen dan men verwacht.

Mijn mening (conclusie)
Ik denk dat hij echt is omdat er het C 14 altijd naast kan zitten en dat lijkt mijn voor de hand ligender dan dat het C 14 wel klopt maar door die hele reis van het doek dan is er ook een grote kans op vervalsing maar waar kunnen we dan het orgineel vinden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.