Bruce Almighty (2003)

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 5e klas havo | 547 woorden
  • 4 september 2008
  • 71 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
71 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

Recensie ‘Bruce Almighty’

Samenvatting

De film ‘Bruce Almighty’ gaat over de man Bruce Nolan, een TV reporter van het locale nieuws in Buffalo. Zijn wens is om Anchorman te worden. Hij woont samen met zijn vriendin Grace en hij heeft een hond, Sam, die altijd tegen de stoel in huis plast. Bruce’s leven loopt om rolletjes, maar hij heeft het gevoel dat hij op zijn werk niet gewaardeerd wordt. Wanneer zijn collega Evan de nieuwe Anchorman wordt, draait Bruce door. Hij verknalt een live-reportage en wordt ontslagen. Vlak daarna wordt hij in elkaar geslagen door een groep jongens en dezelfde avond krijgt hij ook nog ruzie met Grace. Hij rijdt weg met de auto en vraagt God of hij nou z’n zin heeft door het leven van Bruce te vernietigen.
God, gespeeld door Morgan Freeman, biedt Bruce voor zeven dagen zijn baan aan. Bruce merkt dat deze nieuwe baan zijn voordelen heeft, met name de krachten die hij nu heeft. Bruce neemt wraak op iedereen die hem dwars heeft gezeten. Hij gaat echter zo in zijn spel op, dat hij Grace verwaarloost en zij bij hem weggaat. Hij merkt ook de nadelen van god zijn. Hij hoort de gebeden van de mensen in zijn hoofd en later krijgt hij miljoenen e-mails waar de gebeden in staan. Daardoor merkt hij dat god zijn toch niet echt zo gemakkelijk is als hij altijd had gedacht.
Samen met God leert Bruce nog net op tijd waar het om draait in het leven. De moraal van de film is dus heel nadrukkelijk aanwezig.

Bedoeling van de maker(s)

Ik denk dat het de bedoeling van de makers was om een grappige film te maken, met een best wel zwaar moraal. Deze is echter licht verwoord. Het moraal is dat mensen dingen in hun leven kunnen bereiken zonder dat ze daar God voor nodig hebben, terwijl ze zelf denken dat ze hem wel nodig hebben.

Sterke en zwakke kanten van de film

Ik vond de sterkste kanten van de film de humor die in de film zat en het moraal, dat luchtig verwoord is. Ik vond ook dat er niet al te veel zwakke kanten in de film zitten, al is de humor soms wel heel erg flauw.

Werking van het verhaal bij mij

Het verhaal laat mij nadenken over wat mensen zelfstandig kunnen bereiken, terwijl ze denken dat ze dat niet kunnen. Dat is ook het moraal van de film.

‘Aangepakt’ of veranderd

In het geval van de makers zou ik niet veel hebben veranderd, maar als ik zelf de hoofdpersoon zou zijn geweest, had ik wel veel veranderd. Ik zou dan beter met mijn krachten zijn omgegaan. Ik zou dan proberen de mensheid te helpen en niet alleen voor mijn eigen leven gaan.

Kwetsend of beledigend?

Ik vind de film niet echt kwetsend of beledigend, maar ik begrijp wel dat de film voor sommige andere mensen misschien wel kwetsend of beledigend zou kunnen zijn. Mensen die een sterk god beeld hebben, zouden kunnen vinden dat God in deze film beledigd wordt. Ze voelen zichzelf dan ook beledigd. Ik begrijp wel dat het niet de bedoeling van de film was om mensen te beledigen. Het was bedoeld om mensen te leren dat je veel kan bereiken zonder je ergens aan vast te klampen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Bruce Almighty (2003)"