The Patriot (2000)

Beoordeling 8.2
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 1061 woorden
  • 23 mei 2008
  • 40 keer beoordeeld
Cijfer 8.2
40 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
The patriot
Op een dag komt er een koerier langs bij het gezin van Benjamin Martin met brieven. In één van de brieven zit een uitnodiging voor een vergadering voor de volgende dag. De volgende dag gaat Benjamin Martin samen met zijn 7 kinderen naar Charles Town. De vergadering gaat over dat Amerika misschien de oorlog aangaat met de Britten om de onderdrukking tegen te gaan. Er wordt besloten dat er een oorlog komt. Iedereen kan zich nu inschrijven om mee te gaan vechten. Benjamin heeft besloten dat hij niet mee zal vechten omdat hij weduwenaar is en voor zijn zeven kinderen moet zorgen. De oudste zoon van benjamin Gabriel vecht wel mee, maar Benjamin vindt dit eigenlijk helemaal niet goed. Zijn andere zoon Thomas wil ook mee vechten, maar is nog te jong volgens zijn vader en moet wachten tot hij zeventien is.
Op een dag komt er een brief van Gabriel. In de brief staat dat het een vreselijke oorlog is en dat hij bereid is zijn leven voor de vrijheid op te geven.

Dan komt de oorlog dichterbij het huis van Benjamin. Opeens staat Gabriel gewond in de deuropening. Benjamin verzorgt alle gewonde soldaten. De volgende dag staat de Britse Kolonel Tavington voor de deur met al zijn soldaten. Ze schieten alle levende Amerikaanse soldaten dood. De Britten zien Gabriel als spion en nemen hem mee. Thomas, het kleinere broertje van Gabriel, wil zijn broer redden, maar wordt doodgeschoten. Het huis van Benjamin wordt in brand gestoken en de Britten gaan weer verder.
Benjamin vindt het heel erg dat Thomas dood is en beseft dat hij moet vechten om zijn gezin te beschermen. Samen met twee zonen gaat Benjamin achter de Britten aan om Gabriel te redden. De andere drie kinderen moeten onderduiken. Het lukt Benjamin en zijn twee zonen om Gabriel te bevrijden. Ze gaan naar de plantage van hun tante Charlotte. Gabriel gaat weer terug naar het leger en Benjamin gaat ook mee. Er is weer een veldslag en de Britten winnen. De Fransen gaan ook mee vechten om de Amerikanen te helpen maar, zijn nog niet komen opdagen.
Gabriel gaat naar een kerk op te vragen of er nog mensen zijn die mee willen vechten om Amerika onafhankelijk te maken (Benjamin wil een militie opstarten). Eerst wilt er niemand meevechten, maar Anne een vrouw uit de kerk, zegt tegen de mannen “willen jullie altijd onder druk van de Britten staan”. Dan staan de mannen allemaal één voor één op. Benjamin gaat ook naar een café om te vragen of er nog meer mensen zijn om mee te vechten. Benjamin gaat met zijn leger op pad om Britten te doden.
Er komt een bal ( een feest) bij de Britten, maar de koning is boos omdat ze nog steeds in Zuid-Carolina zitten in plaats van Noord-Carolina. Er ontploft een schip; de gasten denken dat het vuurwerk is, maar eigenlijk zijn het de Amerikanen.
Gabriel en Benjamin gaan weer terug naar het dorp van Anne. Iedereen verlaat het dorp.
Benjamin gaat weer met zijn leger op pad. Ze gaan de Britten aanvallen, maar deze hebben een hinderlaag gevormd. Er vallen veel doden, gewonden en er zijn veel mensen gevangen genomen. De overgebleven soldaten van Benjamin gaan weer terug naar het kamp.
Benjamin gaat met honden van de koning (deze hebben ze tijdens een van de overvallen mee genomen) naar de koning toe om de gevangenen terug te halen. Hij zegt tegen de koning dat hij achttien kolonels heeft en dat hij ze pas vrij laat als hij zijn achttien soldaten terug krijgt. De koning laat de gevangenen vrij. De koning is in de valstrik van Benjamin getrapt want het waren geen kolonels die hij zag, maar poppen. De koning is nu heel boos en één van zijn kolonels bedenkt een gemeen plan. Hij wil de andere kinderen van Benjamin doden die bij tante Charlotte onderduiken.
De Britten vertrekken naar het huis van tante Charlotte. Ze kunnen de kinderen niet vinden omdat ze zich verstopt hebben. De Britten steken het huis in brand, maar de kinderen en tante Charlotte verstoppen zich achter de bosjes. Dan komt Gabriel en de Britten slaan op de vlucht. Gabriel brengt de kinderen en tante Charlotte naar een kamp op het strand en hij vertrekt weer naar zijn eigen kamp.
Opeens komt er een man uit Benjamins’ leger naar hem toe en zegt dat er een dorp is plat gebrand. Benjamin gaat er met zijn leger heen. Een man uit het leger ziet zijn vrouw en zijn kind dood op de grond liggen en schiet zichzelf door zijn hoofd.
Benjamin gaat met Gabriel naar het stand om zijn kinderen op te zoeken. Al zijn kinderen zijn blij hem te zien behalve Susan. Susan is boos op hem omdat hij hen telkens verlaat.

Een paar dagen later trouwt Gabriel met Anne (de vrouw uit de kerk).
Benjamin en Gabriel vertrekken weer, maar dan opeens zegt Susan weer wat tegen haar vader. Benjamin belooft aan haar dat hij terug zal komen.
Anne en de rest van dorp gaat terug naar huis, maar daar zijn de Britten. Iedereen wordt in de kerk gezet en een man verraad waar het leger van Benjamin zit. De Britten vertrekken en steken de kerk in brand.
Benjamin gaat met zijn leger naar hun dorp ze zien dat de kerk verbrand is. Ze komen er achter dat iedereen dood is dus ook Anne.
Opeens is Gabriel verdwenen; hij is opzoek naar de Britten om ze te doden. Gabriel wordt neergestoken en de Britten verdwijnen. Benjamin ziet Gabriel liggen en hij belooft voor hem te zorgen, maar hij sterft in zijn armen.
Benjamin ziet het na de dood van Gabriel niet meer zitten om nog verder te vechten, maar als hij de Amerikaanse vlag in Gabriels’ tas ziet vecht hij toch weer mee.
Het beroepsleger en de militie gaan nu samen tegen de Britten vechten. Er is weer een veldslag. Als de Britten achter de heuvel komen, zien ze dat er nog een heel leger van de Amerikanen staat. De Britten lijken gewonnen te hebben, maar de Amerikanen geven niet op. Benjamin vermoordt de man die zijn zoon heeft gedood. De Amerikanen winnen uiteindelijk. De Britten vluchten, maar de Fransen Komen helpen en doden de Britten. Benjamin is weer terug bij zijn gezin. Als de slaven van Benjamin het huis hebben afgebouwd, zijn ze vrij.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Patriot (2000)"