Animal Farm (1999)

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 652 woorden
  • 24 september 2003
  • 90 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
90 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Inleiding

Dit verslag gaat over de tijd dat Rusland nog bestuurd werd door de tsaar een soort koning van het land en het loopt door tot en met Stalin aan de macht komt. Voor we dit verslag gemaakt hebben, hebben we ook nog een film van Disney gekeken genaamd: Animal Farm. Je zal daarover verdere informatie vinden in het stuk vergelijkingen waar een vergelijking word gemaakt tussen Rusland vanaf de tsaar tot en met Stalin aan de macht en de film speelt zich ook af op dit tijdstip alleen dan in een tekenfilm versie. Er komt ook een hoofdstuk over de conclusie daar kan je zoals het woord al zegt een conclusie vinden tussen de film en Rusland. Verder vond ik het wel leuk om hier over dit een verslag te maken omdat het weer eens iets anders is als zo`n Nederlands boekverslag. Ik heb door dit verslag ook veer meer geleerd over het communisme in Rusland en dat is best wel interessant.

Vergelijking

Personen of groepen van personen die in de film voorkomen.

- het oude wijze varken majoor = Karl Marx - boer Jones = de Tsaar - groep varkens = de Partij - de dieren = het volk - varken Napoleon = Stalin - het varken = Lenin

Gebeurtenissen of verschijnselen.

Het verhaal speelt zich af op een boerderij wat Rusland moet voorstellen. De dieren worden niet goed behandeld door de boer Mr. Jones die de tsaar moet voorstellen. Op een dag pikken de dieren het niet meer en komen in opstand net als in Rusland gebeurde door de revolutie. Het oude dikke wijze varken vond het goed dat ze in opstand komen en hij vindt dat iedereen gelijk moet zijn hij is ook Karl Marx. De dieren komen in opstand tegen Mr. Jones en zetten hem af. Al snel komt er iemand aan de macht een varken met een hele partij varkens, dat moet dus Lenin voorstellen met zijn partij. Hij maakt de regels en hij vindt dat iedereen gelijk moet zijn net als in Rusland gebeurde. Ze gingen het goede nieuws verspreiden naar andere boerderijen en zeiden dat die ook in opstand moesten komen tegen hun regering waardoor sommige hen opvolgde maar andere niet waardoor Animal farm vijanden kreeg net als met Rusland gebeurde denk maar aan Rusland – VS. Het land (boerderij) draaide heel erg goed alleen wat het varken niet wist dat was dat het varken napoleon stiekem een leger opbouwde en het leger zette hem af en vermoorde hem. Dit is wel iets veranderd dan het echt want het varken dat Lenin voor moet stellen stierf in Rusland aan een natuurlijke dood. Toen kwam het varken napoleon aan de macht Napoleon hij moet Stalin voorstellen. Napoleon stuurde net als stalin deed alle in zijn ogen vijanden en niet werkende dieren (mensen) de dood in zodat iedereen mee zou werken aan het communisme en iedereen zich verbonden zou voelen voor het land. Napoleon ging ook handelen met andere boerderijen net als Stalin handelde met andere landen. Het land bloeide op en het ging er goed tot dat ze in oorlog kwamen met een sgrote groep boeren dat de 2 WO voor moet stellen. Er sneuvelde velen mensen en ze moesten weer helemaal op nieuw beginnen. Napoleon (Stalin) dacht steeds minder aan het volk en steeds meer aan zich zelf. Waardoor het weer slecht gaat met het land en volk terwijl het land zo`n mooie bloei tijd achter de rug had. En zo liep de film af op sommige opzichten is de film wel anders dan in het echt in Rusland afspeelde maar het klopt in zekere zin goed.

Conclusie

De conclusie is kort maar krachtig de film Animal Farm is gebaseerd op wat zich allemaal heeft afgespeeld in Rusland vanaf de tsaar tot en met Stalin en is heel goed en duidelijk verfilmt tot een mooie tekenfilm wat duidelijk de belangrijkste dingen goed laat zien alleen dan in een tekenfilm versie.

REACTIES

F.

F.

Het oude grote en wijze varken moet lenin voorstellen en het varken dat de dood in werd gejaagt is Trotski.

16 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Animal Farm (1999)"