Shakespeare in Love (1998)

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 1999 woorden
  • 4 februari 2009
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
15 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

1: wie zijn de 4 belangrijkste personen in deze film?

- Viola de Lesseps ,Thomas kent gespeeld door: Gwyneth Paltrow
- Will Shakespeare gespeeld door: Joseph Fiennes
- Philip Henslowe gespeeld door: Geoffrey Rush
- Lord Wessex gespeeld door: Colin Firth

2: geeft in het kort een persoonsbeschrijving van dese personen.

- Viola de Lesseps ,Thomas kent :
Het is een vrouw met blond haar een prinses en is helemaal verliefd op William Shakespeare en speelt daarom ook mee aan zijn toneel stuk en zo word en uiteindelijk toch nog wat met hun samen.
- William Shakespeare :
Is een verhalen schrijver een romanticus en is erg verliefd op Viola.
- Philip Henslowe:
Ging met William Shakespeare om en deed mee aan zijn toneelstukken en had veel problemen.
- Lord Wessex:
Hij wou met Viola trouwen maar dat lukte niet want Viola ontsnapte uit de koets .

3:Wat is het onderwerp van deze film?

Drama is het onderwerp van deze film en romantiek.
Drama omdat het er erg dramatisch aan toe gaan allemaal erg snel en gehaast.
En romantiek omdat de liefde telkens overwint.

4:Wat heeft de titel met de film maken?

De titel heeft met de film te maken omdat ,het gaat over Will Shakespeare die verliefd is.
Hij wordt geïnspireerd door de liefde zonder een geliefde weet hij geen toneelstukken te schrijven.

5:Zouden de gebeurtenissen ook in werkelijkheid kunnen voorkomen of gebeuren er onlogische dingen ?geef voorbeelden.

Ja zouden ook in het echt gebeurd zijn alleen wel vroeger want nu leven we niet meer zo ouderwets zoals, kleding,hutten om in te wonen.

6:Van welke persoon kom je het meest te weten?

Ik vind dat je het meeste van Viola komt te weten want ze had ook 2 rollen ook thomas was ze.Ze was erg open ze liet veel merken hoe ze was ze gaf ook veel haar mening in de film zoals dat ze erg van poëzie houd.

7:Blijft de film tot het einde boeien, waarom denk je.

Ja, die blijft tot het einde boeien want ik heb de film gezien en ik vond dat er veel spanningen waren en veel gebeurtenissen je moet goed kijken en opletten want er gebeurden heel veel.

8:In welke tijd speelt het verhaal zich af ,kan het ook in een andere tijd plaatsen zoals 2007.

De tijd waarin de film zich af speelde was rond de middeleeuwen 1593.
Nee want in deze tijd zijn er pc’s en toen was dat er nog niet en nu hebben we hele anderen omgeving dus kan zich nu niet meer in deze tijd afspelen.

9:Wie was Shakespeare?

Shakespeare werd geboren in 1564 in de Engelse plaats Stratford-upon-Avon.
Vermeld wordt dat hij op 26 april werd gedoopt, en daarom wordt 23 april over het algemeen gezien als zijn geboortedatum.
Dit omdat men normaal 3 dagen na de geboorte werd gedoopt.
Hij trouwt met Anne Hathaway in 1582, waarschijnlijk naar aanleiding van een zwangerschap.
Er is uit deze tijd verder weinig van hem bekend.
Dit wordt anders vanaf het moment dat hij opduikt in de theaters van Londen.
Shakespeare was vader van 2 dochters (Susanna en Judith) en een zoon (Hamnet).
Shakespeare wordt acteur, schrijver en uiteindelijk mede-eigenaar van een toneelgezelschap dat bekend stond als The Lord Chamberlain's Men, genoemd naar de aristocraat die hen sponsorde.
Jacobus I van Engeland adopteerde het gezelschap later.
Daarna stond het gezelschap bekend als The King's Men.
Uit verschillende documenten uit die tijd blijkt dat Shakespeare een rijk man werd in de jaren dat hij in Londen woonde en werkte.
Hij stopte met werken in 1613 en hij overleed op 23 april 1616 - waarschijnlijk is dit de reden dat zijn geboortedatum ook op die dag wordt gezet.
Over de religie van Shakespeare is altijd veel discussie en onzekerheid geweest.
De Nederlandstalige onderzoeker drs. M.W.J. van Hout beargumenteert dat hij in het geheim katholiek moet zijn geweest .


10:Noem 5 van zijn meest beroemde verhalen en vertel in het kort waar ze overgaan.

1:Romeo en Julia
Romeo en Julia door Ford Madox Brown
Het huis van Julia in Verona Romeo en Julia (Engels: Romeo and Juliet) is een beroemd toneelstuk geschreven door William Shakespeare.
Het verhaal is ontstaan door verschillende her-vertellingen van een verhaal uit 1476 van Masuccio Salernitano, Mariotto en Gianozza.
Romeo en Julia werd voor het eerst uitgevoerd in Londen op 29 januari 1595.
Het is het verhaal van Romeo Montague (Romeo Montecchi) en Julia Capulet (Giulietta Capuleti), twee kinderen van rivaliserende families in Verona, Italië, die verliefd op elkaar worden, in tegenstelling tot de haat en nijd die er bestaat tussen hun familieleden.
Met z'n tweeën staan ze op tegen hun ouders en gaan trouwen, om zo de twee families wellicht verzoening te brengen.
Maar uiteindelijk faalt dit plan, en zij plegen zelfmoord — beide denken ze dat de ander al dood is.

2: Hamlet

Hamlet, Prins van Denemarken, doorgaans afgekort tot Hamlet, is een toneelstuk, geschreven door William Shakespeare tussen 1600 en 1602.
Men kan Hamlet lezen als een eenvoudig verhaal over wraak.
Hamlets vader, de koning van Denemarken, wordt vermoord door zijn broer, Claudius. Deze eist daarna de troon op en wordt zelf koning.
Bovendien trouwt hij met de weduwe van zijn eigen broer. Dat is dus de koningin en ook Hamlets moeder.
Daarmee wordt Claudius de stiefvader van Hamlet.
De geest van Hamlets echte vader spookt 's nachts rond het kasteel.
Op een nacht vertelt de geest aan Hamlet dat hij werd vermoord en hoe dit gebeurde. Ook vertelt hij dat Claudius de moordenaar is.
Hamlet weet niet wat hij moet doen.
Spreekt de geest de waarheid of proberen duistere krachten hem tot slechtheid te verleiden? Moet Hamlet wraak nemen op Claudius?
Pas helemaal op het einde van het verhaal doodt Hamlet zijn oom, de moordenaar van zijn vader.

3: Troïlus

In de verhalencyclus rond de Trojaanse Oorlog is troilus. De jongste zoon van het koningspaar Priamus en Hekabe van Troje.
Volgens een bewering van Stesichorus was echter niet Priamus, maar de god Apollon de vader van het kind.Wat er ook van zij, de ziener Calchas had voorspeld dat Troje voorbestemd was niet te vallen als Troïlus de leeftijd van twintig jaar kon bereiken. Maar dit laatste gebeurde dus niet... Bij Vergilius én bij (Pseudo-)Apollodorus staat vermeld dat de jongen door Achilles vanuit een hinderlaag werd gedood toen hij bij een bron zijn paarden te drinken wilden geven. Deze versie van het verhaal wordt bevestigd door voorstellingen op archaïsche vazen, o.m. de François-vaas (zie hiernaast). Daarnaast gaat een ander verhaal dat Achilles verliefd was geworden op Troïlus en hem doodde uit wrok omdat hij niet op zijn avances in wilde gaan.
In de middeleeuwen werd aan de verhalencyclus een romance tussen Troïlus en Cressida toegevoegd.

4: A Midsummer Night’s Dream.

Het is niet exact bekend wanneer het theaterstuk geschreven is en wanneer het voor het eerst vertolkt werd, men denkt wel met enige zekerheid dat dit werk zijn ontstaan kent tussen 1594 en 1596. Sommigen zijn van mening dat het stuk geschreven is in opdracht van een aristocratische familie voor een huwelijk: een veelvoud aan huwelijken vond plaats in de periode van 1596. Terwijl men ook de mening koestert dat het stuk wel eens zou geschreven kunnen zijn voor de koningin voor het feest van St John. Er bestaat geen concreet bewijsmateriaal om beide gebeurtenissen te linken aan het ontstaan van het theaterstuk. In beide gevallen zou het zijn opgevoerd in het Theater en wat later in de Globe in Londen.
Er bestaat ook geen bekende bron voor het toneelstuk, alhoewel bepaalde fragmenten teruggevoerd kunnen worden tot de klassieke literatuur. Bijvoorbeeld het verhaal van Pyramus en Thisbe was verteld in Ovidius' Metamorphoses, alsook is er de transformatie van achterwerk naar kont (bottom naar ass) wat uit het stuk van Apuleius The Golden Ass komt. Shakespeare moet beide werken hebben bestudeerd. Daarbij komt nog dat Shakespeare ook aan zijn stuk Romeo en Julia werkte, terwijl hij Een midzomernachtsdroom' schreef. Het is mogelijk dat hij Pyramus en Thisbe als een komische herschrijving gebruikte voor het tragische stuk. Een bron van informatie is ook het over het algemeen genegeerde stuk The Knight's Tale van Geoffrey Chaucers Canterbury Tales.

5: King Lear

Het toneelstuk begint bij de reeds oud geworden Koning Lear die zijn rijk wil verdelen onder zijn 3 dochters, Goneril, Regan en Cordelia. De twee oudste zijn getrouwd maar Cordelia is zeer geprezen en velen willen met haar huwen, gedeeltelijk omdat ze haar vaders lieveling is. Maar wanneer Lear zijn rijk wil verdelen en Cordelia het grootste deel wil schenken, mislukt zijn plan compleet. Cordelia weigert het geflater van haar zussen te overtreffen, omdat ze vindt dat het enkel de oprechte liefde voor haar onrecht zou aan doen hem te plezieren louter voor een beloning. Lear, zeer ontdaan door haar reactie, verdeelt haar deel van het rijk tussen Goneril and Regan. Cordelia wordt verbannen. De Koning van Frankrijk huwt haar, hoewel ze geen bruidschat heeft en ze onterfd is, misschien omdat hij haar reactie oprecht en eerlijk vond of misschien omdat hij nu een casus belli achter de hand Niet lang nadat Lear afstand doet van zijn troon, komt hij erachter dat zijn dochters, Goneril heeft om Brittannië geregeld aan te vallen. en Regan hem verraden hebben en er volgt een hevige ruzie. De Graaf van Kent, die voor Cordelia opkwam en verbannen werd voor zijn daad, keert terug vermomd als de bediende Caius om de koning te beschermen, aan wie hij nog steeds trouw is. Ondertussen maken Goneril en Regan ruzie over Edmund, en ze krijgen te maken met een aanval van het Franse leger onder leiding van Cordelia die de troon terug aan haar vader wil geven. Uiteindelijk vergiftigt Goneril haar zus en ze pleegt zelfmoord als ze verneemt dat Edmund gewond is.Een ander subplot impliceert de Graaf van Gloucester, wiens beide zonen, de goede Edgar en de slechte Edmund, zich in loggerheads bevinden, de bastaard Edmund had verhalen over zijn halfbroer verzonnen. Edgar wordt tot ballingschap gedwongen en veinst mentale gestoordheid. Edmund gaat een verbond aan met Goneril en Regan en Gloucesters ogen worden uitgestoken door Regans echtgenoot maar wordt van de dood gered door Edgar, wiens stem hij niet in slaagde te herkennen.Lear verschijnt in Dover, waar hij,raaskallend en pratend met muizen, rond doolt. Gloucester wil zich van een cliff gooien maar wordt misleid door Edgar, hij ontmoet Lear kort daarna.

11: zoek 3 engelse uit drukkingen die nog steeds worden gebruikt.

Blee'd and calmed: uit de wind gezet worden.
God bless the Mark!:God helpe ons.
In any just term: op redelijke gronden.

12:Geef een Samenvatting van de film.


Shakespeare probeert een verhaal te schrijven. Maar hij heeft geen inspiratie meer. Het toneel stuk wordt uiteindelijk ‘’Romeo en Ethal de Piratendochter’’ genoemd. Als Henslow ( de eigenaar van het theater) zegt dat Shakespeare haast moet maken heeft hij nog geen inspiratie. Maar de audities worden alvast gehouden. Er komt veel reactie daar op want iedereen wil wel in een toneelstuk van Shakespeare spelen. Vrouwen zijn in die tijd niet toegelaten op het toneel, daarom gaat viola de Lesseps auditie doen onder een jongens naam Thomas kent en kleed zich ook zo. Dan ontmoet William Viola de Lesseps, maar hij weet niet dat het Thomas Kent is, maar wordt verliefd op haar. Na een tijdje ontdekt William dat Thomas kent Viola is en krijgen ze een geheimen relatie. Maar er is een probleem, Viola wordt uitgehuwelijkt met de Heer Wessex. Hij wil dat ze binnen een week gaan trouwen. William krijgt door deze verhouding veel inspiratie voor zijn toneelstuk. Het toneelstuk Romeo en Ethal de piratendochter wordt vervangen door het tragische liefdes verhaal Romeo en Julliet. Het toneelstuk is eigenlijk het leven van William met Viola. Viola blijft gewoon spelen als jongen, maar op een dag wordt het ontdekt door Henslow en zij mag niet meer meespelen. De dag is aangebroken Viola en Wessex gaan trouwen, maar viola weet er onderuit te komen en gaat naar de voorstelling. Dan merken ze dat er een acteur mist. Viola twijfelt niet en springt het toneel op. Ondanks zij helemaal niet mag spelen wordt het theaterstuk een groot succes.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Shakespeare in Love (1998)"