The lord of the rings: Fellowship of the ring (2001)

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 748 woorden
  • 24 januari 2002
  • 139 keer beoordeeld
Cijfer 4.5
139 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

CKV1
Kijkwijzer Film

1 A De naam: The Lord of the rings Land: New Zeeland Jaar: 1999/2001 Lengte film: zonder pauzes ongeveer 170 minuten B Naam regisseur: Peter Jackson De acteurs: Elijan Wood, Viggo Mortensen, Sean Astin, Ian McKellen, Sean Bean, Liv Tyler, Christopher Lee, Orlando Bloom, John Rhys-Davies, Cate Blanchett, Ian Holm. C Waar gezien: In Leeuwarden in de Cinema 2 A Het verhaal gaat als volgt: Frodo (Elijan Wood) krijgt van zijn oom Bilbo (Ian Holm) een ring. Deze ring is gemaakt door de Dark Lord Sauron. Deze ring moet worden vernietigd in Mount Doom. Hier is hij ook gesmeed dus alleen hier kun je het weer smelten. Mount Doom ligt in Mordor waar Sauron woont. En waar het kwade regeert. Hier staat en kort verhaaltje dat bij de ring hoort: Three Rings for the Elven-kings under the sky, Seven for the Dwarf-lords in their halls of stone, Nine for Mortal Men doomed to die, One for the Dark Lord on his dark throne In the Land of Mordor where the Shadows lie. One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them In the Land of Mordor where the Shadows lie. B Elijan Wood is Frodo. Hij is rond de 20 en is een Hobbit. Dit volk woont in de Shire in Middle Earth. Ze zijn Half-Lings dit betekend kleine mensen. Ian Holm is Bilbo. Hij is 111 jaar en erg oud voor zijn soort. Hij is ook een Hobbit. Hij is een vriend van Frodo. Van hem krijgt Frodo ook de magische ring. Bilbo heeft vele reizen gemaakt buiten de Shire, en heeft veel vrienden. Ian McKellen is Gandalf the Grey. (later is hij Gandalf the White) Hij is een tovenaar die strijd tegen het kwaad. Hij weet dat de ring van Bilbo een magische ring is van de Dark Lord Sauron. Hij is een vriend van Bilbo en Frodo en vele andere Hobbits. Hij leidt hun en helpt hun gedurende de queeste om de ring te vernietigen. Hugo Weaving is Elrond. Hij is een elvenkoning en hoort bij een vergadering over de toekomst van de magische ring. Liv Tyler is Arwen. Een elven prinses/ leider. Ze is verliefd op Aragorn. Viggo Mortensen is Aragorn. Hij is een Ranger die rond trekken door Middle Earth en vechten tegen het kwade. Vele vrienden noemen hem ook wel Strider (Stapper) Hij vertrekt ook mee met de Hobbits op hun queeste. Sean Bean is Boromir. Hij is een strijder tegen het kwade. Hij gaat ook mee met de groep. Hij komt in de ban van de ring en probeert hem van Frodo af te pakken. Dit lukt niet en later wordt hij weer goed. Hij komt helaas om in een gevecht tegen orc’s. Hij probeert in dit gevecht samen met Aragorn en Legolas (een elven strijder) 2 Hobbits te beschermen.

John Rhys-Davies is Gimli. Gimli is een Dwarf en behoort ook tot de soort Half-Lings. Hij is erg sterk en gaat ook mee met de groep om hun te helpen bij hun queeste.

Christopher Lee. Ik weet niet welk karakter hij speelt. Orlando Bloom. Ik weet niet welk karakter hij speelt. Cate Blanchett. Ik weet niet welk karakter zij speelt.

C De omgeving zag er fantasie rijk uit. Ze leven in een fantasie wereld met allemaal verschillende soorten “mensen”. Bijv: Hobbits, Dwarfs, Elfs, Rangers, Orcs en Wizards. Het speelde zich af in het derde tijdperk van Middle Earth rond het jaar 1150.

D Weet ik niet meer precies. Ik denk een soort fantasie muziek en ook enge en spannings muziek.

E de film werd in kleur uitgezonden.

F Niet echt er waren wel een paar mooie camera hoeken. Bijvoorbeeld van heel ver weg in de lucht en van vlak onder een paard.

3 A Het thema was de strijd tussen het goede en het kwade. B Dat weet ik niet. Ik denk het niet.

4 A Erg goed gefilmd soms ook van erg mooie hoeken. B Erg goed. Ik had me de karakters uit het boek precies zo voorgesteld. C Ik vond het een ontzettende mooie, leuke en spannende film. Het was haast precies zo als het boek en dus erg goed. D Ik zou iedereen aanraden om deze film te gaan zien. Ik ga hem zelfs nog een keer in de bioscoop zien.

5 A Wel een beetje want dit was de eerste echte fantasie film die ik in de bioscoop heb gezien. B Nee niet echt. Het is gewoon een goede film.

REACTIES

D.

D.

beste rutger,

Ik heb uw werkje over 'Lord of the rings' gelezen en ik vond het best wel goed geschreven. Maar kan je ook de vragen bezorgen? Er staan wel letters en cijfers voor die verwijzen naar vragen, maar als je eventueel ook de vragen kan doorgeven, zou dit nog een stuk interessanter worden.

ik begrijp wel dat dit een probleem kan zijn.
toch alvast bedankt.

Dirk Lathouwers

21 jaar geleden

R.

R.

het is elija wood ofzo

greetz

20 jaar geleden

I.

I.

goed enzow

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The lord of the rings: Fellowship of the ring (2001)"