The Discovery of Heaven (2001)

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 1203 woorden
  • 31 januari 2002
  • 31 keer beoordeeld
Cijfer 6
31 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

De ontdekking van de hemel – Dicovery of heaven

Filmverslag

Zakelijke gegevens: a. De maker van de film is Jeroen Krabbé. b. De titel is Dicovery of heaven
De flim is uitgebracht in het jaar 2001. We hebben de film bekeken op 15 november 2001
c. De film gat erover dat god de tien geboden met de mens niets meer waard vindt, dus ik denk dat het genre van deze film godsdienst is. Auteur: Harry Mulisch
Titel: De ontdekking van de hemel
Eerste druk: 1992

Eerste reactie: Ik vond het begin wel wat wazig maar na een tijdje werd het al duidelijk. Daarmee bedoel ik de relaties die tussen Onno, Ada en Max. Dat vond ik i het begin een beetje onduidelijk maar later niet meer. Eerst snapte ik ook niet waarom zij bij elkaar kwamen en vrienden werden. Dat was wel wat verwarrend, maar hoe kanger je naar de film kijkt hoe meer er duidelijk wordt.

Verdieping: Samenvatting: God heeft genoeg van de mensheid. Hij wil de tien geboden die hij heeft gegeven aan Mozes terug. Een engel moet zorgen dat de tien geboden weer terug in de hemel komen, maar hij kan ze niet zelf gaan halen. De engelen moeten een mensen zien te maken, die slim genoeg is om de stenen tafelen terug te vinden, maar die moet ook zijn leven op willen offeren om de stenen naar de hemel te brengen. Twee mannen, Onno Quist en Max Delius, ontmoeten elkaar en denken dat dat toeval is, maar eigenlijk is het het werk van de engel. Ze worden hele goede vrienden en niemand kan tussen hen in komen, behalve Ada. Max verleidt haar en al snel gaan ze bijelkaar inwonen. Max bedenkt zich dat hij heel erg veel voor Ada voelt en hij begint zich af te keren van Ada uit angst. Ada gaat dan meer met Onno om die inmiddels al een goede vriend met haar is. Al snel verlaat ze Max en gaat ze bij Onno wonen. Dan gaan ze met z’n drieën naar Cuba en daar gaan Max en Onno op dezelfde nacht met Ada naar bed, zonder dat ze dat van elkaar weten. Later als ze terug zijn in Nederland ontdekt Ada dat ze zwanger is en ze is er dolgelukkig mee. Max wil dat ze abortus pleegt, maar dat doet ze niet. Na 8 maanden krijgen ze een ongeluk met de auto en Ada raakt in coma, maar ze kunnen haar baby met een keizersnede ter wereld brengen. Onno noemt hem Quinten, dus heet de baby Quinten Quist. Quinten groeit op tot een bijzonder kind. Hij speel nooit met andere kinderen. Tot zijn 16e woont hij bij Ada’s moeder en Max, maar daarna wil hij gaan wonen bij Onno, maar vlak van te voren wordt de vriendin van Onno dood gestoken en wil Onno niets meer met Nederland te maken hebben en hij gaat weg (naar Rome). Hij laat nooit meer wat van zich horen ook niet aan Quinten. Na een jaar wil Quinten zijn vader weer zien en hi vertrekt naar Rome. Daar lopen ze elkaar tegen het lijf. Quinten krijgt visioenen waar de tafelen liggen en op een nacht gaan ze op onderzoek uit en ze vinden de tafelen in de Sancta Sanctorum. Ze nemen de stenen mee naar Israel omdta Quinten het gevoel heeft dat hij ze terug moet brengen. Daar aangekomen gaan ze naar een tempel en daar vinden ze twee stukken uitgehakt steen waar de tafelen precies in passen. Als Quinten ze daar in legt stijgt hij met de stenen tafelen naar de hemel.

Plaatsen Het verhaal speelt zich af in:  de hemel, vanuit de hemel wordt alles bestuurd  Amsterdam, de woonplaats van Onno, Max en Ada (in het begin).  Cuba, daar is Quinten verwekt  Rome, daar vindt Quinten de stenen tafelen en zijn vader.  Jeruzalem, daar brengt Quinten de stenen tafelen heen.

Personages: Ada: Zij is de moeder van Quinten en raakt in coma na een auto-ongeluk.Zij is bevriend met Max en Onno
Gabriël en een andere engel: zij moeten er voor zorgen dat iemand de tafelen weer terug brengt. Max Delius: Hij is één van de verwekkers van Quinten en hij voedt Quinten op tot zijn 17e . Hij is bevriend met Onno. Onno Quist: Hij is ook één van de verwekkers van Quinten. Hij is bevriend met Max. Quinten Quist: Hij is de hoofdpersoon in de film. Hij is degene die de tafelen mee moet nemen naar de hemel.

Tijd: De tijdsduur dat het verhaal van de film in beslag nam was ongeveer 18 jaar, want Quiten was 17 toen hij de tafelen terug bracht maar voor zijn geboorte was de film al begonnen.

Belichting en geluid: De belichting vond ik wel goed alleen vond ik de hemel een beetje apart. Je zou daar na aanleiding van alle verhalen een lichte heldere wereld voorstellen, maar het was er een beetje donker. Het was wel apart wanneer Quinten kon zien dat er iemand ging sterven, dan kwam er ineens een dreun en schokte het beeld. Dat vond ik wel aangrijpend toen hij dat bij zichzelf zag toen hij in de spiegel keek.

Thematiek De thematiek van het verhaal is dat we meer zouden moeten leven naar de tien geboden. Het laat ook zien dat God (als die al bestaat) niet erg gelukkig met ons zou zijn, we leven volgens onze eigen regels en de regels van god hebben geen waarde meer. Een mensenleven is niets meer waard dus daarom wil god de band met de mensheid verbreken.

Plaats in de cultuurgeschiedenis Ik denk dat de film wel in deze tijd past omdat er nogal eens zinloos geweld op straat is en dat de film wel op dit onderwep betrekking heeft. De film wil eigenlijk zeggen dat de mensen de tien geboden meer moeten respecteren.

Het filmverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen

Plaats in de cultuurgeschiedenis Ik denk dat de film wel in deze tijd past omdat er nogal eens zinloos geweld op straat is en dat de film wel op dit onderwep betrekking heeft. De film wil eigenlijk zeggen dat de mensen de tien geboden meer moeten respecteren.

Beoordeling Ik vond het wel een mooie film, maar niet fantastisch. Waarom ik dat vind zal ik uitleggen aan de hand van de volgende punten: - Ik vond de spelers erg goed, ze pasten goed bij hun rol. - De belichting vond ik ook goed, ook al had ik me de hemel wel anders voorgesteld. - Het geluid vond ik ook wel goe, het paste wel bij het moment waarop de muziek gespeeld werd. - De special effects waren niet fantastisch, maar je kunt ook niet de effecten verwachten uit een Amerikaanse film in een film die uit Nederland komt. - Het verhaal is niet erg geloofwaardig omdat iemand de tafelen weer terug moet brengen. Ook slaat er een meteoriet in op Max als die de hemel heeft ontdekt en daarvan schrikken de engelen in de hemel, dus dan straffen ze hem met een meteoriet. Dat vind ik wel vreemd want volgens mij waren engelen juist vredelievende wezens. Maar misschien zijn ze dat ook wel niet want in de hemel zag er ook een beetje uit als een duistere achterbuurt en de engelen leken wel wat op gangsters met monnikenkleren aan. - Het is ook wel een beetje vreemd dat Quinten de tafelen terug moet brengen, wan hij is niet zo perfect, omdat zijn moeder eigenlijk overspel had gepleegd op het moment dat hij werd verwekt, dus ik vind het vreemd dat dan juist hij goed genoeg was.

REACTIES

K.

K.

echt geweldig..bis bis bravo
zo intrigerend, zo mooi, zo emotioneel
wauw, een tien, een dikke tien
want dat is het zeker waard, ik ben er helemaal
stil van..wow!!!

21 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Discovery of Heaven (2001)"