A Fish Called Wanda (1988)

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 851 woorden
  • 26 mei 2006
  • 19 keer beoordeeld
  • Cijfer 6
  • 19 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
A Fish Called Wanda.

Met in de Hoofdrol: Wanda, George, Otto, Archie & Ken.

De Samenvatting:

Wanda is een hele mooie vrouw, en zij is de verloofde van George, maar ze heeft ook stiekem een relatie met Otto.
Ken is een Man die van vissen houd, maar ook heeft hij een probleempje, want hij stottert.
Op een dag roven: George, Otto, Wanda en Ken een bank leeg.
Het plan van Otto en Wanda was, om er alleen met de buit vandoor te gaan.
Daarom verraden ze George, hij wordt opgepakt en komt in de gevangenis.

Nu hebben Otto en Wanda nog een probleem: George heeft de buit van de bankoverval verstopt, maar Otto en Wanda weten niet waar, dus daar moeten ze nog achter zien te komen.
Een oud vrouwtje had de overvallers weg zien rijden, en heeft ze dus herkend.
Die oude vrouw moest dus vermoord worden, voordat ze in de rechtbank zou zeggen dat Otto en Wanda ook wat met de overval te maken hadden, dat Klusje mocht Ken klaren, hij moest ervoor zorgen dat de vrouw binnen een paar dagen vermoord werd.
Als Wanda een keertje in Ken zijn huis is, vind ze een sleutel in een van de schatkistjes in de vissenkom, Wanda neemt het sleuteltje mee, in de hoop dat het een sleuteltje is van de kluis waar de buit in ligt.Wanda stopt het sleuteltje in haar medaillon in de hoop dat ze het sleuteltje dan niet zo snel kwijt raakt.
Omdat Otto en Wanda er nog achter moesten komen waar de buit opgeborgen was, dachten ze dat de advocaat van George dat misschien wel wist, de Advocaat was Archie, Otto en Wanda bedenken een plan zodat ze Archie zover krijgen dat hij verteld waar de buit ligt opgeborgen.
Het plan luid als volgt: Wanda gaat proberen Archie te verlijden, en ze gaat spelen dat ze helemaal verliefd is op Archie, dan hopen ze dat Archie ook op Wanda valt, en zo proberen ze dan uit Archie te halen waar de buit is.
Het lukt Wanda om Archie te verlijden,en ze zien elkaar steeds vaker.

Op een dag gaat Wanda naar Archie zijn huis om het daar te bezoeken, want Archie’s vrouw en dochter waren toch niet in huis.
Als Wanda en Archie op de bank liggen te zoenen, valt het medaillon van Wanda af, voordat Wanda het medaillon kan pakken, horen ze de vrouw en dochter van Archie thuis komen. Snel verstopt Wanda zich achter een kast. Als Archie’s vrouw de kamer in wandelt, ziet Archie het medaillon liggen, hij probeert het snel te pakken, en hoopt dat zijn vrouw het niet ziet, maar het is al te laat, Archie’s vrouw zag dat hij wat pakte en vraagt wat hij in de hand heeft.
Archie probeert zich eronder uit te praten, maar dat lukt hem niet.
Archie’s vrouw denkt dat het medaillon voor haar is en doet het medaillon gelijk om.
Als Wanda dat ziet, schrikt ze, maar ze mag geen geluiden maken, want dan hoort de vrouw van Archie dat, en dan is ze er gloeiend bij.
Als de vrouw van Archie even naar de keuken loopt, ontsnapt Wanda uit het huis.
Als je Archie een paar dagen later weer spreekt, zegt ze dat ze het medaillon graag terug wil hebben, omdat het een heel belangrijk medaillon is.
Als Archie met veel moeite het medaillon terug heeft, is Wanda heel erg blij.
Wel hebben zij en Archie afgesproken dat ze elkaar niet meer zo vaak zien, omdat daar alleen maar problemen van komen.
Als de dag van de rechtszaak aanbreekt, hebben Otto en Wanda een plan om zo George in de val te lokken, zodat hij verteld waar de buit is, en dan kunnen Otto en Wanda er samen met de buit vandoor.
Wanda moet vertellen waar ze haar verloofde George voor het laatst zag op de dag van de overval, ze verteld dat ze hem tegen een uur of 5 met een geweer zag weggaan.
Toen wist de rechter het zeker, George was de dader.
Dan Moet George vertellen waar hij de buit gelaten heeft, als hij dan verteld dat hij het op het vliegveld heeft verborgen gaan Otto en Wanda daar gelijk heen, maar zij waren niet de enigen die wisten dat de buit op het vliegveld was, Ken wist dat ook, en ging ook naar het vliegveld toe.
Als ze op het vliegveld zijn, is Ken zo boos op Otto, dat hij hem een lesje leert, Ken rijd Otto in een bak cement, en Otto zit vast. Omdat het vliegtuig over enkele minuten vertrekt,naar een ander vliegveld waar de buit is, rent Ken snel weg, en probeert nog op tijd bij het vliegtuig te zijn, maar hij is al te laat.
Maar Toch is Wanda niet de enige in het vliegveld, Omdat Archie toch ruzie had met zijn vrouw (die erachter was gekomen dat Archie wat met Wanda had, en gelijk wilde scheiden) was hij achter Wanda aan gegaan.
Otto en Wanda leefden nog lang en gelukkig, ze kregen 17 kinderen, en stichtten een Lepra kliniek op.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.