Good Bye, Lenin! (2003)

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 618 woorden
  • 28 april 2010
  • 23 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
23 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Goodbye Lenin
Duits filmverslag

Samenvatting:
De moeder van Alex krijgt bezoek van een paar medewerkers van haar man omdat hij naar het westen gaat verhuizen. Toen de vader van Alex weg was kreeg zijn moeder een dip waardoor zij in een psychiatrische inrichting moest. Op een gegeven moment gingen er een boel mensen in de DDR demonstreren omdat ze meer vrijheid wouden in de DDR. Alex deed daar toen ook aan mee. Hij werd opgepakt en recht voor zijn ogen kreeg zijn moeder een hartaanval. Ze lag toen voor 8 maanden in een coma in het ziekenhuis. In de tijd dat ze in een coma lag gingen mensen de Berlijnsemuur omgooien. Alex was toen heel veel bij zijn moeder in het ziekenhuis, hij weer daar ook verlieft op een verpleegster. Alex ging toen werken bij een bedrijf die schotels verkocht. Hij verkocht toen een helleboel schotels omdat er veel mensen waren die naar het WK voetbal wouden kijken.
Toen zijn moeder Hanna uit haar coma kwam wou Alex dat ze thuis verder kwam rusten. Er was wel een ding Hanna mocht zich niet te veel spannen en niet stressen. Hij mocht toen ook niet vertellen van de dokter dat de Berlijnse muur was gevallen want ze waren bang dat ze zich dan te veel ging stressen en weer een hartaanval kreeg. Het was daarom ook heel moeilijk om het allemaal verborgen te houden voor zijn moeder omdat hij alles hetzelfde moest houden als voordat de muur viel. Hij besluit daarom om het journaal zo realistisch mogelijk na te spelen samen met zijn vriend. Maar als Alex en zijn zus Ariane hun moeder op geld vragen. Vraagt hun moeder aan hen waarom. Zij zeggen omdat alles duurder is geworden. Hun moeder antwoord at het geld in een la ligt met een dubbele bodem. Maar toen hij en zijn zus het geld gingen inwisselen bleekt dat ze daarvoor net 2 dagen te laat waren.
Alex en de zuster nu een relatie mee had gingen samen in een leegstaand huis wonen. Ze namen een huis waar iemand uit vertrokken was naar het westen want diegene had niks mee genomen naar het westen.
Toen ze hun moeders verjaardag gingen vieren zag hun moeder een Coca Cola-vlag opgehangen worden. Alex moest toen zo snel mogelijk een journaal maken waar dat in uitgelegd word. Toen Alex in zijn moeders kamer in slaap was gevallen ging zijn moeder voor het eerst na een paar maanden naar buiten zonder dat Alex het merkt. Toen ze buiten was ziet ze van alles wat eerst niet in de DDR was. Dit moet hij weer duidelijk maken door een TV opname.
Zijn zus Ariane wilt dat Alex alles aan zijn moeder uitlegt maar Alex wilt dat niet.
Ze gaan met zijn allen buiten de stad naar het platteland op vakantie. Hun moeder Hanna verteld aan Alex en Ariane iets heeft voor gehouden. Ze zij dat hun vader niet zomaar naar het westen was vertrokken. En dat zij later met de kinderen naar hem toe zou gaan maar nooit had gedaan. Ze zij ook dat hun vader ook een heleboel brieven had gestuurd. Die had ze verstopt achter in een keukenkastje.
Die nacht krijgt hun moeder weer een hartaanval en moest ze weer naar het ziekenhuis. De artsen zijden dat ze niet lang meer te leven had. Ze had nog een wens, dat was om haar man nog 1 keer terug te zien. Ariane had de brieven terug gevonden met het adres erop van hun vader. Die nacht gaat Alex nog naar hem toen en verteld hem alles. Toen Hanna hem had gezien overleed ze een korte tijd later. Haar laatste wens was ook dat als ze overlijd dat haar as geschoten werd met vuurwerk.

REACTIES

H.

H.

SLECHT!! KLOPT NIET


xxx Henk

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Good Bye, Lenin! (2003)"