*Hoofdpersonen
Alexander Kerner
Christiane Kerner (moeder)
Lara
Ariane Kerner
*hoe zit de relaties in elkaar
- Alexander is de zoon van Christiane Kerner. Lara is zijn vriendin die hij bij de demonstratie heeft ontmoet. Daar vertellen ze elkaar hun naam, maar worden uit elkaar gedreven. Later komen ze elkaar weer tegen in het ziekenhuis waar Lara Alexander zijn moeder verzorgt.
- Christiane Kerner is de moeder van Alexander en Ariane. Om haar draait het verhaal. Door een hartinfarct raakt ze in een langdurige coma. Voor haar coma bestond de DDR nog en de Berlijnse muur. Christiane was een groot aanhanger van de DDR. Nadat ze uit haar coma is gekomen is alles veranderd, maar volgens de dokter zou het een te grote schrok zijn als ze erachter zou komen dat het heel anders is geworden. Alexander, Ariane, Lara en Denis (de vriend van Ariane) zorgen ervoor dat het 1 groot poppenkast wordt.
- Lara is de vriendin van Alexander. Ze verzorgde Christiane tijdens en na haar coma.

- Ariane is de dochter van Christiane Kerner. Ze heeft 1 dochtertje genaamd Paula. Aan het einde van de film is ze nog een keer zwanger. Ze werkt bij de Burger King en kwam daar ook haar vader onverwachts tegen.
*politieke verhouding/betekenis
Het verhaal begint in 1978 toen Honecker nog aan de macht al 7 jaar aan de macht was en de Berlijnse muur die West-Duitsland en Oost-Duitsland scheidde nog was. In 1989 vierde de DDR hun 40 jarige bestaan. Maar in hetzelfde jaar valt de Berlijnse muur: West- en Oost-Duitsland worden één.
Toen kwam er een nieuw staatshoofd: Manfred Gerlach.
*de (geschiedenis) ontwikkeling
Na de val van de muur heeft de politiek van bondskanselier Kohl ervoor gezorgd dat de Duitse eenwording een feit werd. Hij wist met hulp van de Amerikaanse president Bush zowel de westerse bondgenoten als de Sovjet-Unie en de Oost-Europese staten te winnen voor zijn plannen om de Duitse deling tussen Oost en West te doen verdwijnen. Ook kreeg hij het voor elkaar om in zijn eigen land en volk veel vertrouwen te winnen. De Duitsers gingen geloven dat hun land weer één kon worden. Op 9 november 1989 vond de officiële Wiedervereinigung plaats.
*sociaal maatschappelijke relaties
De DDR was een behoorlijk kunstmatige staat. De DDR liet de mensen denken dat het communisme de beste manier was om een land te besturen. Daarom deden ze er ook alles aan om de eventuele Duits-nationalistische gevoelens. De DDR had het hoogste inkomen per hoofd van de bevolking, maar werden er nooit op toegewezen. De mensen gingen weg van het Oostblok naar het westen. De leegloop was zo sterk, dat tussen West- en Oost-Berlijn een muur moest worden gebouwd. De bouw van die muur begon op 13 augustus 1961. Deze muur was niet hetzelfde als het IJzeren gordijn dat al ongeveer sinds 1945 Europa in tweeën deelde.

Toen de muur was gebouwd werden de mensen eigenlijk opgesloten in het Oostblok. Zo erg dat ze niet wisten hoe het in het westen ging en in andere landen. Alles werd voorgeschoteld: Je had maar één soort school, één merk auto, luxe artikelen waren niet of nauwelijks verkrijgbaar. De variaties in het aanbod van productie was beperkt. Er was geen vrijheid van meningsuiting. Er was censuur en je werd streng gecontroleerd. Mensen mochten niet zomaar naar het westen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.