Emil und die Detektive (2001)

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 546 woorden
  • 16 juli 2008
  • 26 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
26 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Emil und die Detektive

Emil woont bij zijn vader want zijn ouders zijn gescheiden. Op zijn 13de verjaardag zijn hij en zijn vader naar het strand geweest met de nieuwe vlieger van Emil. Als Emil weer thuis is krijgt hij een brief van zijn moeder uit Montreal voor zijn verjaardag met 500 Frank.
Emil’s zijn vader beland in het ziekenhuis door een auto-ongeluk en ze krijgen een brief van de politie dat het rijbewijs wordt ingetrokken. Emil zijn vader denkt dat hij het niet alleen gaat redden en stuurt hem naar de zus van Emil zijn leraar in Berlijn. Emil neemt 1500 Frank mee om een rijbewijs voor zijn vader te kopen. Onderweg in de trein ontmoet Emil een man die Max heet. Max biedt Emil een drankje aan en Emil drink dat op waardoor Emil in slaap valt. Als Emil weer wakker is en Max de trein uitstapt, gaat Emil achter hem aan.
Ondertussen staan de kennissen waar Emil zou gaan logeren op het station op hem te wachten, maar Emil komt niet aan.

Emil moet eten en daar heeft hij geen geld voor en daarom steelt hij het, maar dan wordt hij betrapt door een meisje, Pony.
Emil legt aan haar het hele verhaal uit en Pony word ook kwaad op de man. Pony roept al haar vrienden op om Emil te helpen. Eén van haar vrienden, Tipsy, gaat bij de kennissen van Emil slapen, en zegt dat hij Emil is. De andere vrienden uit de vriendengroep gaan Max achtervolgen met een taxi. Max stapt bij een hotel uit. Pony gaat ook daar naar binnen en doet zich voor als de dochter van een beroemde filmster. (Max is de filmster)
Ze krijgt dan de sleutel van de kamer van Max en Emil gaat naar binnen terwijl Pony op de wacht staat. Op hetzelfde moment is Max in een andere kamer bezig sieraden te stelen, maar dan komt er iemand van de roomservice langs. Max wilt vluchten naar zijn eigen kamer over het balkon waar Emil bezig is om de 1500 euro te zoeken. Max komt binnen en Emil verstopt zich onder het bed. Als Max slaapt kan Emil eindelijk ontsnappen, en hij neemt een koffer met sieraden mee terwijl Max het geld in zijn broekzak heeft.

Tipsy heeft ondertussen het hele verhaal tegen Gustav (dat is het zoontje van de kennis) verteld, en neemt hem mee naar de vriendengroep.
Doordat Emil een brief heeft laten vallen terwijl hij wilde ontsnappen uit de kamer van Max heeft Max Pony gekidnapt. Pony belt Emil op om voor Max te zeggen dat hij zijn koffer terug wil en dat er geen politie bij mag zijn. De vriendengroep delen in de hele stad pamfletten rond om veel mensen bij elkaar te zoeken. Als Emil bij het afgesproken plek staat om de koffer voor pony te ruilen wordt Max achtervolgd door een groep kinderen. De enige weg die Max nog op kan is richting de kerk, waar Gustav’s moeder is. Pony vertelt het hele verhaal aan Gustav’s zijn moeder en Max zegt dat het niet waar is. Gustav’s moeder zegt tegen Max dat hij de koffer moet openen om te laten zien dat hij onschuldig is. Max rent de kerk uit maar wordt buiten gepakt door de politie.

REACTIES

D.

D.

Goed

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Emil und die Detektive (2001)"