Informatie over het programma:
Datum: 19 en 20 oktober 2005
Zender: ARD
Tijd: deel 1, 19 oktober, van 20.15 tot 21.45
deel 2, 20 oktober, van 20.15 tot 21.45
Duur: 3 uur precies (zonder pauzes)

Samenvatting

De film begint in 1943, wanneer Hitler zijn persoonlijke secretaresse aanneemt. Dan verspringt de film ineens naar anderhalf jaar later, het eind van de 2e wereld oorlog is al in zicht. De Russen komen Berlijn in en er ontstaan gevechten tussen de Duitsers en Russen. De film draait grotendeels om Hitler. Hij heeft zich, met enige van zijn generaals en vertrouwelingen, verschanst in de bunker onder de Rijkskanselarij.
Ook is zijn secretaresse Traudl Junge erbij. Alles gaat mis en de oorlog dreigt verloren te worden, maar Traudl wil Hitler niet in de steek laten.


Hitler wil niet inzien dat hij de oorlog aan het verliezen is. Hij laat zijn commandanten legers inzetten die al niet meer bestaan. Er vallen vele slachtoffers en Hitler kan het op een gegeven moment niet meer aan, hij wordt gek van zichzelf en alle verliezen. Dan breekt de laatste dag aan. Hij trouwt met Eva Braun, de vrouw die hem altijd heeft bijgestaan. Samen plegen ze een paar uur erna zelfmoord, Hitler door middel van een pistool en Eva door een vergif. Hun lichamen worden verbrand zodat die niet in de handen van de vijanden komen.
De andere mensen die in de bunker verschuilt zaten, konden nog op tijd ontsnappen en zijn toen door de Russen uit Berlijn gelaten. Toen liep de film af, je weet niet wat er met die mensen is gebeurt.

Mijn mening:

Ik vond de film erg lang duren. Maar gelukkig was hij in 2 delen. Ik kon het aardig volgen in het Duits. Ik vond de film niet zo heel erg leuk. Het was wel interessant om te zien hoe de oorlog nou eigenlijk afliep met Hitler, maar eigenlijk hou ik niet zo van oorlog films. Je zag allemaal bloed en dode mensen. Je weet natuurlijk wel dat het nep is, maar toch. De film ging niet over de joden. Die zag je er bijna niet in, dat kwam natuurlijk omdat het over de laatste dagen van Hitler´s leven ging. Het was wel een goede film, maar ik hoef hem niet nog een keer te zien.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.