ADVERTENTIE
Heb jij je pws of sectorwerkstuk al ingeleverd bij het Rijksmuseum?

Heeft jouw PWS of Sectorwerkstuk een link met het Rijksmuseum? Vergeet dan niet voor 1 februari je verslag in te sturen voor de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd en maak kans op €1500 en een traineeship!

Filmduur:209 min (3 uur en 29 min)Samenvatting:

De Film gaat over een Duitse onderzeeër. Voordat deze Duitse U-96 uitvaart is er een groot feest. Wanneer de onderzeeër uitvaart komen ze in een storm terecht. Op een gegeven moment nemen ze een torpedoschip waar op de radar. Het blijkt een Brits schip te zijn. Ze duiken onder water met hun onderzeeër en naderen het schip van de Britten. Er wordt wel op ze gejaagd met een soort mijnen, ze worden 2 keer geraakt, wanneer ze de kans krijgen bombarderen ze terug, dit lukt ze ook maar ze worden daarna nog een keer geraakt. Bij de tweede keer dringt er allemaal water het schip binnen de bemanning gaat als een gek te werk om alle lekken te dichten dit lukt ze ook wel. Nu is het de beurt van de Duitse U-96 om de anderen te bombarderen en dat is ze ook twee keer gelukt. Maar de Britten lukte het om de Duitse boot nog een maal te raken. Hierna ontstond er een brand maar deze is al weer snel geblust. Ondertussen heeft de U-96 ook al twee keer de Britten geraakt. Na nog een inslag van de Britten zonk de U-96 naar de bodem. De accu's en motoren begaven het, de radio was kapot en de zuurstof dreigde op te raken. De bemanningsleden hebben de boot weer gerepareerd en ze varen verder in richting van de haven. Bombardementen worden uitgevoerd door overvliegende vliegtuigen en het overgrote deel van de bemanning gaat dood. Maar ook een deel kon nog veilig aan land komen.Mening:

Ik vond de film toch wel gemakkelijk te volgen. We hebben dit met een heel stel samen gekeken dus als iets onduidelijk was wist vaak een van de andere wel te vertellen wat er nou gebeurde… Ik vond de film zelf niet echt leuk omdat ik niet zo van oorlogsfilms houd.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

M.

M.

Hey
bedankt voor het verslag :P

15 jaar geleden

J.

J.

goed gedaan schat
!!!

10 jaar geleden