Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (1981)

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 791 woorden
  • 30 oktober 2006
  • 46 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
46 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Naam van de speelfilm: Christiane F 1) Naar wat voor soort speelfilm heb je gekeken? Was het bijvoorbeeld een actiefilm of een liefdesfilm? Dramafilm. 2) Noem de 5 belangrijkste personen uit de film en noteer wat hun rol in de film is (bijvoorbeeld dader, slachtoffer, aanstichter of getuige). Persoon rol
1 Christiane: ze is een 13 jaar oud meisje (gedurende de film wordt ze 14) en raakt verslaafd aan heroïne. Naar haar is de film ook vernoemd. 2 Detlev: is de vriend van Christiane. Hij was al verslaafd aan heroïne en haalt Christiane over om het ook te gebruiken. 3 Atze: vriend van Detlev en Christiane. Gebruikt ook heroïne. 4 Babsi: vriendin die Christiane ontmoet als ze al aan de drugs is. Ze wil later afkicken maar lukt haar niet en pleegt zelfmoord. 5 moeder van Christiane: als ze erachter komt dat Christiane aan de drugs is probeert ze haar te helpen. 3) In welke relatie staan de hierboven genoemde personen tot elkaar? Christiane en Detlev krijgen iets met elkaar. Atze is een vriend van Detlev en Christiane. Babsi is een vriendin van Christiane. De moeder van Christiane probeert haar te helpen om van de drugs af te komen.
4) Met welke personen uit de film heb je, je kunnen identificeren en met welke juist niet? Schrijf de naam/namen van de persoon/personen op, je waardering: positief (+) of negatief (-), en reden waarom je dat vond. Christiane (-) Detlev (-) Atze (-) Babsi (-) Ik kan me met niemand identificeren want ik zit niet aan de drugs en heb geen problemen thuis. 5) Beschrijf kort de inhoud van de film. Christiane is niet gelukkig thuis. Samen met een vriendin gaat ze naar een discotheek “Sound”. Daar ontmoet ze Detlev. De volgende keer dat ze daar weer komt krijgt ze iets met hem. Detlev en zijn vrienden gebruiken heroïne en proberen Christiane ook over te halen om het ook te gaan gebruiken. Uiteindelijk raakt ze eraan verslaafd en doet er alles aan om aan geld te komen. Ze steelt zelfs geld van haar eigen moeder. Dan overlijdt Atze aan een overdosis. Als Christiane’s moeder erachter komt dat Christiane heroïne spuit sluit ze haar en Detlev op in een kamer in hun huis zodat ze kunnen afkicken. Het is heel erg zwaar maar het lukt ze wel. Ze houden het niet lang vol of ze zitten alweer aan de heroïne. Ze gaan bij een vriend van Detlev wonen. Daar loopt Christiane weg. Babsi haar beste vriendin overlijdt ook aan een overdosis. Christiane besluit om er voorgoed een einde aan te maken. Ze wil zelfmoord plegen door ook een overdosis te nemen maar ze word op tijd gevonden. Uiteindelijk gaat ze bij haar oma wonen. 6) Beschrijf 3 belangrijke scènes uit de film in elk maximaal 40 woorden. Schrijf de reden op waarom je juist voor deze scènes hebt gekozen. A: Christiane word overgehaald om ook heroïne te spuiten. (Ik heb deze scène gekozen omdat ze dan verslaafd raakt aan heroïne) B: Christiane gaat met een man mee en trekt hem af om aan geld te komen. (Ik heb deze scène gekozen omdat je dan ziet wat mensen die verslaafd zijn allemaal doen om aan geld te komen) C: Christiane probeert zelfmoord te plegen door een overdosis te nemen. (Ik heb deze scène gekozen omdat ze helemaal radeloos is en niet meer weet wat ze moet doen en besluit om dan maar zelfmoord te plegen) 7) Noteer 4 specifieke uitdrukkingen die bij jouw type film horen. Bijvoorbeeld: politiefilm: ‘Sie sind verhaftet’. 1 Kohle
2 Quatsch
3 Mensch, ich brauch’ nen Druch
4 Ich gehe auf cold Turkey 8) Heeft de film een boodschap en zo ja, welke? Ja, dat je nooit aan de drugs moet gaan en zeker geen heroïne want daar ben je meteen verslaafd aan en kom je amper vanaf. 9) Geef een waardeoordeel over de film. Zet kruisjes in het volgende schema. Je kunt het schema aanvullen indien nodig. Ik vond de film: Spannend (+) Verrassend (+) Humoristisch (-) Goed geacteerd (+) Aan te bevelen (+) Zielig (+)
10) Vat je oordeel samen en geef een toelichting. Ik had deze film al een keer eerder gezien in de tweede en ik vond het een hele goede film en het is goed geacteerd. Ik kan de film zeker aanbevelen. Ook leer je er weer iets van dat je niet aan drugs moet beginnen en je ziet wat er anders allemaal kan gebeuren. 11) Kun je of wil je nog meer vertellen over de film? Noteer je opmerkingen hieronder. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De rol van Christiane word gespeeld door Natja Brunckhorst. De overige rollen worden gespeld door Thomas Haustein, Jens Kuphal, Rainer Woelk, Christiane Reichelt en Daniela Jaeger. De regisseur van de film is Ulrich Edel. Er is ook een boek over gemaakt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (1981)"