Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Zwartboek (2006)

Beoordeling 4.3
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 330 woorden
  • 11 augustus 2008
  • 39 keer beoordeeld
Cijfer 4.3
39 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Zwartboek

De film genaamd zwartboek is een zeer goede film wat een goed beeld geeft over de tweede wereld oorlog. De film begint bij een boerderij waar een jood(genaamd Rachel Steinn) onderduikt. Op een gegeven moment gaat ze bij de pier zitten om wat muziek te luisteren, maar dat wordt wreed verstoort door een Duitse bommenwerper die een bom gooit op de boerderij. Rachel gaat met een man mee en gaat daar even schuilen tot ze worden gewaarschuwd door een vriend die bij de politie werkt. Hij heeft 1 plan om te ontsnappen, met een boot vanaf de Bieschbos naar Engeland, dat doet ze. De volgende dag gaat ze met de man mee naar de plaats om op te stappen om naar Engeland te gaan. Onderweg zegt de man dat ze de verkeerde kant opgaan en even later zijn ze in een valstrik gelopen van de Duitsers. Alleen Rachel overleeft het. Ze gaat daarna bij een verzet. Daar krijgt ze de opdracht om een Duitse officier (Müntze) te verleiden. Dat gaat ze doen. In de tussentijd gaat het verzet verscheidde plannetjes maken om zo min mogelijk doden te krijgen. Alles gaat goed tot Rachel betrapt wordt. Ze komen van het ene probleem in het andere. Het verzet denkt dat Rachel hun verraden heeft en probeert haar te vermoorden, maar ze staat ook al op de lijst om vermoord te worden door de Duitsers net als Müntze, omdat hij het verzet heeft geholpen. Het lukt hun te ontsnappen en blijven ondergedoken tot de oorlog is afgelopen. Dan komen er nog meer problemen. Müntze wordt alsnog opgepakt en later vermoord door de Duitsers, Rachel wordt door oud verzetsleden bijna vermoord. Later gaat het wat beter met Rachel als ze met de baas van het verzet en hem de waarheid verteld. De veroorzaker van dat wordt vermoord door zijn eigen trucje om te ontsnappen(in een lijkwagen met kist). Omdat Rachel en de baas van het verzet ze tegen hebben gestopt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Zwartboek (2006)"