Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Volver (2006)

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 490 woorden
  • 24 juli 2008
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
5 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Volver

Een film van Pedro Almodovar
met Penelope Cruz, Lola Duenas en Blanca Portillo
Spanje, 2006
121 minuten

Raimunda (Penelope Cruz) is een huisvrouw die schoonmaakwerk doet en het gezin in stand probeert te houden met weinig. Ze heeft een dochter, Paula, van vijftien jaar. Haar man raakt vaak zijn baan kwijt en hangt veel in het huis. Als Paula hem vermoordt omdat hij haar probeert te verkrachten begint een hectische periode voor Raimunda, Sole (haar zus) en Paula.
Raimunda probeert de dood van haar man te verbergen en neemt de restaurant van haar buurman (op vakantie) stiekem over. Sole die een illegale kapsalon heeft en alleen woont sinds haar man ervandoor ging met een cliënte probeert te verbergen dat hun ‘dode’ moeder bij haar logeert, Paula schijnt heel goed met haar oma op te kunnen schieten. Ondertussen komt Augustina, een oude vriendin, te weten dat ze kanker heeft en wil de waarheid weten over haar overleden ‘hippie’ moeder die haar verbindt met de familie van Raimunda. Iedereen probeert dingen te verbergen en dat leidt uiteindelijk tot een groot zooitje. Raimunda ontdekt haar moeder en na een lange praat komt ze te weten alles wat ze niet wist en haar daarom zo kwaad maakte op haar moeder. Haar vader was niet overleden samen met haar moeder maar met de moeder van Augustina met wie hij al jaren een ‘scharrel’ had. Ze waren dus niet zo ‘romantisch samen’ overleden zoals Raimunda altijd sarcastisch zei. De moeder van Raimunda voelt zich schuldig omdat ze nooit eerder kwam te weten dat Raimunda verkracht werd door haar eigen vader en zwanger van hem raakte (van Paula) totdat ze als ‘geest’ bij haar oude zus ging wonen die haar alles vertelde. Raimunda had een speciale band met haar tante die de laatste tijden verzorgd werd door buurvrouw Augustina in geboorteplaats La Mancha. Ze ging na de verkrachting meteen bij haar, trouwde heel snel en haar man accepteerde Paula op te groeien als zijn dochter.


Het verhaal, in chronologisch volgorde speelt zich af in de buitenwijken van Madrid en in een klein dorpje La Mancha. De hoofdpersonen kleden zich erg ‘gewoontjes’, het zijn mensen die een gewone leven leiden in een al niet te rijke omgeving, soms is het een beetje ouderwets. De scène die het meest gebleven is wanneer ze het mes weghaalt van het lichaam van haar man, en dat ze ernaar kijkt met een vreemd maar tegelijk ook grappig vies gezicht.
De film is een drama en er zijn geen speciale effecten, hoewel de muziek wel mooi is van Alberto Iglesias.

Almodovar heeft altijd een zwak voor vrouwen gehad en maakte al altijd films die sterke vrouwelijke figuren hadden. Hij laat hier het verhaal zien van drie vrouwen, drie sterke vrouwen, die moeiteloos koelkasten slepen en putten graven maar die geconfronteerd worden met leugens, gekte, geheimen, bijgeloof en zelfs de dood.
Het is een film die iedereen kan zien, maar dan toch denk ik boven de ‘kinderleeftijd’.

REACTIES

S.

S.

Dit is inhoudelijk best een goed verslag. Maar er zitten wel erg veel stijlfouten en grammaticale fouten in, het is af en toe echt geen Nederlands.

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Volver (2006)"