Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Troy (2004)

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 5e klas vwo | 561 woorden
  • 13 december 2004
  • 29 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
29 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Het verhaal De regisseur Wolfgang Petersen liet zich voor de film Troy inspireren door Homerus, deze man heeft vroeger het verhaal Ilias geschreven en de legende rond het paard van Troje. Ook draait Troy om een van de meest mythische figuren uit de Griekse oudheid: Achilles
De Trojaan Paris (Orlando Bloom) wordt de mooiste vrouw ter wereld beloofd door de godin Aphrodite. Paris kiest de Spartaanse Helena (Diane Kruger), zij wordt vervolgens door de Trojanen ontvoerd. De koning Menelaos (Brendan Gleeson) is de echtgenoot van Helena. Menelaos gaat naar zijn machtige broer Agamemnon (Brian Cox). Agamemnon ziet in de ontvoering van koningin Helena (Diane Kruger) een goede reden om het opstandige Troje aan te vallen. Hierdoor lijkt het alsof Agamemnon zijn broer wil helpen, in werkelijkheid wordt Agamemnon geleid door zijn eigen hebzucht. Hij wil de macht van Troje om de heerschappij over zijn nu al kolossale rijk zeker te stellen. De ommuurde stad Troje, geleid door koning Prium (Peter O'Toole), is een stad die geen leger ooit heeft kunnen breken. Troje wordt bewaakt door de sterke Hector (Eric Bana).De enige man die kan zorgen voor een overwinning op de stad Troje is Achilles (Brad Pitt). Agamemnon verzamelt soldaten uit Griekenland en vaart met een leger van 50.000 man naar Troje. Voorop vaart de held Achilles met zijn `discipelen’. Achilles vecht nooit voor een land of een koning, maar alleen uit ijdelheid: zijn naam moet over duizenden jaren nog bekend zijn. Van zijn moeder, de godin Thetis, weet hij dat de oorlog in Troje twee dingen betekent voor Achilles: eeuwige glorie en zijn ondergang. Achilles vaart samen met zijn eigen mannen vooruit en ze zorgen voor de eerste overwinning. Agamemnon en Achilles krijgen ruzie, Achilles wil niet meer verder vechten. De Grieken lijden grote verliezen tegen het Trojaanse leger van Hektor. De Grieken beseffen dat Achilles nodig is om de oorlog te winnen, en deze komt uit zichzelf terug als Hektor door een vergissing Achilles' neef doodt. Hierna besluiten Achilles en Hektor om tegen elkaar te vechten. Iedereen ziet hoe Achilles wint en Hektor dood. Hiermee heeft hij wraak genomen om de dood van zijn neef. Achilles geeft Priamonos 10 dagen de tijd om te rouwen om zijn zoon Hektor en hem in eer te begraven. De Grieken hebben hierdoor de tijd om een plan te bedenken. Na deze 10 dagen willen de Trojanen weer verder vechten, de Grieken blijken verdwenen te zijn. Het enige wat er nog stond was een groot houten paard. De Trojanen zagen het als een geschenk van de vijand en namen het mee de stad in. De Trojanen vierden feest. ’s Avonds wanneer het donker is komen de verborgen Griekse soldaten, waaronder Archilles, uit het paard gekropen. Zij openen de stadspoorten waardoor zo het Griekse leger, dat al die tijd zicht heeft weten te verstoppen aan de andere kant van het eiland Troje, kon binnenvallen en Troje kon veroveren. Mening De film was erg mooi om te zien. De film zag er erg realistisch uit, de gevechten zagen er echt uit. De film duurde erg lang, maar het was niet erg om er zo lang naar te kijken. Het is mooi dat zo’n oud verhaal nu weer te zien is als film. Zo leer je toch weer wat van de geschiedenis. Naast een leuke en mooie film is het ook nog een educatieve film om te zien.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Troy (2004)"