ADVERTENTIE
Open Avond = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Avond op woensdag 9 december dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel al je vragen én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo?

Meld je dan nu aan!

Algemene Gegevens

Titel: Lord of the Rings, the Two Towers

Regisseur: Peter Jackson

Jaartal: 2002

Genre: Fantasy

Land van herkomst: Verenigde Staten

Hoofdrolspelers:

Frodo – Elijah Wood

Gandalf - Ian McKellen

Legolas - Orlando Bloom

Aragorn – Viggo MortensenIk heb de film gezien in Cinéstar in Enschede. De zaal was, zelfs toen (bijna 3 maanden na de première) bijna helemaal vol! Ik had gelukkig gereserveerd, en had dus een hele mooie plek.

PlotThe Two Towers begint waar The Fellowship Of The Ring is geëindigd, in de bergen van Emyn Muil. Vanaf hier zijn er drie verschillende verhaallijnen. Frodo en Sam zijn op weg naar Mordor, Pepijn en Merijn zijn gevangen genomen door Uruk-Hai, en Gimli, Legolas en Aragorn proberen Pepijn en Merijn te bevrijden.

Frodo en Sam zijn op weg naar Mordor maar ze merken dat ze steeds rondjes lopen. Nadat het avond begint te worden, besluiten ze om hun kamp op te slaan. ‘s Nachts worden ze beslopen door een raar wezen, Gollem, die de Ring van Frodo probeert af te pakken. Frodo en Sam verkomen dit en nemen Gollem gevangen. Frodo begint echter toch medelijden met Gollem te krijgen en belooft hem los te laten als hij hen de weg naar Mordor wijst. Uiteindelijk belanden ze toch nog voor de poorten van Mordor. Frodo wil proberen snel door de poort naar binnen te rennen, maar Gollem zegt dat hij een andere weg naar de Doemberg weet.Ondertussen wordt de groep met Uruk-Hai aangevallen door een leger mensen, die verjaagd zijn uit Rohan. Merijn en Pepijn zien hierdoor kans te ontsnappen en het bos in te vluchten. In het bos worden ze gevonden door een ent. Enten zijn boomachtige wezens die het bos moeten beschermen. Merijn vraagt de enten om te helpen in de oorlog tegen Saruman. De enten besluiten dit niet te doen, maar nadat ze een groot stuk door Saruman verwoest bos vinden, besluiten ze om Saruman toch aan te vallen. Merkwaardig genoeg, zien ze helemaal geen leger, en vernietigen ze Saruman’s basis.

Aragorn, Legolas en Gimli ontmoeten het leger van Rohan, die hen duidelijk maakt dat ze iedereen die ze tegen kwamen vermoord en verbrand hadden. Aragorn kan het niet geloven en snelt naar het slagveld. Daar aangekomen ziet hij sporen die er op wijzen dat de jonge Hobbits het bos zijn ingevlucht. Ze leven dus nog! Diep in het bos krijgen ze een bezoekje van Gandalf. In het eerste deel werd Gandalf doodgewaand, en ze zijn dus heel blij dat ze hem zien. Samen besluiten ze om met Gandalf naar Rohan te gaan. Daar aangekomen merkt Gandalf dat de koning, Theodin, onder de macht van Saruman staat. Gandalf, bevrijdt Theodin van Saruman’s toverkracht. Aragorn ziet op een verkenningstocht dat Saruman 10-duizenden Uruk-Hai heeft gemobiliseerd voor een aanval op Rohan. Theodin besluit zijn volk naar de vesting Helmsdiepte te brengen om daar de aanval van Saruman op te wachten. Gandalf gaat proberen hulp te halen omdat het leger van Rohan heel er zwak is en de kans op een overwinning uitermate klein. Gelukkig komen er een groot aantal elfen helpen. Als de Uruk-Hai hun aanval inzetten wordt al snel duidelijk dat Rohan geen kans van overwinnen heeft. De Uruk-Hai veroveren het hele kasteel, maar net als Theodin, Legolas, Aragorn en Gimli het willen opgeven, komt Gandalf ten hulp. Hij heeft een gigantisch groot leger meegenomen, en de Uruk-Hai blazen de terugtocht.

Hier eindigt deel 2. In het laatste deel krijgen we dus te zien hoe Frodo, Sam en Gollem hun weg naar de Doemberg vervolgen.Middelen


Het verhaal speelt zich af op heel erg veel verschillende locaties. Één van de belangrijkste is Helmsdiepte. Hier wordt het gevecht tussen het volk van Rohan en het leger van Saruman gehouden. Een andere belangrijke plek is Mordor, deze plek is heel erg donker en grimmig weer gegeven, zodat het een heel kwaadaardige uitstraling krijgt. Belichting speelt een belangrijke rol in de film, door belichting kan men makkelijk aangeven of iemand goedaardig of kwaadaardig is. Zo is in Mordor alles heel donker, maar in Rohan alles heel erg licht. De muziek die gebruikt werd is speciaal gecomponeerd voor de muziek. Je hoort opzwepende muziek bij veldslagen, en een beetje neerslachtige muziek als het even tegen zit.

PersonagesFrodo Balings is een jonge Hobbit uit de Gouw. Hij is via zijn oom, Bilbo Balings, aan de ring gekomen en hij heeft als doel om de ring te vernietigen door hem in de Doemberg te gooien. Frodo heeft zwart krullend haar en is niet groter als 1 meter 40.

Sam Gewissies is Frodo’s beste vriend. Hij is ook een hobbit. Sam is zelfs dom en heel onhandig, maar blijft Frodo steunen tot het einde.

Aragorn is een erfgenaam van Isildur, een van de mensen die vroeger Sauron verslagen heeft. Hij zorgt sinds het begin van het verhaal voor de veiligheid van Frodo en zat in het reisgenootschap uit deel 1. Aragorn is een heel mysterieus iemand. Hij gaat ook veel om met elfen.

Gandalf is een tovenaar. Hij stierf in het eerste deel, maar herrees veel en veel machtiger. Hij is degene die er achter kwam dat de ring van Bilbo werkelijk de machtigste ring was.

Thematiek en interpretatie

De Lord of the Rings serie, is een verfilming van een boek. Dit boek is geschreven door Tolkien, en geld als een van de belangrijkste fantasy boeken. De regisseur heeft niet helemaal de verhaallijn van het boek gevolgd, de film zou dan veel te lang worden. Gelukkig heeft de regisseur geen belangrijke dingen vergeten!

Boeiende werking

Ik vind deze film heel erg boeiend. Nu ik er over na denk vind ik eigenlijk geen enkel stukje niet-boeiend! De regisseur heeft de film in drie delen opgesplitst, omdat de film anders veel te lang zou duren. Dit deel duurde alleen al 3 uur! Doordat er drie delen van de film zijn, blijf je jezelf na de film vragen hoe het nu verder zou gaan. Dit zorgt ervoor dat je bijna zeker weer naar de volgende film gaat.

Camerawerk en montage

De gigantische veldslag op het eind van de film is mij absoluut het meest bijgebleven. Ik vind het knap van de regisseur dat hij veel verschillende dingen daar in verwerkt heeft. Er zitten natuurlijk veel gevechtsscènes maar ook veel humor. Met name Gimli komt heel erg grappig over.

Recensie

Ik vind deze film één van de mooiste films die ik ooit gezien heb, misschien zelfs wel de mooiste. De film komt geloofwaardig over, er zit actie, spanning en zelfs humor in. Als je naar de film kijkt dan krijg je het gevoel dat elven, hobbits en dwergen echt bestaan. Zo geloofwaardig komt alles over. Het acteren van Frodo vind ik zelf briljant. Gollem is geen echte acteur maar volledig met specialeffects gemaakt. Ik vind dit zo goed gelukt, het lijkt alsof je een echt persoon ziet lopen. De muziek is ook uitermate goed gebruikt. De muziek die je in een scène hoort, past altijd bij de omstandigheden. Mijn totaal oordeel over deze film is dan ook niets dan lovend. Mijn cijfer voor de film: een 9½ !!!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.