Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Sommersturm (2004)

Beoordeling 3
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 625 woorden
  • 4 november 2006
  • 15 keer beoordeeld
  • Cijfer 3
  • 15 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
Methode
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!
1. Algemene gegevens.

 Sommersturm
Duitsland 2004, Duits gesproken,
Regisseur:Marco Kreuzpaintner
Scenario: Marco Kreuzpaintner, Thomas Bahmann
Camera: Daniel Gottschalk
Acteurs: Robert Stadlober, Kostja Ullmann, Alicja Bachleda-Curus, Jürgen Tonkel, iriam Morgenstern
 De film heb ik gezien in cinema pardiso
 Ik kan de film niet echt in een bepaald genre indelen.

2. plot.

 De twee vrienden Tobi en Achim zitten samen in een roeiteam. Ze praten veel over meisjes en seks. En zo nu en dan voegen ze de daad bij het woord. Maar Tobi heeft eigenlijk gevoelens voor Achim. Wanneer het roeiteam op trainingskamp gaat, ergens aan een meer, beginnen de spanningen te stijgen. Maar aan het zelfde meer is ook een roeivereniging met allemaal homo’s. En Tobi krijgt een relatie met een van die homo’s en dat moet hij dan uit gaan leggen aan zijn vriendin en aan de rest van de groep.

3. Middelen.

 Het verhaal speelt zich af op de roeischool en aan het meer waar ze kamperen. De school is gewoon een gebouw aan het water. En het kamp licht aan een meer in een bosrijke omgeving.

 De belichting speelt niet echt een rol volgens mij.
 De kleding was gewoon een beetje zoals wij gekleed zijn niet opvallend ofzo. En ze waren ook niet opvallend gegrimeerd.
 Er werd wel gebruik gemaakt van achtergrond muziek, en de muziek is niet speciaal gecomponeerd voor de film. Er werden ook vaak hele bekende liedjes gebruikt.
 Er waren niet echt speciale geluidseffecten.

4. personages.

 Tobi: hij is de aanvoerder van het roeiteam. Hij heeft een relatie met anke, maar hij is eigenlijk homo en hij heeft ook gevoelens voor zijn beste vriend Achim.
Achim: hij is de beste vriend van Tobi en hij zit ook in het roeiteam. Hij heeft een relatie met de beste vriendin van Anke.
 De informatie over de personen kreeg je door de gedachten van de personen en door wat ze zeiden en door informatie via anderen.
 De tijd waarin het verhaal zich afspeelt is gewoon nu misschien een paar jaar geleden want nu heeft iedereen een mobiele telefoon en die hebben ze daar niet.


5. thematiek en interpretatie.

 De belangrijkste thema’s zijn liefde en vriendschap.
 Ja, dat homo’s ook gewone mensen zijn en dat ook zomaar je beste vriend ineens homo kan zijn.
 Nee, het is geen verfilming van een boek.

6. Boeiende werking.

 Je werd geboeid door de film omdat je meeleefde met Tobi.
 De regisseur heeft de volgende middelen gebruikt: je wist wat de gedachten waren van Tobi en je hoorde ook wat de rest van hem vond. Ik vond eigenlijk heel de film wel boeiend.

7. Camerawerk en montage.

 De laatste scène is me het meeste bij gebleven dat is wanneer ze allemaal weer vrienden worden en dan op bepaalde momenten staat het beeld even stil, en dan doen ze net of dat er een foto van wordt gemaakt.

8. Recensie.

 Ik vond het een hele leuke film, echt een meiden film.
 De regisseur is er heel goed geslaagd in de uitwerking van het hoofdthema en vooral het thema vriendschap kwam erg goed tot uiting.
 De film was erg geloofwaardig. Het zou echt zo kunnen gebeuren.
 De hoofdrol spelers waren ook erg goed vooral Tobi want je leefde echt met hem mee en hij was ook echt een persoon om die rol te spelen. En zijn vriend Achim was ook goed.
 Er waren niet echt veel speciale effecten gebruikt in de film in ieder geval daar heb ik niet echt op gelet.
 Ik vond het een leuke en goede film alleen soms was het best moeilijk te volgen wie nou bij wie hoorde en wie er nou wel homo was en wie niet. Het was ook een goede film omdat het niet langdradig was ook al duurde de film best lang.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.