Saving Private Ryan (1998)

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 501 woorden
  • 27 april 2001
  • 52 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
52 keer beoordeeld

Film
Taal
Nederlands
Vak
CKV
ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Algemeen
Wie zijn de makers? Steven Spielberg met zijn crew.

Wie zijn de belangrijkste acteurs? Tom Hanks en Matt Damon.

Wat is de titel? Saving Private Ryan.

Hoe lang duurt de film? 163 minuten.

Wanneer is de film gemaakt? In 1998.

Waar en via welk medium heb je de film gezien? Thuis op de video.

Wat zijn je verwachtingenvan de film/video? Het lijkt me een droevige film met veel actie en geweld.

Kenmerken
Van welk filmgenre is er sprake? Oorlogsfilm.

Wat valt je op aan de camerastanden? De camera’s lopen mee met de soldaten als ze het stand van Normandië op rennen.

Hoe wordt er gebruik gemaakt van muziek en geluidseffecten? Er zit géén muziek bij de film, maar tijdens D-Day hoor je wel ontzettend veel luchtafweergeschut en dergelijke.

Op welke locaties speelt de film? Op het strand van Normandië en in Frankrijk.

Geef een korte beschrijving van de verhaallijn en ontwikkeling van de belangrijkste personages. Tom Hanks moet een aantal soldaten bij elkaar krijgen om soldaat Ryan te redden. Die soldaten zijn al heel erg blij dat ze geland zijn op het stand en hebben niet echt zin om die slodaat te redden, zeker niet als ze weten dat de tocht moeilijk zal worden. Tijdens de tocht sneuvelen er ook soldaten en dat maakt het moreel van de soldaten nog slechter. Maar als ze eenmaal Ryan gevonden hebben dan zijn ze toch wel blij, maar die blijdschap slaat weer om als Ryan zegt niet mee te willen. Inhoud Is het duidelijk waar de film over gaat?Ja, het is heel duidelijk. Waardoor wordt het duidelijk of blijft het onduidelijk?Door de aankomst in Normandië.Geef een korte samenvatting van de verhaallijn.Na de aankomst in Normandië, die veel levens heeft gekost, wordt aan soldaat Miller verteld dat hij ene soldaat Ryan moet gaan redden, omdat zijn drie broers zijn gesneuveld wil het leger dan Ryan naar huis gaat. Dan begint de zoektocht naar hem. Ze vinden verschillende soldaten die Ryan heten, maar dat zijn niet de goede. Uiteindelijk blijkt dat hij in een Frans dorpje verscholen zit, dus moeten ze daar naar toe. Ze komen Ryan tegen tijdens een gevecht met de Duitsers, en gaan dan naar het Franse dorpje toe. Eenmaal daar aangekomen moeten ze het stadje verdedigen tegen een aanval van de Duitsers, ze zetten verschillende bommen en andere vallen uit. Wanneer de Duitsers komen sneuvelen een aantal soldaten van Miller en uiteindelijk sneuveld hij zelf ook, en de rest word gered door Britse bommenwerpers.

Persoonlijke mening

In hoeverre zijn je verwachtingen uitgekomen? Ik had wel verwacht dat soldaat Ryan gered zou worden, maar niet dat Tom Hanks, die tenslotte de hoofdpersoon was, dood ging. Ook had ik niet verwacht dat het zo grof zou zijn.Wat is je eindconclusie?Het is een hele goede film die je volgens mij een heel goed beeld geeft over hoe erg het is geweest tijdens de bevreiding, alleen moet je er niet naar kijken als je niet tegen bloed kan.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Saving Private Ryan (1998)"